אדמומיות/נפיחות בעור

מיסטרמר

New member
אדמומיות/נפיחות בעור

היי

אדמומיות תחת שתי העיניים. צד ימין תמיד אדום/בולט יותר מאשר צד שמאל (התמונה הפוכה), כלומר כשיש שיפור/החמרה זה תמיד קורה במקביל. בצד שמאל יש רק "כתם" אדום, בצד ימין זה נראה גם נפוח.
התמונה היא אחרי ששמתי קלנדולה וזה קורה גם אחרי סבוקלם. הידרו אגיסטן עוזר אבל לא מעלים את הבעיה לגמרי.
רופא משפחה/עור טוענים שזה אלרגיה אבל טלפסט לא עזר, בדיקת אלרגיה יש לי עוד חודש למרות שזה ממש לא נראה כמו אלרגיה.
רופא עור מומחה שלח לבדיקות דם לשלול מחלה אוטואימונית, היום אני צריך לקבל תשובה לגבי זה אבל הבדיקות יצאו תקינות.

כמו מה זה נראה? יש מלא תכשירים שמבטיחים הרגעה של עור אדמומי אבל בינתיים זה נע בין "נשאר אותו דבר" ל "אדום אדום" כמו שיש כרגע בתמונה.
האם האובר אדמומיות כמו שיש כרגע, יכולה להיות סימן שהתכשיר ששמתי עוזר וצריך רק סבלנות ואורך רוח או שתגובה כמו שרואים בתמונה היא סימן להפסקת השימוש בתכשיר המסויים?
כל עזרה או רעיון יעזרו.
תודה

פרטים נוספים

שלח תמונה ברורה יותר אם ניתן (דו צדדית לא רק באזור)
כמה זמן אתה סובל מהתופעה ?? יש תסמינים אחרים שמפריעים לך ?
האם יש טריגר להופעת התפרחת ?

מיסטרמר

New member
הנפיחות ירדה, אז בצילום זה יוצא פחות ברור

אבל עדיין רואים כתם בצורת ירח ממש על השריר החוגי שמסביב לעין.

הנפיחות/אדמומיות עולה ויורדת ללא סיבה נראית לעין.
זה התחיל לפני יותר מחצי שנה רק בתור כתם באותו איזור שהופיע מדי פעם ואז נעלם, בחודשיים שלושה האחרונים האדמומיות נשארת קבועה רק עולה ויורדת בגלים.
מלבד אדמומיות אין עוד סימנים כלשהם (לא מגרד, לא כואב).
מרחתי כל מני משחות שאמורות להרגיע אדמומיות, במקרה הטוב, התוצאה היא מה שרואים בתמונה עכשיו, במקרה הרע (אחרי קלנדולה למשל), זה הופך להיות מה שרואים בתמונה הקודמת.
אנשים שואלים אותי עם מי הלכתי מכות, זה ממש נראה כאילו קיבלתי שם אגרוף...

תשובה

קשה ממש להעריך לפי התמונות.
מה לגבי דלקת עור ממגע ? אני מבין ממה שכתבת כי ההחמרה הינה לאחר סבוקאלם וקלנדולה ?
והטבה הינה לאחר הידרואגיסטן המכיל סטרואיד ויכול לסתור את התגובה הדלקתית.

למעלה