אדנו ואנדו

טלמי1

New member
אדנו ואנדו

היי לכולכן
כאמור אני שבועיים וחצי אחרי ניתוח ושם התגלו שלל בעיות וצרות..אנדו מפושט עם מוקד רקטוגינלי וציסטה בשחלה וגם אדנו... שפחות ייחסתי לו חשיבות ועכשיו זה מלחיץ אותי..
שתי שאלות לי, האחת, האם יש הסבר מתקבל על הדעת שביומיים האחרונים יש לי מדי פעם דקירות בשחלה שממנה הוציאו לי את הציסטה, ובכלל שפתאום האיזור רגיש?? ומה עם האדנו הזה? איך נפלו עליי 2 הצרות הללו בגיל 41?? חייבת להגיד לכן שאני מרגישה כאילו כל האיזור התקלקל לי...

לואי84

New member
גם לי זה קרה

ולצערי אצלי זה סימן את בוא המחזור. אבל בכל מקרה תחשבי שהשחלה צריכה לבנות את עצמה מחדש אחרי הוצאת הציסטה. נראה לי די הגיוני להרגיש שם רגישות וכאבים. האם היית כבר בביקורת שאחרי הניתוח?

יש להניח שזה לא התחיל לך בגיל 41... אנדו' זו מחלה פרוגרסיבית, וכשלא מקבלים טיפול מתאים במשך שנים (וזה לרוב המקרה), הנזק מצטבר וחלה החמרה.

תרגישי טוב

טלמי1

New member
תודה לואי

כן, הייתי בביקורת אבל אז עוד לא סבלתי מדקירות בשחלה ובעלי בעיקר התעניין בטיפולי הפוריות שהוא מעוניין שנתחיל..בכל מקרה, יש שיפור בדקירות ומקווה שהשחלה בהתאוששות. דרך אגב, שמעת על אדנו'??
חג שמח
טל

liats80

New member
היי טל

אדנו זה למעשה אנדו שבו המוקדים ממוקמים בשריר הרחם. יש פה בפורום בנות עם אדנו שידעו לספר לך יותר. כפי שלואי כתבה עצם הוצאת הציסטה מגרה את השחלה ולכן לא מפתיע שאת מרגישה כאב, אבל אם הוא ממשיך כדאי לגשת לרופא שוב או לפחות להתייעץ עמו בטלפון.
ליאת.

למעלה