אדון מאגר

• פותח הנושא y0001
  • פורסם בתאריך

y0001

New member
אדון מאגר

אם אתה יודע לקרוא אני חשמלאי מעשי שבודאות זה גם חשמלאי שמוסמך לעבוד על מתקן בעל 1*40A ודבר נוסף את התשתית ועבודות החשמל אני ביצעתי על תסיק מסקנות מיותרות מניסיוני אני בטוח וגם אתה לא רק מי שיש בידו רישיון מוסמך יודע הכל וכמו שצריך כולם מתחילים ללא ניסיון אפילו זה שמקבל מוסמך חדש אז אם אין בכוונתך לעזור אז תהיה בריא ותפנה את מקומך לנחמדים יותר אם לא ההיתי חשמלאי אז אתה צודק אבל ציינתי זאת

מאגר

New member
ראשית קבל את התנצלותי שנית פנה אלי

במסר או בטלפון ואסביר לך איך עושים את זה זה פשוט מאוד ולא הייתי רוצה לתת כאן שרטוט של זה בכדי שכל דחפיון יעשה זאת לבד. ושוב איתך הסליחה דורון ט נ.ב. חבל רק שבכרטיסך האישי אתה לא מציין את הדברים אין בושה להופיע בצורה גלויה למרות שלא ניתן לבדוק את אמיתות הפרטים הכרטיס הוא לפחות מציג את השואל בצורה טובה יותר.חשוב על זה!

רז חשמל

New member
הפעלה קבוצתית של תריסים.

הרעיון הכללי הוא שלחצן מרכזי יפעיל ממסר עם לפחות 4 NO ו1 NC . דרך הNC יש להעביר את הפאזה הראשית של התריסים כך שכאשר נלחץ לחצן מרכזי שאר הלחצנים מנוטרלים. דרך הNO מגיעים לכךל מנוע. כמובן שצריך ממסר לכל כיוון ושכל התריסים ישבו על אותו מעגל. במצב כזה חובה להשתמש בלחצני תריס ולא מפסקים נתפסים - מהסיבות הברורות ..... NO = רגיל פתוח, NC = רגיל סגור. בהצלחה.

asher40

New member
אתם שוכחים דבר אחד וחשוב...

לכל מנוע תריס יש כיוון משלו ולכן אפשר לשלוט על כולם רק ע"י כרטיס מחשב מיוחד ומותאם לכך. אשר.

מאגר

New member
אין צורך בכרטיס ולא במגענים

לפי דברי הבחור הוא הביא מכל מפסק של תריס צינור ללוח הראשי. אפשר לבטל את ההזנה מהחדר, להעביר הזנה זהה לכל המפסקים דרך נתיך אחד, לחבר את החוטים כמפסק מקבילי ואת כל החוטים להעביר למפסק אחד מקבילי בכניסה הרבה יותר פשוט והרבה יותר זול והרבה יותר קל. ובה לחסוך את המגענים ואת הכרטיסים.זבכלל לא משנה מה כיוונו של המנוע בלבד שאתה מתחבר מקבילית עם כולם ל-UP&DOWN

רז חשמל

New member
זה מסוכן

מכיוון בפתרון שלך יכול להיווצר מצב שמישהו לוחץ על המפסק המרכזי להעלאת התריסים ובחדר מסויים מישהו לוחץ על מפסק מקומי להורדת התריס. אני לא בטוח שמנוע תריס אוהב פאזה בשני הכיוונים במקביל...... את זה פותר ממסר עם NC .

מאגר

New member
מנוע תריס במצב שתי פאזות נכנס ל -

למצב ניוטרל והכוונה היא לסגור את כל התריסם שיוצאים מהבית או לפתוח אותם שניכנסים הביתה כך שזה בכלל לא משנה.

לכן חיבור מקבילי לא יעבוד

כל המתגים של התריסים הפתוחים הם במצב מעלה המנוע יקבל פאזות גם למעלה גם למטה ולא יסגר.

רז חשמל

New member
חברה

תקראו טוב את מה שכתבתי !!! המערכת שאני הצעתי מאפשרת גם העלאה כללית,גם הורדה כללית וגם העלאה/הורדה מקומית לכל תריס. וכמו כן היא בטיחותית.

מאגר

New member
קול האמת יעבוד ם יעבוד כי עובד כבר

וניתן להרים ולהוריד את כולם וכל אחד לחוז מניסיון אישי בכמה עשרות בתים לפני שהיה בית חכם ולפני שהיו שלטים לתריסים.

y0001

New member
תודה רבה לכולם

על הרצון הטוב לעזור אבל היסתדרתי זה אותו כיוון של רז אבל הצעתו של רז היא ללא החזקה עצמית ז"א ביציאה מהבית אני צריך ללחוץ ברציפות עד שכל התריסים ירדו\יעלו בתוספת של שני מגענים הכל יעבוד כשורה ומספיק בלחיצה אחת לא ממושכת התריסים ירדו\יעלו ותיהיה אחזקה עצמית כמובן שכל התריסים יהיו תחת אותו מעגל שמוגן ע"י נתיך בכל שיטה שהיא רק להראות לכם לאלה שאמרו הוא לא חשמלאי הוא כן חשמלאי תראו החשמלאים שמוסמכים מבניכם כל אחד אומר אחרת וחלקם חשמלאים לא אחראים ומסוכנים לכן טענתי היא זה שאני חשמלאי מעשי לא אומר שאני פחות טוב ומקצועי מחשמלאי מוסמך תהיו בריאים

רז חשמל

New member
2 הערות :

1. חשמלאי מעשי הוא חשמלאי לכל דבר ! 2. מה שעשית ע"י מגענים נוספים מיותר מכיוון שאת אותו דבר אתה יכול לעשות ע"י מפסק במקום הלחצן המרכזי. הבעיה היא שעד שלא תעביר אותו למצב ניטרל שאר הלחצנים בבית מנוטרלים. במקרה שלך אתה צריך ללחוץ על לחצן STOP כדי ששאר הלחצנים יעבדו. חשוב מאוד להעביר את הפאזה הראשית של המעגל דרך NC.

y0001

New member
כן

ברור שיעבור דרך ה NC מכוון שבזמן הורדה\עליה ע"י לחצן ראשי ינטרל את הפאזה ללחצנים המקומיים

בדרך כלל יש מתגים ולא לחצנים

כלומר מתגים שלוחצים למעלה\למטה הולכים והתריס נפתח\נסגר מעצמו. כדי שיעבוד חיבור מקבילי צריך להחליף את המתגים ללחצנים (קפיציים שחוזרים למצב מנותק בלי לחיצה) ואז צריך לעמוד ליד התריס ולהחזיק את המתג כמו אידיוטים עד שהוא גומר להפתח\להסגר.

רז חשמל

New member
זאת הסיבה שאני ממליץ

זאת הסיבה שאני ממליץ לכל מי ששואל אותי לרדת מכל השטות הזאת של הורדה כללית של התריסים.....

ראיתי אצל מישהו שיש סגירת תריסים

זה די נוח סך הכל. אם גם מסדרים כיבוי תאורה כולל זה ממש נוח. אם משלבים את זה במערכת בית חכם אז כשיוצאים מהבית לחיצה אחת הבית סגור האורות מכובים האזעקה דרוכה והדלת נעולה.

למעלה