"אדום אדום-מרוב מכות" והפרדת דת ומדינה

newman10

New member
"אדום אדום-מרוב מכות" והפרדת דת ומדינה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4319844,00.html

נו.. ופתאום ברבנות מתעוררים ומרגישים שמשהו במשחטות שם לא הולך כמו שצריך. ואני אומר, איך זה שגורמים מטעם הרבנות לא ידעו כבר קודם לכן על התופעה הזאת?
הרי אם לוקחים בחשבון את האופן היסודי שבו נבדקות משחטות בפרט ומפעלי מזון בכלל בכדי להשיג/לחדש את כשרותם,את הטענה בדבר חוסר המודעות של הרבנות לנושא לא ניתן אלא לבטל בהינף יד תוך פליטת "תעשו לי טובה..." מזלזל.

כנראה שלציבור שומרי הכשרות בישראל לא באמת אכפת מספיק. לצורך העניין, אם היה מצב שבו היה מתעורר חשש שבבשר ששווק עורבב גם בשר חזיר ( או חמור סוס כלב אלפקה או גמל) , הרעש שהיה נוצר היה הרבה יותר גדול , והמחאה שהייתה מתעוררת הייתה גדולה הרבה יותר מזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4321559,00.html

ובכן, כמו שבוודאי ניתן לתאר מכותרת ההודעה, לא באתי סתם בכדי לשפוך את שעל ליבי, אלא בשביל נקודת ההשקה לתפיסת הדת והמדינה של ליבוביץ'.
כמו שהוא בעצמו אמר , הפרדת הדת והמדינה "שלו" שונה מזו של שולמית אלוני וחבר מרעיה משום שזו של ל' נובעת ממניעים דתיים . :

"המוסדות הדתיים יהיו קניינו של הציבור הדתי ויפעלו לפי שיקולים דתיים ומתוך האינטרס של הדת ולא בהתאמה למסגרת שנקבעת לה ע"י רשות חילונית... הדרישה להפרדת הדת מהמדינה החילונית הקיימת נובעת מן הצורך הדתי החיוני של מניעת הפיכת הדת לאמצעי-עזר לסיפוק צרכים פוליטיים-חברתיים...ויש להביא את דת ישראל לומר את דברה בלי חיפוי אדמיניסטרטיבי - ורק אז יתגלה כוחה ותיהפך לגורם מחנך ומשפיע. "

ובכן, ל' לא תומך אפוא בהפרדת הדת והמדינה אלא בשחרור היהדות מכבלי המדינה והפיכתה ל"גורם מחנך ומשפיע" באמת.
עכשיו נניח שהבשר המדובר הוא באמת בשר שאינו כשר, אשר נרכש ונאכל על ידי אי אילו יהודים שומרי כשרות.
הרי אנו עוסקים בתרחיש שבו נמכר בשר שדינו כדין בשר החזיר עם חותמת של הרבנות, תחת הצהרה של השגחתה, וכל המחדל מתרחש מתחת לאף.

כמובן שמקרב חברי הפורום שאינם שומר כשרות ( השערה שלי: מדובר בכ95%. מה אתם אומרים?) אני לא מצפה להתרגשות מיוחדת מההיבט הדתי הזה ו"תחושת הנבגדות" מטעם הממסד ( הססמא " אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים" מוארת פתאום באור פסימי-מדכא משהו) ,
אבל מ5% הנותרים אני רוצה שיהרהרו רגע לעצמם- למה ציבור שלם בארץ נותר רדום ?
כנראה שבנייה או הרס של "התנחלויות" או עלייה ב3 אגורות של מחיר הדלק לליטר אלה נושאים יותר עסיסיים וקריטיים להמשך ניהול סדר חיים תקין.

בתיאבון.

יישר כוח על העלאת הנושא החשוב

זה בעיניי מסימני ההתבגרות ההלכתית. אני אישית צמחוני ולעובדה שכיום בשביל לאכול בשר צריך להתעלל מאוד בבעלי חיים - יש משקל רב בהחלטתי (אינני רואה פסול גדול באכילת בעלי חיים שלא מתעללים בהם). רק 5 אחוז שומרים כאן כשרות ?

newman10

New member
הזדמנות להיזכר במעשה רבי יהודה הנשיא

ייסורים של רבי על-ידי מעשה שגרם הוא עצמו באו, ועל ידי מעשה אחר הלכו. על ידי מעשה באו, מה הוא? עגל אחד שהוליכו אותו לשחיטה, הלך תלה [העגל] ראשו בתוך כנף [בגדו] של רבי ובכה. אמר לו [רבי יהודה הנשיא אמר לעגל]: לֵך, לכך נוצרת [כלומר, נוצרת כדי שבני-אדם יאכלו את בשרך]. אמרו [משמים]: הואיל ואינו מרחם - שיבואו עליו ייסורים.

ועל ידי מעשה [אחר] הלכו [ייסוריו] - יום אחד הייתה שפחתו של רבי מטאטאה את הבית, היו מונחים שם בני חולדה [= גורים של חולדה] והייתה מטאטאה אותם. אמר לה: הניחי להם, [הרי] כתוב: "ורחמיו על כל מעשיו" (תה' קמה, 9). אמרו [משמים]: הואיל ומרחם - נרחם עליו.
(בבלי בבא מציעא פ"ה, ע"א) מתוך: http://anonymous.org.il/art392.html

ודרך אגב- הפעם האחרונה בה אכלתי בשר הייתה כשהייתי בן 16. תמיד נחמד לגלות על עוד מישהו שהוא צמחוני.

אבל חשוב לי להבהיר שמטרתי בפרסום ההודעה לא הייתה רק להעלות את הנושא החשוב , שהרי פרסתי את הודעה זו בזה הפורום בגלל המשמעות ה"דתית" של התופעה, כוונתי- מה שהדבר מעיד על מצבה הנוכחי של הרבנות.

ל' רצה את היהדות שתהיה "אופוזיציה עצמאית אמיתית לשלטון" . אני רוצה אותה אופוזיציה עצמאית אמיתית למעשי התעללות טרבלינקה-סטייל ( תשאלו את בשביס זינגר ) בבעלי חיים.
ואני יודע שאני יכול להמשיך לרצות. מה שכן אפשר, צריך, רצוי, נדרש ומתחייב שחרור הדת מהמדינה .

לא רק כדי שאנשים יוכלו לסמוך על בשר הרבנות שהוא באמת כשר, לא רק כדי שמשחטות ובתי מטבחיים ( איזה מילים מגעילות!) יחשבו פעמיים פני שהם מתירים בהעלמת עין תופעות בזויות שכאלה, אלא כדי ליצור יהדות אמיתית , חיה, "בועטת" , שבה מתקיימים הזרמים בהרמוניה, שבה מתעסקים פוסקי ההלכה גם בסוגיות חשובות באמת כמו מעמד האדם היהודי לפני המדינה, הצבא, החברה, מעמד האישה, הלכות הצניעות, פתרון תקף הלכתית לבעיית ההומוסקסואלים המאמינים, התבוננות עצמית נוכח הסביבה המודרנית / הפוסט-מודרנית ............

שוב, "נבואת הזעם" של ל' התגשמה, לפחות בחלקה. וכמו שאומרות כל כתובות הגרפיטי שרואים בכל פינה בארצנו:

"ליבוביץ' צדק"

( פרפרזות משעשעות יותר: "כוכב צדק" , "בית דין גבוה ל- צדק" וגם "סופי צדקה צדקה" . אני מקווה שתראו בזה קול קורא לחיפוש ופרסום של נוספים)

לזה התכוונתי וניסחת יפה מאוד

הבעיה של הדור שלנו, שפשוט לא יודעים כלום ממה שקורה. העולם חרב, ואנשים אפילו לא מרגישים בזה. יש אוכל בסופר והכל בסדר. אנו מרחק יריקה ממשבר. הפתרון היחידי שאני רואה לכך הוא חזרה לשיטה הכלכלית דאורייתא שהיא חובה ואשר בסיסה הוא נחלה לכל אדם. עסקים מקומיים מה שנקרא. יודע צדיק נפש בהמתו.

למעלה