אדם בן 78 המחלה בהחרפה מה עושים ?

יעל של 4

New member
אדם בן 78 המחלה בהחרפה מה עושים ?

אבי בן 78. היו לו סימנים של המחלה והוא מספר שנים מקבל טיפול תרופתי והכל היה בסדר. בשבוע שעבר הוא נפל במדרכה (היתה בליטה במדרכה) ונפל בצורה רצינית, היה מאושפז מספר ימים בבית החולים. מאותו מקרה מצב המחלה שלו הוחרפה בצורה בלתי רגילה . לטענת הרופאה זה תוצאה של טראומה ודכאון מהנפילה הקשה שעבר. הוא נפל על הפרצוף. מצבו כזה שבבאת אחת מאדם שהיה עצמאי ועשה יחסית הרבה בבית הוא הפך להיות לנטל, לאימי שהיא גם מבוגרת יש קושי רב להתמודד עם המצב ואיננו יודעים מה לעשות ? באיזה מצבים נותן הביטוח לאומי עזרה ? באיזה מצבים מקבלים סיוע של עובד זר ? האם יש מוסדות שיקום שאפשר לקבל מהם סיוע ? אשמח לקבל כל פיסת מידע , יעל

מני בר

New member
ניתן לקבל חוק סיעוד

עזרה למס שעות בשבוע. בהתאם ניתן לקבל היתר להעסקת עובד זר. ממה הוא סובל כעת? מה התלונה העיקרית? האם מקבל תרופות הרגעה? או תרופות נוגדות דכאון וחרדה?

מני בר

New member
במחשבה שניה

בדקתם אם לא עבר ארוע מוחי קל שגרם לנפילה,כי זה יכול להסביר גם החמרה אפשרית. אנחנו כאן כדי לעזור רפואה שלמה

יעל של 4

New member
לפי מקום הארוע יש בעיה במדרכה

חלק מן המדרכה עשוי אבנים משתלבות וכן מדרכה רגילה בין לבין לא ישרו את המדרכה ויש הגבהה שלא ניתן מייד לראות בה. הוא היה מחוסר הכרה , הוא נפל על המדרכה על הפרצוץ ושבר את עצם הלחי. מאז הארוע הוא כל הזמן בוכה ואינו מתפקד כרגיל. הוא אינו יודע הרבה פעמים היכן הוא נמצא. הולך לצחצח שיניים במטבח או כל מיני דברים משונים. אינו זוכר את השמות של נכדיו. המצב עד כדי כך כזה שאמא שלי לא יכולה לעזוב אותו לבד. קשה לו לקום וללכת ואמא שלי ממש מסכנה. אני גרה רחוק ממנה מאוד ואמא לארבעה קטנטנים ולא יכולה לעזור לה. אנחנו חסרי אונים מול המצב וידוע לנו שכל פרוצדורה שהיא דרך הביטוח הלאומי כמו עזרה פעמיים בשבוע לוקחת המון זמן. זה נכון ? מה עוד ניתן לעשות ? יעל

מני בר

New member
ניתן לקחת בינתיים עזרה באופן פרטי

למס שעות. אבל קודם צריך לאבחן מה הבעייה. העובדה שהיה בלי הכרה גם יכולה לעשות אולי משהו במוח..ובטח הטראומה עצמה גם גרמה לחרדה. איזה רופא בדק אותו לאחר הארוע?

פנטזי1

New member
עזרה מביטוח לאומי

יעל שלום עד כמה שידוע לי (מנסיןני עם אבי )הביטוח הלאומי לא עושה קשיים רבים במקרי האלצהיימר.נכון שצריך למלא טפסים ולהביא אישור מהרופא המטפל ואז הם שולחים אחות או עובדת סוציאלית כדי לבדוק מה המצב.הם מאשרים עד 15.5 שעות שבועיות,זה המקסימום,זה לא מספיק אבל יותר טוב מכלום.צריך כמובן גם מזל למצוא עובד/ת מתאים/ה שידבר באותה שפה ויהיה מסור ואיכפתי. תבררי עם העובדת הסוציאלית בבית החולים אולי היא יכולה לזרז את ההליך עם הביטוח הלאומי מכיוון שהוא מאושפז בבית חולים ומצבו החמיר והוא לא יכול לתפקד כבעבר.

אירילה

New member
שלום לך יעל !

כשאת מתכוונת "היו לו סימנים של המחלה" , האם אביך אובחן כחולה אלצהיימר? אני מכיר חולה שעבר תאונת דרכים ומאז מצבו התדרדר כה מהר עד כדי כך שהיה צורך לאשפזו במוסד לתשושי נפש ,אין מוסדות שיקום ,יש מוסדות שהיה ,במקרה של חולי אלצהיימר - מוסדות לתשושי נפש (יש הבדל בין בית אבות למוסד כזה). כשבוחנים את מצב החולה , כפי שאת מתארת ,האבא נהיה תלותי והפך ל"נטל" ,יש לשקול מעבר למוסד כזה ,השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמיכם ,איזו איכות חיים תהיה לאבא אם יישאר בבית ,במסגרת של תשושי נפש אופי המקום ,הפעילות ,הטיפול יהיה הרבה יותר מקצועי מאשר מטפל/ת למשל ,אבל כמובן יש עוד שיקולים כמו המצפון למשל ,האם אנחנו עושדים את הדבר הנכון?. היום השוק מוצף במשרדי כח אדם המספקים כח עזר מחו"ל ,צריך מאוד להיזהר עימם. מבחינת ביטוח לאומי צריך לגשת לרופאת המשפחה ולבקש טופס של בדיקה עקב החמרה ,המוסד לביטוח לאומי יישלח אחות מטעמו שתעשה בדיקה ולאחר מכן תקבלו תשובה ,בד"כ אם מאשרים החמרה מגדילים את מספר שעות המטפל ובמקביל מציינים את מספר הנקודות שלו את זכאית לסיוע של עובד זר. הייתי מציע לך כמו לכולם לפנות לעמותה לחולי אלצהיימר שדם יישמחו לייעץ לך. שיהיה לכם רק טוב גרשון

יעל של 4

New member
הוא אובחן לפני כ 5 שנים ע"י רופאה

גריטרית בבית חולים ונאמר שזה בצורה קלה. הוא מטופל מזה 5 שנים בטיפול תרופתי. בנתיים בעקבות הנפילה היתה הדרדרות משמעותית והיום אימי לקחה אותו לבית חולים ובנתיים אישפזו אותו בנוירולוגית על מנת לעשות ברור מעמיק לגבי המצב, על מנת לעשות לו צילומי C.T נוספים כי הרופאה טוענת שמצילום C.T שנעשה מייד אחרי הנפילה היה מוקדם לדעת ואי אפשר היה לראות אם יש פגיעה מוחית. השאלה היא באמת מה איך ניקח אותו אחר כך הביתה הוא בקושי זז. האם כדאי לעשות משהו כשהוא בנתיים במסגרת בית החולים ? יעל

אירילה

New member
כן! גשו מייד לעובדת הסוציאלית של

בית החולים על מנת שתסייע לכם בקבל עזרה לסיוע סיעודי ,ניתן להגיע אליה באמצעות האחות הראשית של המחלקה.

גילה13

New member
יד שרה

בנוסף על התהליכים הראשוניים במשרדים הממשלתיים שהחברים הציעו לך, כדי להקל פיזית על אביך ועל משפחתך תשתמשי בעזרתם של אנשים טובים הנקראים "יד שרה" - הם משאילים כסאות גלגלים, מחסומי מיטה, כסאות רחצה וכדומה.

למעלה