אדנו וירוס מתמשך

שולי156

New member
אדנו וירוס מתמשך

שלום,

במהלך אפריל השנה נדבקתי בדלקת אדנו בעין. דרגת המחלה היתה חמורה, סבלתי מסנוור חמור, אודם מתמשך, נפיחויות, דמיעה, דרש, וכו'.

לאחר כחודש הדלקת עברה אך מאז אני סובלת מתסנינים על הקרנית. אני מטופלת ב-פרד-פורטה, אך מזה פעמיים, כשהורידו את מינון הטיפול בתרופות (בתחילה 3 פעמים ביום, פעם ביום, פעם ביומיים), חזר הטשטוש והגרד.
אוסיף כי בכל ביקורת אצל הרופא - נבדק גם הלחץ בעין, על מנת לבחון איך להמשיך במינון הסטרואידים.
בדיקות ראייה מעידות על 6/6, למרות שאני סובלת מטשוש, ראייה לא חדה.

בשבוע האחרון חלה עלייה (לאחר רגיעה ארוכה) של עקצוצים קשים, צריבה וטשטוש. אתמול נבדקתי שוב, ומסתבר כי הופיעו תסנינים חדשים (בנוסף לותיקים שלא נעלמו).
הרופא הפסיק את השימוש בפרד-פורטה (אומר כי לא נכון להמשיך בסטרואידים עם תסנינים חדשים) ונתן מירשם ל- וולטריין אופטה, ולביקור חוזר בעוד שבוע......

הבנתי כי ההחלמה המלאה מדלקת זו הינה ארוכה ויכולה להימשך גם שנה/שנתיים.....

האם יש מוצא? האם קיים סיכוי לפגיעה בראייה בעתיד?
מייואשת....

תודה מראש!!!

אדנו וירוס מתמשך

תראי עניין התסנינים בקרנית על רקע אדנו הוא שכיח ומתסכל.
מצד אחד, לא ברור לי מדוע הופסק הסטרואידים והוחל טיפול בולטרן אופטה. אם יש החמרה מבחינת התסנינים לאחר הורדה במינון של הסטרואידים אז בדרך כלל יש להעלות את המינון הסטרואידים ולא להפסיקם. מהצד השני, יש לציין שיש רופאים שהרבה פעמים לא מטפלים באתם תסנינים אלא פשוט נותנים להם לעבור ספונטנית או להצטלק. האם הוא הרופא שגם התחיל את הטיפול בסטרואידים? עלייך לדון עימו בכך.
אכן, יש מצבים בהם זה מתארך לזמן ממושך. הבשורה הטובה היא שגם אם רואים בעתיד צלקות בקרנית זה רק באופן נדיר פוגע בראיה.
בברכה,

למעלה