אדם מבוגר -חולה בסרטן

yaronsh53

New member
אדם מבוגר -חולה בסרטן

שלום, אבי בן 69 עבר לפני שנתיים ניתוח להסרת הערמונית. לפני חודש גילו לו גידול במעי הגס ולפני שבועיים עבר ניתוח קשה להסרתו. בשתי בדיקות שנעשו כולל ביופסיות שנלקחו מהכבד גילו שיש גרורות בכבד באופן מפחיד ביותר ובשיחה איתנו (הבנים)יש לו כמה חודשים לחיות.כמובן שהופננו ליחידה האונקולוגית בבית החולים ולאחר הוצאת התפרים והתאוששות מהניתוח יוחלט על דרך הטיפול. הבעיה שלנו היא כזו:האבא לא יודע כרגע שהוצא ממנו גידול ממאיר ושיש גרורות בכבד.האבא היה איש כפיים עובד כל חייו גם כפנסיונר.אינו שומע טוב והכל נעשה דרכנו(השיחות עם הרופאים,טופסולוגיה וכו'). החשש הגדול שלנו הוא שברגע שידע בדיוק מה יש לו הוא ישבר ,יהיה מכונס בתוך עצמו וידעך.מאידך ,לאחר ההתאוששות מהניתוח והוצאת התפרים הוא יוזמן ליחידה האונקולוגית להמשך טיפול ואז ידווח לו על הכל כפי שנאמר לנו (ביצעתי את הרישום באונקולוגית הוסבר לי שלאחר שהוא יוזמן פעם ראשונה לשם ניפגש עם פסיכולוגית ועובדת סוציאלית). מה עושים?איך מסבירים לו?מה להגיד לו? אנו לא אומרים לו דבר כדי שיתאושש מהניתוח רגוע ושקט שלפחות ההתאוששות תהיה מהירה ושלא ישקע בדיכאון,כי,ממהכירות שלנו איתו הוא יהיה מכונס בתוך עצמו וחוששים שמצבו הנפשי ידרדר. תודה מראש רוני

לדעתי

אני הייתי ממליץ לא לספר. לא נעים להגיד, אבל לפעמים עדיף שלא לדעת. הייתי אישית דואג לשיכוך כאבים עד כמה שניתן בצורה אוראלית, ולפחות עושה עימו חסד מבחינת איכות ימים בימיו האחרונים.

וכמובן

אם זה דורש ויתור על מעורבות של האונקולוגים, ופנייה לרופאי הרדמה-כאב, הייתי הולך על זה.

kety2

New member
תשובתי , לצערי מניסיון

במוקדם או במאוחר הוא ידע ! הוא יראה את ההפניות, את התיק האישי , וגם הרופאים בדר"כ אומרים . לכן, המלצתי היא להסביר לו על המצב, אבל כמובן לא לקחת לו את התקווה, להסביר שיעשו לו טיפולים שצריכים לעזור להלחם בסרטן, ושהוא חייב להיות חזק ולהאמין , ושהרבה תלוי בו. לסיכום: להגיד את הממצאים הרפאוים , אבל כמובן שלא לומר את התחזיות !!! ומי יודע...אולי באמת עם הרבה כח רצון ...ניסים קורים !

yiska11

New member
תחזיקו מעמד

קודם כל ברכות לרפואה שלמה . ניסים קורים וגם רופאים לפעמים טועים (ובמקרים כאלה הם רק ישמחו לגלות שהם טעו). תתפללו טוב ותקוו לנס . בינתיים , אל תגידו לו כלום. כשהוא יתאושש מעט ויהיה יותר חזק - אז זה הזמן לספר לו . לבינתיים תהיו איתו המון , תקדישו לו זמן וכל שניה פנויה שלכם תהיו איתו. תהיו חזקים ומאוחדים . המון המון הצלחה ובע"ה יהיה טוב .

היי רוני

ברוך הבא לפורום שלנו. בטח כבר הבנת שאין דרך אחת. שכל אחד מתמודד אחרת עם המחלה, וגם מי שחושב שהוא יגיד ככה וכשמגיע הרגע להתמודדות האמיתית, אנשים מגלים ומוציאים מתוך עצמם כוחות שלא ייאמנו. גם לאנשים שסביב אבא שלך יש חלק מיכולת ההתמודדות שלו, ואם הוא רואה שאתם חזקים ומעודדים ותומכים בו זה יחזק אותו מאוד ויחזק אתכם חזרה. אני חושבת שבתור התחלה כן צריך להגיד לו, כי אם הוא מוזמן לאונקולוגית אז הוא יבין לבד ועדיף שיהיו לו את הפרטים הנכונים שיגיעו מכם מאשר שהוא יצטרך להתחיל לנחש ואז סביר להניח שהניחוש שלו יהיה יותר גרוע מהאמת ועם זה עלולה להתלוות התחושה שהוא לא יכול לבטוח בכם כי לא סיפרתם לו את האמת. לכן אני כן ממליצה לספר, עם ההכרה שלכם אותו ואת יכולות הנפש שלו. תסבירו לו, אולי רק קווים כלליים של המצב יספיקו אבל אל תשאירו אותו ללא מידע בחשכה, כי זה המצב הכי מפחיד שיכול להיות.
גלי

דגנילי

New member
אני לא חושבת שזה משנה בן כמה הוא...

ומה מצבו.. כאדם זכותו לדעת את מצבו. אני הייתי נערה שחליתי והורי שלא יכלו להתמודד עם המצב - הסתירו את המידע ממני בכוונה. שגיליתי מאוד נעלבתי וכעסתי שהסתירו ממני.. חשבתי שבראש ובראשונה זאת זכותי לדעת מה קורה בגופי. וזה הגורל שלי.. וחלק מהחיים שלי. אם לטובה ואם לקושי.

למעלה