אדם רגיש מאוד

אדם רגיש מאוד

אני לא מסוגל לשמוע את המילה 'עצוב' אני מסוגל איכשהוא לשמוע את המילים - דיכאון , מועקה, צרה אבל כשאני שומע את המילה עצוב אני נכנס לסרטים.

ראיתי את הכתבה הזו (וידאו) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4378226,00.html על חברי "מצב האומה" שערכו ערב התרמה בניסיון לכסות את הגרעון הכלכלי.

הכל נערך בהומור... לקראת הסוף המראיינת שאלה את אורנה בנאי בחיוך 'זה הכי העולם עצוב אז צוחקים?' זה הכניס אותי לסרטים - העולם עצוב? עד עכשיו שמעתי העולם קשה, העולם אכזר אבל עצוב... למרות שזה נאמר בהומור זה גורם לי לחשוב המון על מצב העולם- העוני, המלחמות, הייסורים העצבות... איך מתמודדים כשרואים את כל זה מסביב? לדעתכם העולם עצוב?

HH husa

New member
יש לך אסוציאציה רגשית מסוימת וחזקה למילה עצוב

אחרים משתמשים לפי אסוציאציות שלהם.
גם sad מביא את אותה תגובה ?

מה עם הבעות עצב ? במבוגרים ? גברים נשים ? ילדים ? תינוקות ? בע"ח כמו כלב או כלבלב ?
מה יחשוב סיפור עצוב שיביא את אותה תגובה ?

יש מילים אחרות/סיטואציות אחרות שגם משפיעות רגשית בעוצמה ?
משהו חיובי ?

בעניין המילה 'עצוב'

באנגלית אקבל את אותה התגובה...

אבל כשאני שומע עצב זה משפיע עלי תלוי באיזה הקשר הוא נאמר. כשאדם אומר לי 'אני עצוב' זה לא משפיע עלי כשאדם אומר זהו 'יום עצוב' זה מה שישפיע עלי.

כשאני רואה הבעות עצב אצל בני אדם כלשהם ובעלי חיים זה לא משפיע עלי באותו אופן ובדרך כלל לא ישפיע על המצב רוח. כשאני רואה אדם עצוב אחייך אליו ויעודד אותו, כלב- אני אלטף אותו.
סיפור עצוב לא יעציב אותי (בעיקר בדיוני) שירים דכאוניים משמחים אותי. (אולי אני נשמע מוזר אבל אני שופך את האמת על כל העמוד).

לקבל אותה תגובה זה כשיגידו לי - אתה נראה עצוב.
דוגמא נוספת, הכי קלאסית - באתי ליסוע לנופש לעיר מסוימת ובערך חודש לפני כן קראתי איזה בלוג/טור דעה שהיה כתוב זו עיר מגעילה ועצובה, זה השפיע עלי רוב הטיול ולא יצא לי מהראש! זה טירוף. מגעיל עוד בסדר הייתי מעקל אבל מקום עצוב ועוד ליסוע אליו לחופשה... נכון שזה טור דעה ולא הייתי צריך לייחס אליו חשיבות אבל המילה הזו נכנסה לי לראש במהלך כל הטיול באותה עיר.

Lady Stark

New member
היי

מן הסתם המילה הזאת מהווה בשבילך טריגר.
כשמדובר בשורש ספציפי מאוד בשפה שמקפיץ לך טורדנות - זה יכול לעתים להיגרם מהפרעה אובססיבית. ממליצה לך מאוד להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה על כל התחושות הקשות שלך ובפרט על הטריגר שהמילה הזאת עושה לך. יכול להיות שמדובר בסוג של OCD.
אני רחוקה מלהיות מאבחנת, אבל זו הקונוטציה שמה שאתה מספר עושה לי.
תרגיש טוב.

למעלה