אדנומטריוס

אדנומטריוס

שלום לכן, אני חדשה בפורום. אני מנסה להיכנס להריון מס' לא קטן של שנים ועברתי מס' טיפולי הפריות שלו צלחו. אתמול לראשונה נאמר לי שיש לי אדנומיוזיס. מישהי יכולה קצת להסביר לי במה מדובר ובמה בדיוק המחלה הזאת מפריעה בכניסה להריון, האם היא מונעת השתרשות העובר?

seona

New member
הי סיגלית . יש לך גם אנדומטריוזיס ? איך עלו

על האדנומיוזיס ? יש הבדל בין השתיים. אחת היא תופעה הבאה לידי ביטוי בתוך הרחם והשניה בחוץ לרחם , אגן שחלות וכו'
איך עשו את האבחנה אצלך?

אדנומיוזיס

כמו שרשמתי הנושא ממש חדש לי. החלפתי רופא שרצה לעשות לי פיפל עם ביופסיה לפני הטיפול הבא ועל סמך התשובה ואולטרסאונד וכל היסטורית ההיסטרןסקופיות שעברתי הוא אמר לי שיש לי אדנומיוזיס. אין לי מושג לגבי אנדומטריוזיס. הוא רק אמר שזה סוג של אנדומטריוזיס רק שהוא בתוך הרחם

Endo Girl

New member
אדנומיוזיס

היי סיגלית. לא כ"כ הבנתי, האם הרופא שלך הוא מומחה אנדו'?
אם לא, אני ממליצה בחום למצוא רופא פוריות שמתמחה באנדו' (לא חסרים כאלה), ולעשות טיפול דרכו.
אולי גם שווה לקפוץ למומחה אנדו' (כמו סוריאנו) כדי לשמוע ממנו האם יש צורך בהתערבות ניתוחית לפני הפריה נוספת.

בגדול- לתאי רירית הרחם קוראים אנדומטריום. התאים האלה מגיבים לשינויים הורמונליים- הם מתרחבים בביוץ ומתכווצים במחזור. במצב תקין או שכל התאים יוצאים בזמן הוסת, או שהגוף סופג אותם. במקרה של אנדומטריוזיס או אדנומיוזיס התאים נשארים בגוף. באדנומיוזיס התאים נודדים ברחם ו"מתיישבים" מחדש איפה שבא להם (שחלות/חצוצרות). במקרה של אנדומטריוזיס הם מתיישבים מחוץ לחלל הרחם- על המעי, על השלפוחית וכו'. בגלל שהתאים האלו מתרחבים בזמן ביוץ (מגיבים הורמונלית להורמונים המופרשים מהגופיף הצהוב) הם יוצרים הידבקויות שונות, ובזמן הכיווץ (שהוא זמן המחזור) מופיע הכאב. מלבד זאת הכיווץ של התאים משחרר דימום, אשר עלול ליצור דלקת. בגלל שבכל וסת משתחררים תאים כאלו לגוף מומלץ לקחת גלולות ללא הפסקה. אני יודעת שבטיפולי הפריה נותנים זריקת "לוקרין" לפני הטיפולים כדי לדכא את הציר ההורמונלי ולמנוע הסתבכויות. מלבד זאת אם הבנתי נכון צריך לקחת אנטיביוטיקה אחרי שאיבת הביציות כדי למנוע זיהום מהאנדו'.

אם זה יכול להתאים לך אני מתחילה בקרוב מחקר הבודק את יעילות הדיקור לסימפטומים של אנדו'. אם זה מתאים לך דברי איתי ואתן לך עוד פרטים עליו.
ואם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי :)
זה עצוב ומשמח בו זמנית, אבל- ברוכה הבאה למשפחה.

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת

האמת אני לא יודעת אם הפרופ' שלי מומחה לאדנומיוזיס, אני יודעת שהוא הראשון שגילה שיש לי אדנומיוזיס. ללא קשר לאדנומיוזיס התחלתי דיקור סיני לפני מס' חודשים
ואני מקווה שזה יעזור. אני מתחילה עכשיו פרוטוקול ארוך ולוקחת סופרפקט ספריי שהבנתי שהוא מדכא את ההורמונים. תוכלי להסביר לי מדוע בעצם צריך לקחת גלולות ללא הפסקה? בד"כ אני לא מקבלת וסת ללא כדורים, האם זה בגלל האדנומיוזיס?
תודה על המענה.

Endo Girl

New member
גלולות ללא הפסקה

ממש בגדול- תאי הרחם "נודדים" בזמן מחזור. לדעתי בגלל שאין פתרון אחר כרגע מעדיפים שלא תהיה וסת כלל כדי שלא יהיו סיבוכים.

שמיץ1

New member
במקרה של אדנומיוזיס

נטילה של גלולות ברצף היא בעיקר אמצעי לשיכוך כאב. כמו יתר רירית הרחם, האדנו' מושפע מהורמונים - אסטרוגן גורם לשגשוג הרירית ופרוגסטרון מדכא אותה.
עם אנדומטריוזיס כל דימום וסתי הוא בודאי פוטנציאל להחמרה. למיטב הבנתי, עם אדנומיוזיס יש פחות עדויות לכך, אבל הגיוני להניח שהעיקרון דומה.

אני לא יודעת מי הרופא שאיבחן אותך, אבל כדאי מאוד להיבדק ע"י מומחה אנדומטריוזיס (לאו דווקא אדנומיוזיס, כי לא נראה לי שקיים מומחה כזה). אנדו' ואדנו' הן שתי מחלות שמופיעות יחד בהרבה מהמקרים. לכן, מומחי אנדו' נתקלים הרבה באדנו' ויודעים לטפל בו. מה גם שלא יזיק לך לשלול בבטחון אנדומטריוזיס בנוסף לאדנו'.

הי aseona

עניתי תשובה ורק עכשיו ראיתי שהיא לא נשלחה. בכל מקרה אני עשיתי פיפל עם ביופסיה ואלטרסאונד. ויש לי היסטוריה גדולה של היסטרוסקופיות. ורק לפני מס' ימים שהחלפתי רופא הוא אמר לי שיש לי אדנומיוזיס (הוא זה ששלח אותי לפיפל שעשיתי בחודש שעבר) ולפי התשובה הוא אמר לי שיש לי בוודאות אדנומיוזיס.

למעלה