אדם זמן ועולם

חיים26

New member
אדם זמן ועולם

אם השנייה לא היתה קריטית לא היתה משמעות לזמן.

rilel

New member
מה הכוונה?

השניה היא המצאה מודרנית יחסית, לפני שנים לא-כל-כך רבות לא היה מושג כזה כמו שניה, בכלל זהו מושג השאול מטריגנומטריה. לְמה בדיוק אתה מתכוון?!

russell

New member
שניה הייתה קיימת תמיד, לא?

בתור מושג של יחידת זמן הכי קטנה.כמו "אטום" של הזמן.

rilel

New member
השון הוא עגול

אתנסח אחרת. השניה הייתה קיימת מאז שהחל רצף הזמן (אין הגיון לשניה ללא זמן, הלא-כן?!), כמו גם מאית השניה ו-0.34569876 השניה, או כל יחידת זמן אחרת שתבחר. השימוש ביחידת המידה שניה לזמן על-ידי בני-אדם הוא חדש מאוד! התחילו להשתמש במושג הזה רק כאשר השעונים היו מדויקים מספיק כדי למדוד פרקי זמן קצרים כגון שניות. השעון, כידוע, היה אז עגול. כאשר רצו לאמוד פרקי זמן קצרים משעה החליטו לחלק את מעגל-השעון לפי החלוקה המתמטית המקובל של מעגלים לדקות, לאחר-מכן חילקוהו לפי החלוקה מתמטית המקובלת לשניות. במקור דקה ושניה הם מושגים מתמטיים למדידת זויות קטנות ממעלה אחת - החלוקה היא מימי הבבלים העתיקים, שספרו בבסיס שישים בעסקם במתמטיקה, ולא בבסיס עשר כבחיי היום-יום. לסיכום: חלוקת השעון לדקות ולשניות היא חדשה יחסית, ושאולה מחלוקת המעגל במתמטיקה, כי רוב השעונים בעבר היו מעגליים.

erezsh

New member
אין כמו בסיס 60...

החיים הטובים של לכתוב מספרים כמו מיליארד ב-4 ספרות... :)

Henryf

New member
בסיס 60

>>החיים הטובים של לכתוב מספרים כמו מיליארד ב-4 ספרות<< הבסיס 60 אינו מאפשר לך לכתוב כל מספר ב- 4 ספרות, כמו שהבסיס העשרוני שלנו לא מאפשר לנו לכתוב כל מספר בעשר ספרות. הנרי

erezsh

New member
לקחת את זה קשה מדי..

ברצינות.. הכוונה שלי שמספרים בסדר גודל של מיליארדים יכולים להכתב במעט מאוד ספרות (40 מיליארד ב-6 ספרות). לא אמרתי שכל מספר נכתב רק ב-4 ספרות... ברצינות...

russell

New member
לא הבנת אותי.

אני מתכוון למושג של מומנט,רגע,שנייה.לא הגדרה מתמטית אלא מושג מחיי היום יום. במשפט של חיים הכוונה היא לשנייה כמושג מחיי היום יום.והכוונה של המשפט לפחות לפי הבנתי היא: שהזמן לא עוצר לרגע, וכל רגע כזה הוא מספיק קריטי בשביל לייחס לו משמעות שאנו מייחסים לזמן, ולולא זה היה המצב לא היתה כל משמעות לזמן כמו שאנו מכירים בה.

amir100

New member
השנייה היא המצאה לצורך

נוחות. מהי שנייה ? שנייה(הגדרה מדוייקת) = 9192631770 מחזורים של קרינה הנובעת ממעבר בין שתי רמות על דקות של מצב היסוד של אטום צזיום 133.

למעלה