אדי בן 70

gadis13

New member
אדי בן 70

מזל טוב.
ב - 1972 מרקְס ניצח במילאן סנרמו, פלאש וואלון, לייאז' באסטוניה לייאז', הג'ירו האיטלקי, הטור הצרפתי, לומברדיה, ושבר את שיא השעה (ועוד כמה נצחונות נוספים פה ושם).

ברכות כאן, וגם כאן

ariasdo

New member
עד 120 בריאות ואושר - הרוכב הטוב בכל הזמנים עוד מעידן הברזל

יש הרבה מדע עליו וסיכום גם בוויקפדיה .

אני כותב הדגש שלא צויין בשום מקום .
צריך לשים לב אך ספורטאי מקצוען , נראה בגיל מבוגר שבמשך שנים התאמן שמר על תזונה ודייטה מוקפדת .

זה תופעה בכל תחומי הספורט שמקצוענים שהפסיקו להתאמץ מתנפחים פתאום בגיל מבוגר , וחלק גם בגיל צעיר יותר .

לינק להודעה שלי בפורום על מסקנות של אתר ספורט פולני בנושא משקל רוכב ביחס להתקדמות הגיל / או הפסקה באימון ושינוי אורח חיים .

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1046&messageid=178624988&r=1

אריה סדובניק

YotamKa

New member
זה נפוץ פחות באופניים מאשר במשחקי כדור, כי רכיבת

אופניים זה ספורט שצריך להתמיד בו, לרכוב עשרות אלפי קילומטרים בשנה אם אתה מקצוען (לעומת אלפים ספורים של קילומטרים בתחרויות), ולא ניתן לעשות זאת אם אתה לא אוהב את זה. כמו כן האימון והתחרות הם אותו דבר (היינו רכיבה).
לעומת זאת, במשחקי כדור הכושר נבנה באימונים שלאו דווקא זהים ל'תחרות'. נגיד כדי להתאמן לכדורסל צריך גם משקולות וגם ריצה, לאו דווקא לשחק כדורסל כל היום. (מניח שגם רוכבי אופניים מתאמנים במשקולות, אבל בפרופורציה נמוכה יותר ביחס לזמן הרכיבה).
לכן הגיוני שמי שרוכב באופניים באופן מקצועי יתמיד בכך גם אחרי הפרישה. אינדוראין, ארמסטרונג, הינו ומרקס ממשיכים לרכב באופניים בכל מיני אירועים.

ariasdo

New member
כל הרוכבים שפרשו שכתבתה בתגובה התנפחו בהתאם לפרופורציה פרט

לאמסטרונג שעדיין צעיר וגם הוא הוסיף כמה ק"ג מתקופת טור ותור הזהב שלו .

זאת למרות שכפי שאתה מציין הם ממשכים לרכב באופנים בכל מיני אירועים .

הבעיה שיש פער גדול מאוד באינטנסיביות ברכיבה בין התקופה שהיו מקצוענים פעילים לבין אחרי הפרישה
וזה שינוי משמעותי באורח החיים שגורם להתנפחות .

נכון שבתחומי ספורט אחרים זה נפוץ יותר ויש התנפחות משמעותית לאחר פרישה .

הבעיה שאם לרוכב אין BMI אידאלי טבעי , לאחר פרשה ובגיל מבוגר יותר הוא הופך ל BMW .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
תסתכל על חלק מכוכבי NBA, ואפילו רן בן שמעון,

אלו התנפחויות גדולות בהרבה מאשר של הינו, שהוא יחסית מנופח.
גם גרג למונד השמין, אבל עדיין מטפס באלפים בתוכנית שלו ביורוספורט.
דוגמא הפוכה - קארים עבדול ג'אבר שנראה כאילו רזה מאז שפרש.

ariasdo

New member
מסכים איתך שבתחומי ספורט אחרים זה נפוץ - הם גם אוכלים יותר

cipo 1

New member
אריה הרגת אותי מצחוק כתבת משפט ענק

" הבעיה שאם לרוכב אין BMI אידאלי טבעי , לאחר פרישה ובגיל מבוגר יותר הופך ל - BMW .
שבת שלום !!
עודד

ItsikH

Member
לא חסרים רוכבים שנטשו לחלוטין את הרכיבה עצמה עם הפרישה, ו
יכול להיות מעניין להשוות אותם לאלו שהמשיכו לרכוב.
לגבי משקולות - בתלות בתחום הספציפי, הנה למשל רוכבי מסלול מתאמנים הרבה יותר מאחרים במשקולות. מקובל לשלב אימוני משקולות בשלבים מסוימים של תכנית אימונים, מוקדמים יחסית.

רק למען הדיוק ההיסטורי ובלי כוונה לפגוע במרקס...

אדי מרקס, לאחר פרישתו, השמין באופן קיצוני.

רק לקראת גיל 60 הוא ירד במשקל, הרבה מאוד וגם זאת לאחר שעבר ניתוח (לא קשור למשקל).

כשהוא הגיע לטריאתלון אילת (בגיל 60) הוא היה כל כך רזה שכל מי שפגש אותו לפני כן ואפילו רק ראה אותו בתמונוץ הופתע מאוד.

אז, בגיל 60, הוא תפר את מסלול האופניים של טריאתלון אילת (40 ק"מ, רובם על כביש הערבה) במהירות מרשימה גם ביחס לטובים ביותר בארץ.

אני לא חושב שאני זוכר במדויק, אבל נדמה לי זה היה פחות מ- 1:10 שעה.

orend

New member
ביקור בלתי נשכח!

ה 3/12/2005 - היום שיצא לנו לרכב עם הקאניבל.
רכב על אופני הנג"ש של הבן שלו. טס לבאר אורה, הראש למטה, ולא הסתכל אפילו פעם אחר לאחור.
רבים התקשו לעמוד בקצב. מעטים, כולל אנוכי וארז לוין, הגענו לסיבוב יחד איתו, מאחור היה שרוך ארוך של רוכבים.
הוא נתן הגברת קצב יפה לקראת הסוף, ואף אחד לא העז לעקוף אותו.
אירוע בלתי נשכח, ותמונה נפלאה למזכרת.

האם זה הוא?

ראו ב-1:47 דקות בסרטון הזה [URL]https://www.youtube.com/watch?v=xHBesqvOIi4[/URL] הרוכב הבלגי שלוקח ראשון את הפנייה.
הסרטון לקוח מהסרט התעודי באורך מלא "אולימפיאדת טוקיו", שהוקרן בבתי הקולנוע ב-1965, שנה אחרי אולימפיאדת טוקיו. מרקס השתתף באולימפיאדה. היה אז בן 18.

למעלה