אדמדמת אביבים HELP!

אדמדמת אביבים HELP!

הילדה (בת 7 חודשים) היתה עם חום גבוה משלישי בערב.
רביעי בבוקר לקחתי לרופאה שלא מצאה סיבה לחום והאשימה את השיניים שבדרך.. החום המשיך גם בחמישי בבוקר ואז לקראת צהרים החל לרדת ובמקומו התחילה הילדה לפרוח בפנים מעט..
מכיון שהיה חג והיא היתה ערנית ובמצב רוח טוב המתנתי עד היום בבוקר.. בלילה לא היה חום בכלל ואפילו היה נמוך מאוד 35
בבוקר חשכו עיניי.. כל הילדה פורחת נורא! כל הגוף בעיקר הפנים..
רצנו לרופא שאבחן אדמדמת אביבית ואמר שזו מחלה שהיא יחודית כי רק אצלה החום עולה ואח"כ יורד ומופיעה פריחה. שאלתי אם זה מגרד הוא אמר שכלל לא ושאין שום טיפול זה יחלוף תוך יומיים שלושה.
הילדה החל מלקראת ערב מתגרדת בטירוף, בוכה ועצבנית בעיקר אזור הפנים. כואב לי הלב ממש..
מרחתי פניסטיל ג'ל שלא ממש עזר.

אני קוראת ברחבי הנט, אמנם בכל מקום אכן מצויין שפריחה אחרי מספר ימי חום זה אדמדמת אבל גם רשום שלא מגרד וגם שזה מתחיל בגוף ומעט מאוד בפנים, ואצלנו הרוב הגדול בפנים וכן מגרד.

למישהי נסיון\מושג?

ואם כן, איך אני מקלה על הגרד?

אצלנו ממש לא גירד...

לפני כחודש גם קטנציק (בן 7 חודשים) היה עם אדמדמת. כמו שאמרת החום ממש גבוה (היה לו חום 41 מעלות באחד הלילות) תוך 4 ימים החום ירד ואז הופיעה פריחה. אצלו הפריחה החלה בבטן ובגב והתפשטה יום למחרת גם לגפיים. הרופאה אמרה גם שיכול להיות בכל הגוף כולל בפנים.
אצלנו הפריחה לא גירדה (או שלא הבחנתי...) בכל מקרה הוא היה עוד ממש מסכנוני כמה ימים ותוך שבוע הפריחה נעלמה.

החלק הקשה מאחוריכם

nicky17

New member
אולי זו רגישות או משהו?

היא אכלה משהו חדש?
השתמשתם בסבון חדש?

כי לפי מה שאני יודעת הפריחה באדמדמת באמת לא אמורה לגרד (גם אצלינו לא גירד)

nicky17

New member
מה מצבה עכשיו? ישנה?

ולפני שרצים למיון אפשר לקפוץ למוקד או לדבר עם אחיות (של הקופ"ח) בטלפון (לא שאני רומזת שאת צריכה לעשות את זה עכשיו!)

בלונזית

New member
מציעה גם

לחזור לרופא או לפנות למוקד
אולי הפריחה לא קשורה לחום וזו אלרגיה למשהו

אמאמרבל

New member
יש תרחיף מיוחד

להקלה על גרד- CALMIN קלמין.
ותחזרו לרופא, כי אם היא מתגרדת אולי צריך לתת לה גם פנסטיל בטיפות ולזה צריך מרשם רופא (עדיף לפני שעת שינה כי טיפות טיפה מרדימים)

לבני היה את זה אחרי מחלת חום, אבל הוא לא גירד ועבר מהר מאוד.

לבתי לא מזמן היה משהו שגם החל מפנים ועבר לכל הגוף (במיוחד בכפות ידיים ורגליים) ורק קלמין עזר להרגיע את הגרד+טיפות פנסטיל. רופאה עד היום לא יודעת מה בדיוק היה לילדה שלי,

בשבת כבר ירדה הפריחה

בצורה משמעותית.. והיום כמעט אין זכר רק שהיא כל כך גרדה את הפנים, שכולה מלאה בכתמים קטנים אדומים מהגרוד.. מבאס.

פולספגן

New member
בד"כ באדמדמת יש חום ממש גבוה כך שלא ברור

לי למה ה-
קבעה שזה אדמדמת אביבית אלא אם כן החום היה גבוה, כי משיניים זה לא יכול להיות.

היה חום גבוה

אבל היום שוב היינו אצל הרופא כי נשארו המון כתמים בפנים..
הרופא נלחץ קצת וטען שזה שטפי דם.. אני בפניקה מוחלטת..
עשינו ספירת דם הבוקר וממתינה לתוצאות

פולספגן

New member
האם היא נפלה לאחרונה?

אחרת אין לי הסבר לשטפי דם למעט מה שקרה ב-2 המקרים של הטלטולים של התאומים שסוברים שזה לא מהטלטול אלא מהחיסונים (ב-2 המקרים שם דובר על לאחר המנה השניה של המחומשת)

ממש לא

וזה לא שטפי דם ברמה של כתמים גדולים אלא נקודות פיצפוניות בגודל של פריחה ומעט מאוד באזור האף והמצח.
בכל מקרה היום כבר אין זכר. והרופא התקשר שהבדיקות תקינות ברוך ה'..

למעלה