אדנומיוזיס

אדנומיוזיס

היי בנות, מי סובלת מאדנומיוזיס? הבנתי שאלו נגעים ממש בשריר הרחם עצמו, האם מבחוץ או מבפנים (כלפי פנים הרחם, או כלפי חוץ הרחם)? כמו"כ הבנתי שקשה מאד לאבחן את זה (אפילו יותר קשה מאנדומטריוזיס... עד כמה שזה אפשרי בכלל) ושזה פוגע בעיקר בנשים מבוגרות יותר.
האם מישהי עשתה MRI לאבחון אדנומיוזיס?
אשמח "לשמוע" מכן, בנות האדנו'...
תודה!

שמיץ1

New member
אדנומיוזיס

זו מחלה שונה מאנדומטריוזיס. פעם היא נקראה אנדומטריוזיס פנימי, והשם אדנומיוזיס הוענק לך מאוחר יותר, כאשר הבינו שזו מחלה שונה לגמרי. אדנו' ואנדו' מופיעות יחד בשכיחות מוערכת של כ-10%, כאשר אדנו' שכיחה יותר בקרב נשים בגילאי 35-50, אבל קיימת גם אצל נשים צעירות יותר (שגם אני נמנית בניהן).
יש שתי צורות של אדנו': ממוקד - גידול ממוקד בתוך השריר, שנקרא אדנומיומה; מפוזר - נגעים קטנים רבים ומפושטים שהופכים את הרחם לגדול/"כבד" יותר.

יש נשים שמופנות ל-MRI לצורך אבחון אדנומיוזיס, אבל לצערנו הרב, המכשור והרדיולוגים עדיין לא יודעים לזהות אותה בצורותיה השונות. במידה והמחלה ממוקדת יש סיכוי מסוים שהיא תזוהה ב-MRI או אולי אפילו בCT, אבל גם אם לא ייראו כלום, זה לא אומר שאין אדנו'. מחלה מפוזרת/מפושטת לא סביר לזהות ב-MRI עד כמה שידוע לי, אבל לא יזיק לנסות. בדר"כ מגלים את זה באולטרסאונד שנעשה ע"י מומחה אנדו' (למשל האולטרסאונד שמבצעת ד"ר אייזנברג בשיבא).

במחלה הממוקדת הוזכר כאן בפורום טיפול נסיוני בשיבא (שמיועד לטיפול שרירנים, אבל יכול להתאים גם לאדנומיומות). אם קיים מוקד גדול יש לפעמים אופציה להסירו באופן כירורגי. בנוגע למחלה המפושטת אין מה לעשות מלבד טיפול סימפטומטי ע"י משכחי כאבים ונטילת גלולות ברצף. האופציה החלופית היחידה היא כריתת רחם, וזו כמובן לא מתאימה לכל אחת.

תודה רבה

שמיץ יקירתי, תמיד הגבת להודעות שלי בפורום...
עשיתי לפני 3 שבועות CT בטן ואגן עם חומרי ניגוד הן בהזרקה והן בשתיה. עדיין לא הגיע אלי מכתב הפענוח, אבל היום היה לי תור לרופא והלכתי. הוא לא ידע לקרוא את הדיסק... ואמר שנחכה לתוצאה הכתובה. היום הוא דבר איתי על בדיקת MRI ואמר שכבר זמן מה הוא חושד בי באדנו'. הוא גם דבר איתי על ניתוח כריתת רחם, במידה ויתברר כנכון...
מצד אחד, למה אני צריכה את הרחם בגיל 43 ועם 4 ילדים... מצד שני, זה מעורר כל מיני תחושות לא נעימות במיוחד...

שכחתי להוסיף...

שהוא המליץ על א"ס ממוקד ברזולוציה גבוהה במיוחד ונתן לי אופציה לעשות או דרך מרכז בריאות האשה בקופ"ח (יש לי ניסיון גרוע עם רופא שם, שבעבר סרב לעשות לי בדיקה, בטענה ש"הכל בסדר גברת! לכי הביתה! הבראת!" - ונשבעת שאלו היו המלים שלו...) או פרטי אצל רופא בשם: ד"ר ינון גלבוע. את מכירה? שמעת? מישהי מכירה אותו ויודעת לספר?

שמיץ1

New member
אני לא מכירה

אבל שמעתי על מחקר בשיבא של א"ס ממוקד לטיפול בשרירנים ואדנומיומות.
מצד שני, את קודם כל צריכה אבחנה של אדנומיוזיס, והאם ממוקד או מפושט...
&nbsp
אצל איזה מומחה אנדו' את מטופלת? מאילו סימפטומים סובלת?
(מתנצלת אם כבר הזכרת את זה בעבר.. הזיכרון שלי לא עד כדי כך טוב ואין לי ממש זמן לחפש כרגע).

היי שמיץ,

ממש אין צורך להתנצל (ואת גם ממש לא חייבת לזכור/לחפש... אם כבר מדברים על זה
)
הייתי פעמיים אצל שיינמן - פעם אחת פרטי ופעם אחת בבי"ח. הרופא הקבוע שלי הוא ד"ר שלומי כהן אילון. המצב שלי החמיר מאז שילדתי בפעם הרביעית, לפני שנה ועשרה חודשים. מאז יש לי כאבים חדים בבטן תחתונה צד ימין ועברתי שלל בירורים... מרופאת גסטרו, רופאת משפ', אולטראסאונד, בדיקות דם, שתן וצואה, אולט' כליות, דרכי שתן ושלפוחית, CT. אני סובלת כאמור מכאבי בטן בעיקר ימין, כאבי גב קשים שמקרינים למותן ולרגל, שתן תכוף וכאב בזמן השתנה, כאבים ביחסי מין, כאבי מחזור קשים, כאבי ראש, תחושת חולי לפני מחזור... ועוד כמה
(בעיקר תופעות נפשיות - דכדוך, חוסר מוטיבציה, עייפות קשה).
בבדיקות האחרונות שיינמן התרשם מרגישות מוגברת בזמן הזזת הרחם - בעיקר מצד ימין.
מה כל זה אומר - לה' הפתרונים כנראה. נתנו לי מליאן רצוף - כבר חודשיים לוקחת, ללא שיפור. עכשיו רוצים לבדוק לעומק את הסיפור הזה של האדנו', ובגלל זה הוא שלח אותי לאולט' מקצועי שאמר ש"אולי יחסוך לנו לעשות את ה - MRI".
נראה.

תודה רבה יקירתי,

קבעתי תור לא"ס שהוא בקש, בקופ"ח - עוד 5 שבועות... (הכל לוקח כ"כ הרבה זמן... אני כבר מעל שנה עם בדיקות שונות ומשונות, קביעת התורים לוקחת חודשים...)
האם אף אחת לא מכירה/נתקלה בשמו של ד"ר ינון גלבוע דנן?...

danyelle

New member
אדנו

הי. אני אובחנתי לאחרונה עם אדנו ואנדו (בת 25).
את האדנו ד"ר אייזנברג איבחנה בקלות רבה באולטרסאונד אחרי שבכמה בדיקות mri ו ct הפענוח "היה תקין".
הם פשוט לא יודעים לאבחן את זה..
ממליצה לך בחום ללכת אליה. היא מקבלת גם פרטי וגם במרכז לאנדומטריוזיס בשיב"א (שם אני הייתי אבל אני מאמינה שאת צריכה קודם לראות את אחד הרופאים שם ואז הם מפנים אליה..)
קחי בחשבון שלמרות שזה נורא קשה לא לדעת מה יש, גם התחושה אחרי האבחון מאוד מתסכלת
כי אין באמת מה לעשות מלבד כריתת רחם (אני עוד רווקה ובלי ילדים כך שזה לא אופציה שאני יכולה לחשוב עליה).
&nbsp
בהצלחה!!

תודה

תודה רבה דניאל, אני עדיין מנסה באמת "להתרגל" לרעיון של הוצאת הרחם. האמת היא שדי קשה לי להשלים עם זה, למרות שאני מבינה בהגיון שאין לי כבר ממש צורך בו - להולדה. אני בהחלט מרגישה שיש לי גוש איפשהו באזור הרחם, בעיקר מצד ימין. יכול להיות שזה מאחורי הרחם (לכיוון הגב). אני ממש מרגישה את זה.
את צודקת, זה מלחיץ - אני חושבת על הגרוע מכל... ולא יכולה להימנע מזה...

האם אצלך האדנו' מפושט (לפי הבדיקות)? האם תוכלי לומר איך זה נראה באולט'? לפי מה אייזנברג איבחנה אותך?
תודה רבה

danyelle

New member
המשך..

ראשית אני שמחה לעזור, אז בבקשה.
ד"ר אייזנברג אבחנה אותי ע"ס אולטרסאונד. מעבר לזה שהיא גניקולוגית רגילה היא מומחית לאולטרסאונד גניקולוגי (שמעתי ע"י כמה גניקולוגים שונים שהיא פשוט עילוי בתחום הזה).
אצלי זה מפושט, לפי מה שהבנתי הם רואים בתוך השריר נגעים קטנים. אם אצלך זה ממוקד וברמה כזאת שאת מרגישה את זה אז יכול להיות שכן יראו ב mri אבל כבר למדתי על בשרי שזה מאוד תלוי מי מפענח- 2 רופאים שונים נתנו לי פענוח שונה לגמרי על אותה בדיקה :/
בקשר לכריתת רחם את לא חייבת לעשות שום דבר שאת לא שלמה איתו. תמיד אפשר לנסות עוד משכחי כאבים או רפואה אלטרנטיבית (אני אישית ניסיתי הרבה ולא עזר, אני גם לא ממש מאמינה בזה אבל אם מאוד כואב שווה לנסות כל דבר לדעתי..).

שיהיה המון בהצלחה בבדיקות! תעדכני מה קורה.. :)

למעלה