אדם, נשמה, אנרגיה ואור - ומה מחבר אותנו?

pynokyo

New member
אדם, נשמה, אנרגיה ואור - ומה מחבר אותנו?

נורת החשמל בבית - כמטאפורה לאדם
החשמל בנורה = אנרגיה ואור
הנשמה = השדה האלקטרומגנטי
הגוף = מערכת מכנית/חשמלי להעברת החשמל מהשדה האלקטרומגנטי אל הנורה.
כאשר הנורה נשרפת = האדם מת - הנורה חסרת שימוש
האנרגיה והאור לא נראים בחדר אבל הם ממשיכים להתקיים בשדה האלקטרומגנטי.
הנשמה לאחר מותו של האדם כמו החשמל/אור/אנרגיה שחוזרים לשדה האלקטרומגנטי - חוזרת על המקור/שדה נשמה, שדה תודעה.

לכן הנשמה היא לא אישית - אבל היא זאת שמחברת הכל, בני אדם וכל יצור אחר חי או צומח אחר - כי הנשמה היא הוויה נצחית.
גלגול נשמות - היא לא אדם שמתגלגל לאדם אחר - אלא חלקיק קוונטי נצחי שיכול להיות שיכנס בגוף חדש שנולד במרחב הפיסי.

מה קדם למה? האם החומר קדם לתודעה או התודעה לחומר?
גופנו עשוי חומרים - אם נפריד את כל החומרים - האם לכל חומר יש תודעה אישית - אם אין לחומר תודעה אישית - אז איך, למה ומאיפה יש לנו תודעה?

האם יתכן שקיים במרחב הוירטואלי/רוחני - שדה תודעה שהמוח שלנו בעזרת השדה האלקטרומגנטי מתחבר אליו? כאשר למעשה המוח לא מייצר תודעה, אלא הוא כלי קליטה, ושידור למערכת העצבים שלנו, בשביל ההישרדות שלנו בתוך גוף פיסי?

ומה קורה לתודעה האישית ו/או לחלק האישי שלנו - לאחר המוות?
הרי אנחנו בעצם אנרגיה דחוסה - והאנרגיה לא נעלמת אלא משנה צורה - האם נשאר איזשהו זכר לחלק האישי שלנו?
אין לי תשובות - יש לי רעיונות ותקוות והרבה שאלות - אם באמת יש קיום אישי כלשהו לאחר המוות - חייב להיות קיום אישי לפני הלידה - לא זוכרת איזשהו קיום אישי לפני שנולדתי.
אבל קרו מספר מקרים בחיים - של תחושה מוכרת עם אדם או מצב למרות שלא נתקלתי בו קודם.
האם התחושות הן הוכחה למשהו לקיום קדום? איך אפשר לסמוך על תחושות זמניות וחולפות - איך אפשר לסמוך על העולם הפיסי המשתנה כל הזמן.
מתי בדיוק נוצרה בנו תודעה - האם בהיותנו זרע, או ביצית?
האם ברגע החיבור בין הביצית לזרע?
האם בהיותנו עובר נוצרה בנו תודעה - אולי ברגע הלידה?
נדמה לי שרובנו, כנראה כולנו - לא זוכרים את היותנו ברחם אימנו, גם לא זוכרים את חודשי החיים הראשונים - לפחות לא באופן תודעתי. אז מתי בדיוק התפתחה התודעה האישית?
תשובות אין לי.

אהבה - היא התשובה להכול

כתבת יפה ומרתק
תודה על השיתוף

רותי 11

New member
התודעה או הרוח נוצרה לפני החומר

האנרגיה/רוח/תודעה היא זאת שנותנת את החיים.
נכון הנשמה היא נצחית לא הגוף הפיזי שלנו לו יש
תאריך תפוגה ועובדה שהוא חוזר אל האדמה ולא
נרחיב מה קורה לו.
התחושות בהחלט הן תזכורת לקיום קודם שלנו
ולא רק, הן הוכחה לכך שיש בתוכנו משהו שמניע
אותנו מכל מיני סיבות והן לא כתוצאה מההכרה
היום יומית.
יש הרבה שאלות ויש להכל (כמעט) תשובות.
הייתי ממליצה לך לקרוא את הספרים "מסע הנשמות"
ו"גורלן של נשמות" יש שם המון תשובות.

pynokyo

New member
באלוהים, את מוציאה אותי מדעתי - המוחלטות ללא ספק

ולהסתמך על ספרי קריאה - כאילו הם אלוהים חיים, והם מספקים את כל האמת.
לידיעתך, קראתי את הספרים הללו, ובספר נוסף של ד"ר מייקל ניוטון שלא ציינת -
בנוסף קראתי ספרים של ד"ר נאדר בוטו שהוא רופא קרדיולוג ומטפל באנרגיות.
ההסברים שלו על למה אנרגיה תקועה ולמה חלק מהתאים נפגעים וחלק לא - מעמיקים ומדברים על חוויות שאדם עובר בחייו המשפיעות על זרימת האנרגיה, לא קשור ל- DNA אלא לזרימת אנרגיה וחסימת אנרגיות בגלל חוויות נפשיות - לפעמים אפילו חוויות ילדות שהשפעתן לא תמיד מיידית - יכול להיות שמשהו שקרה בילדות יגרום לחסימת אנרגיה בגיל מבוגר.
ממליצה לך לקרוא את ספריו, ואת ספריו של ד"ר דיפאק צ'ופרה. אולי תלמדי להיות צנועה יותר וספקנית יותר בתשובות שאת נותנת כאילו ספר שכתב איזשהו פסיכולוג הוא תורה מסיני - שגם עליה אפשר להטיל ספקות.
אנרגיה זה חומר - תודעה היא לא חומר עד כמה שאני מבינה. החומר הוא אנרגיה דחוסה על פי הכתובים השונים שקראתי, התודעה היא מעבר לכל חומר ומעבר לכל אנרגיה.
למעשה לא ענית לי על אף שאלה - אלא חזרת לדקלם דברים שקראת. מקומם.
פורום דפוק.
אם תשאלי למה אני מתייחסת ..... כדי לפתוח לאנשים את המוח - אף אחד לא יודע, הכל תיאוריות.
אי אפשר להסתמך על היפנוזה ככלי וודאי לאיזשהו אמת מעבר לעולם הפיסי בו אנו נמצאים - גם אם בפועל החלק העיקרי בעולם הפיסי היא התודעה שלנו - שהיא אינה חומר. אילו היתה חומר או אנרגיה היה אפשר למדוד אותה.
נראה לי ששפכתי מספיק.
דיונים כנראה לא אזכה לקרוא בפורום הזה - שלא לדבר על איזשהם הסברים מעמיקים יותר.
&nbsp

רותי 11

New member
אני לא מסתמכת על ספרי קריאה

ממש לא מי שעושה את זה כרגע זאת את
שכל הזמן מנסה לאמר לי לקרוא את הספרים
של בוטו.
ואני כל הזמן מנסה לענות לך הבעיה היא שאת
לא מוכנה לקבל שום תשובה שום תשובה לא
מספקת אותך. סורי לא יכולה להמציא דברים
ואם את חושבת שהפורום דפוק את בהחלט
יכולה לוותר על ביקור בפורום אני לא מאלצת
אף אחד להשתתף פה

pynokyo

New member
את כתבת לי לקרוא את מסע הנשמות - כאילו מדובר בתורה מסיני

לכן המלצתי לך לקרוא ספרים נוספים - מרחיבי ידע, והשקפות עולם נוספות מעניינות.
לא מסתמכת על אף ספר - כל ספר שקראתי בתחום הרוחני תמיד משאיר אותי עם שאלות - אף ספר אני לא מקבלת כדברי אלוהים חיים - רק נהנית מעוד נקודות מבט והשקפות תוך בחינה אישית, על מה שהאמנתי לעומת הידע העצום שקיים בעולם והידע העצום יותר שהוא נסתר מאיתנו.
&nbsp
באמת לא נהנית מהפורום - בגלל שאין בו דיונים מפרים.
&nbsp
הפורום הזה כל כך דליל במשתתפים - מתי צצים משתתפים ברגע שאת מציעה איזה חיזוי אישיות או קבלת מסרים. אין דיונים, ואין כאלה שרוצים לעמוד באתגר לדיון מעמיק - חוץ מלחזור על אמונות ישנות מדוקלמות.
&nbsp
&nbsp
אם לא מוצא חן בעינייך מה שאני כותבת - את יכולה למחוק.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רותי 11

New member
אני לא יכולה לאלץ אף אחד להשתתף

הלוואי ויכולתי
ואני קוראת המון ספרים וקראתי המון ספרים

pynokyo

New member
לא מזלזלת בידע שלך - המלצתי על מה שהמלצתי -

כל אחד יבחר מה שמתאים לו.
שמעתי על מסע הנשמות - הסתקרני וקראתי - מזמן.
לא התרשמתי יותר מדי - אני הבנתי שהספר מבוסס בעיקר על דעותיו של הכותב ד"ר מייקל ניוטון ופרשנותו למה שאנשים חוו תחת השפעת היפנוזה - הרבה פרשנות.
בשני ספריו הנוספים שקראתי - הוא מספר שאנשים שקראו את מסע הנשמות התקשו לקבל את הפרשנות שלו.
זה לא אומר, שאנשים תחת השפעת היפנוזה לא חווים חוויות אותנטיות - העניין הוא בפרשנות של שומע החוויות - אנשים אומרים מילים המתארות חוויה פנימית - השומע לא רואה את החוויה ולא חווה אותה - אלא רק מפרש את מה שהוא שומע.
&nbsp
גם אם היה מקליט את השיחה וכותב אחד לאחד את הנאמר - את החוויה הסובייקטיבית ואת התמונות העולות מהחוויה אי אפשר להעביר - זה אישי, סובייקטיבי ולא ניתן להעברה - אלא במילים המוגבלות בלבד.
&nbsp
&nbsp
מה שאני מתכוונת להגיד - שלכל אדם עולם פנימי סובייקטיבי - אף פעם אי אפשר לדעת אם מה תיאור החוויה זה למה ששומע החוויה קולט. אלה יכולים להיות שני דברים שונים.
&nbsp
אני יכולה להגיד - אוהבת - וכל אדם חווה אהבה באופן סובייקטיבי.

רותי 11

New member
אגב אני עוסקת גם בשחזור גלגולים

ויצא לי לעשות ל-2 נטופלים שביקשו לעבור
את החוויה הזאת של בין החיים והם חוו
שם דברים מדהימים ובעיקר האנרגיות
שהם קמו איתם משם היו מטורפות

pynokyo

New member
בהחלט מסקרן - גם אני עצמי חוויה תחת השפעת הרפיה עמוקה

עלו הרבה דברים שלא מתוך מחשבה מודעת - אין לי מושג למה צצו הדברים שצצו.
אבל לא יכולה להגיד באופן חד-משמעי את מקור החוויות. לא הרגשתי חיבור רגשי לחוויות, יותר חיבור סוג של מידע ממקור עליון.
בהחלט מעניין - בפגישה השנייה, לא הרגשתי את עוצמה כמו בפגישה הראשונה, הרגשתי בעיקר שעולים דברים מהדימיון, ולא בהכרח מאיזשהו מקור עליון כמו בפגישה הראשונה.
אם כי, אי אפשר לנתק את עצמנו מהתודעה - שלא בהכרח נוצרת במוח - אלא המוח קולט אפשרויות רלבנטיות עבורנו מתודעת העל - שאנו מפרשים כתודעה שלנו, האישית.
שוב מציינת שהפיסקה האחרונה שכתבתי, היא גם מחשבות שחלפו לי, וגם תיאוריה שקראתי וחיזקה את המחשבות שלי - מה תפקיד המוח, שתפקידו לקלוט מידע ולהעביר מידע למערכת העצבים למטרות הישרדות בעולם הפיסי - מקור המידע והתודעה הוא במרחב הוירטואלי הנצחי - המכיל אינספור אפשרויות.
&nbsp

pynokyo

New member
שמעתי על זה, שיש אנשים שחווים חוויה רגשית

אצלי החוויה היתה רוחנית לא רגשית - כאילו אני מביטה מלמעלה על מה שצף ללא מעורבות רגשית.
בין היתר כששאלתי על גלגולים קודמים (שאלתי את עצמי מתוך עצמי) התשובה שעלתה באופן ישיר היתה שאין לי צורך בזה - למרות שבחיי היומיום ובהכרה רגילה מאוד הסתקרנתי בקשר לזה.
למשל, דברים שקשורים ליחסים עם הורי צפו ועלו תשובות שלא קשורות לרגש היומיומי שלי כלפיהם או לרגש כלשהו מלבד הבנת התהליכים שעברו עליהם והמסר שעלה הוא לסלוח.

אני מניחה שאצל כל אדם עולה מה שמתאים לו ונכון עבורו.

למרות החוויה שחוויתי שהיתה מאוד עוצמתית אך חד פעמית, אין לי מושג מה המקור שלה. הכל התרחש בתוכי, במוחי - אם כי יכול להיות שהמוח כקולטן רק העביר אותי לאיזשהו שדה תודעתי שבו קיימים מגוון של אינפורמציה נכונה עבורי.

רותי 11

New member
ברור שזה בתוכך משום ששחזור גלגולים

הוא כניסה אל התת מודע
ושם נמצאות כל התשובות

pynokyo

New member
אנשים משתמשים במושגים מתחום הפסיכולוגיה

כאשר בפועל שום דבר לא מוכח או וודאי.
מדובר בעיקר באמונות ותיאוריות.
חיפשתי מה מקור הביטוי תת-מודע ומה המשמעות שלו - יש פרשנויות רבות ושונות.
בגדול, המודע הוא החלק בחיינו שאנחנו ממוקדים בו, והתת מודע הוא כל מה שנקלט במוחנו אשר איננו ממוקדים בו - כולל פעולות בלתי רצוניות של הגוף.
אי אפשר להגיד בוודאות שזיכרונות שצפים בהיפנוזה או בדרך הרגעה אחרת - הם בוודאות זיכרונות מחיים קודמים אישיים שלנו. אולי כן. ואולי לא.
מדובר בעיקר באמונה אשר כל דבר שקורה לנו ממוקד באותה אמונה ואנו מייחסים לה וקושרים אותה עם אירוע בחיינו. זה נכון לגבי כל אמונה שהיא בכל תחום שהוא - מה שאנחנו מאמינים בו - אנו מתעלמים מכל מגוון האפשרויות האחרות, מתמקדים ומייחסים אירוע לאותה אמונה.

התשובות הנחרצות והחד-משמעיות - מטעות ולעתים נשמעות מגמתיות למטרות רווח או אינטרסים אישיים אחרים.
רובנו פועלים כך במודע או שלא במודע

pynokyo

New member
יכול להיות שהתודעה לא נוצרה אלא פשוט קיימת

הוויה נצחית.
&nbsp

רותי 11

New member
התודעה נוצרה לאורך בריאות וגלגולים

המקור שלנו הוא לא מהבריאה הזאת בכל אופן
של חלקנו ואל תטעי כשאני אומרת בריאה הכוונה
לא ליקום או המימד הזה
בריאה מכילה בתוכה את הכל והיו בריאות שקדמו
לבריאה הנוכחית שבה אנו חיים כיום

pynokyo

New member
תודעה לא נוצרה אלא התפתחה - בריאה מתרכשת כל רגע ורגע

הכל עניין של הגדרות - מעבר למה שהחושים והשכל לנו מאפשר לנו להבין או לראות לא ניתן לדעת כלום - אלא לשער השערות, להניח הנחות, ולפתח תיאוריות - שזה מרתק בפני עצמו.
כתבת את דעתך המסתמכת על תיאוריה מסויימת.
קראתי מספר ספרים לאחרונה בנוסף למחשבות שהתרוצצו בי לפני כן - שהמוח הוא רק כלי קליטה ושידור ולא המקור או היצרן - כמו שנורת החשמל היא לא מקור החשמל
אלא השדה האלקטרומגנטי הוא המקור.
כך המוח התפתח לקלוט את התודעה מתודעת העל הנצחית - כמובן שהתומכים בעולם החומר יחלקו עלי - ויטענו שהכל זה מוח.
מבחינתי המוח הוא חומר מורכב - לכל בעלי חיים וצמחים מורכבות שונה ולכולם תודעה מסויימת על דרגת התפתחות הרכיבים לקליטה.
בקיצור - התודעה מתפתחת ומתרחבת - בעזרת הקולטן והמשדר שנקרא מוח.
מרחב התודעה או שדה התודעה פשוט קיים - כמו שאלוהים קיים. כמו שהידע קיים לפני שבני אדם ידעו משהו.

pynokyo

New member
וואי, יש לי שגיאות כתב, כתיב ומילים שנשמטות בטקסט מהמהירות

.... בריאה מתרחשת (לא מתרכשת).....

למעלה