אדנו וירוס

meck88

New member
אדנו וירוס

לפני כשלושה שבועות אובחנתי בדלקת בעיניים אדנו וירוס. בהתחלה היתה דלקת קלה יחסית בעין ימין (רק קצת אדום ותחושה מציקה קצת). הייתי אצל רופאה שאמרה שזה אדנו וירוס ונתנה לי רק טיפול תומך בתחליפי דמעות ומגבונים. לאחר כמה ימים נראה שהעין חזרה לעצמה ואז התחילה לי דלקת רצינית בעין שמאל - מאוד נפוחה, מאוד מאוד אדומה, מלא הפרשות. ממש רציני, וקצת אח"כ נראה שהדלקת שוב חזרה לעין ימין אבל לא באופן חמור, אלא יחסית קל. בביקור נוסף (לפני שזה היה ממש חמור) רופא נתן לי רק אנטיביוטיקה. הרופאים לא נתנו לי סטרואידים להבנתי בגלל שהיה לי הרפס הפה (עכשיו אין לי ואני על כדורי זובירקס). אחרי שעין שמאל ממש החמירה הלכתי לרופא שלישי שנתן לי זיילט שלוש פעמים ביום לשבוע. התסמינים אכן עברו אם כי לדעתי עדיין יש קצת נפיחות בעפעפיים...אני לא זוכרת שהעיניים שלי היו כך לפני כן... הרופא אמר לי להפסיק עם הטיפות. ראה שיש קצת הפרשות בעין שמאל אבל אמר שלא טוב להשתמש בסטרואידים הרבה זמן ושאקפיד לנקות אותה מהפרשות. לפי מה שקראתי הפסקת הסטרואידים מחזירה את הדלקת ואני ממש חוששת שזה יחזור. התסמינים אצלי היו סיוט וגם אני מטפלת בתינוקת... חשבתי שהרופא יפסיק את הסטרואידים באופן יותר הדרגתי.האם הדלקת צפויה עכשיו לחזור כשהפסקתי בבת אחת את הסטרואידים? האם הנפיחות שנשארה צפויה לעבור עם הזמן מעצמה? אני ממש חוששת שהמצב יחמיר עכשיו.... וכמה זמן אני עוד אהיה מדבקת?
תודה!

אדנו וירוס

תראי הסיפור של אדנו וירוס הוא מאד שכיח ולא תמיד קל לפתור את זה.
מה שאת מתארת סך הכל נשמע סביר מכיוון שגם לאחר שהדלקת עוברת יתכנו הפרעות כמו קצת דמעת, קצת אודם וכדומה שלעיתים לוקח שבועות עד שזה חולף לגמרי. בזמן זה כדאי להשתמש בתחליפי דמעות. הנפיחות סביר שגם היא תשתפר עם הזמן.
לגבי הירידה ההדרגתית בסארואידים זה אכן נכון אם לוקחים לאורך זמן אך את לקחת רק לשבוע ולכן לא הכרחי לרדת באופן הדרגתי.
כל עוד יש הפרשות מהעין והעין אדומה את מדבקת. בדרך כלל לאחר כשבועיים-שלושה כבר לא מדבקים.
אם את מרגישה החמרה גשי להיבדק שוב.
בברכה

meck88

New member
עדכון

שלום,
בהמשך לשאלה ששאלתי. לאחר השימוש בסטרואידים - זיילט - התופעות לא חזרו. התסמין היחיד שנשאר לי בשתי העיניים היא נפיחות של העפעפיים. ואז, לפני כמה ימים החלה דלקת פעילה נוספת, אדום בעיניים, בעיקר באחת מהן ומעט הפרשות. זה לא מתקרב בכלל לרמת הדלקת שהיתה לפני השימוש בסטרואידים אבל אין לי ספק שזה האדנו וירוס. יום חמישי אמורה להיות לי ביקורת שקבעתי כבר בזמנו לאחר הטיפול הראשון. מדובר בטיפול שהסתיים לפני חודש (!) הדלקת עצמה התחילה לפני חודש וחצי בערך. הגיוני שזה נמשך כל כך הרבה זמן? אתה חושב שמדובר בהידבקות חדשה או שהדלקת מעולם לא עזבה אותי? הרי כל התסמינים נעלמו משתי העיניים מלבד הנפיחות בעפעפיים שאני היחידה ששמה לב בכלל שמשהו לא בסדר (אדם אחר שלידי לא היה יכול לנחש שיש לי דלקת על סמך הנפיחות). ואז פתאום התסמינים האחרים חוזרים. מה זה אומר? למה הנפיחות נשארה לי ובמקום שהיא תשתפר נוספו תסמינים אחרים? אני לא מבינה את ההגיון של הוירוס הזה
כמה זמן זה יכול עוד להימשך?

עדכון

קשה לדעת אם זו אותה הדבקה או הדבקה חדשה. סביר שזה קשור להדבקה הראשונה, אולי סוג של יובש שמתפתח לאחר הזיהום הראשוני, ואמור להשתפר בהמשך.
בברכה,

למעלה