אדריכלים באוסטרליה

nofear20

New member
אדריכלים באוסטרליה

שלום,
אני אדריכל בעל 8 שנות ניסיון.
יש לנו שני ילדים קטנים,
אנחנו מתלבטים לגבי הגירה לאוסטרליה (התחלנו תהליך עם סוכן).
עיקר ההתלבטות היא לגבי יכולת מציאת עבודה כאדריכל באוסטרליה, ויכולת הפרנסה שלנו שם.
הכיוון שלנו הוא סידני (חברים שגרים שם).
ראיתי פה בפורום הודעות ישנות יותר שמדברות על קושי למצוא עבודה באדריכלות, שהשוק במשבר, שלא ניתן למצוא עבודה ללא ניסיון מקומי...
מישהו פה מכיר את התחום כיום?
יש אדריכלים בפורום שעובדים באוסטרליה?
מישהו מכיר משרדים מקומיים בבעלות של ישראלי / יהודי שאולי ניתן ליצור איתם קשר?

כל עזרה תתקבל בברכה...
 

arieltr

New member
קשה לתת לך תשובות החלטיות

וגם תשובות שתרצה לשמוע, לא קל לתת.
שלום לך.
הגירה איננה דבר קל פשוט ונינוח. פרנסה הינה אחד הדברים הגבוהים במעלה סולם החשיבות, אבל לדעתי אינה מכרעת (ולכל אחד יש דיעה אחרת).
קצת קשה להסביר את זה ממציאות כה רחוקה, אבל גם אם נזכה בלוטו יש דברים שעדיין יהיה קשה לשנות, כך שימבה כסף רוטשילד טפו טפו נגעתי בחתול, אמנם יעשו את החיים קצת יותר נינוחים פיזית, אבל לא בהכרח מנטאלית או ריגשית. בהגירה ישנם פרמטרים שאי אפשר לחשב עד שלא נכנסים למישוואה כך שבכל מקרה החשבון נעשה רק שמגיעים לכאן.

בכל אופן, מה אתה מעוניין לדעת על עבודה ארכיטקטונית כאן? שאלות ספציפיות?
בגדול, השוק האוסטרלי לא עצום בגודלו, סביר שיותר גדול מישראל אבל אמריקה כאן זה לא. העידן הפיננסי שהתעשייה חיה בו הוא קפיצה בין משבר כזה לאחר שבין לבין יש יותר התכווצות מהתרחבות כיוון שהמגמה הפיננסית הכללית היא מאוד מאוד זהירה. דברים יכולים לנוע על ציר של פרויקט לפרויקט אבל גם יכולים להיעצר ללא שום התרעה מיוחדת. זו כמובן רק דעתי, וקראתי לא מזמן באחד העיתונים על התייצבות בנתח השוק האדריכלי - אבל מצד שני אני רואה המון אדריכלים שמחפשים ומחפשים ומחפשים. אתה מכיר מדינה 'נורמלית' שאין בה הצפה באדריכלים?
ממה שאני ראיתי השוק נמצא בתהליך מתמשך של חידוד, גילוף ושיוף עצמי שדורש ממי שרוצה להישאר בשוק לדעת 'הכל' או כמה שיותר, כדי שיוכל להיות all-rounder מבחינת המעסיק.
סתם דוגמא, כמה תוכנות לאדריכלים -
Autocad, Microstation, Archicad, Revit, Vectorworks, Sketchup, Rhino, 3D Studio, Form Z, Adobe Photoshop, Illustrator, In Design, V Ray, Grasshoper, Artlantis
כן, כמו שאתה וודאי יודע, אתה צריך להיות מעצב גרפי, אנימטור, שרטט, ויזואלייזר וזה לפני בכלל שהתחלנו להתעניין בסטנדרטים המקומיים והחוקים השונים לבנייה באוז. והשפה המקצועית.
רגע, מתוך 15 התוכנות למעלה, כמה מהן אמרת אתה מכיר לעומק? הקיצר העבודה רבה וזה מאוד תלוי גם בדרישות ספציפיות של מעביד.

בגדול, מיטב האוסטרלים עלולים לפעול עפ"י קו שמרני שמציב נסיון תעסוקתי אוסטרלי כמעט מעל הכל. כמעט כולם יעדיפו שאת הנסיון הראשון שלך באוסטרליה תעשה במשרד אחר. מאוד כדאי לקחת את זה בחשבון שמגיעים לפה.
תמיד ישנו סיכוי מסוים למצוא את העבודה הראשונה במהירות הבזק, אבל היות ולזמן באוסטרליה יש קצב זחילה משל עצמו, ללא קשרים והיכרויות מקדימות לא הייתי בונה על זה.

מה עוד תרצה לדעת, תשאל, זה בחינם עד שנה הבאה
 

ANZ1

New member
מגוון האפשרויות הוא לא בהחלט קשור לגודל של המדינה

בניו זילנד הקטנה (חצי מאוכלוסיית ישראל) יש מבחר גדול של סוגי בניה ולכן גם אפשרויות הרבה יותר גדולות לארכיטקטים מאשר בישראל.
ואני מניח שגם באוסטרליה.
בישראל הכפולה מניו זילנד, כמעט כל הבתים הפרטיים, בנויים מבלוקים, עם גג רעפים או גג שטוח בסוג ים תיכוני כזה או אחר, יווני, ספרדי, ערבי, כשאתה נכנס לבית בישראל, את ישר רואה באיזה עשור בנו אותו, ונראה שבכל זמן נתון הרוב בונים את אותו הסגנון.
בניו זילנד יש מבחר גדול, כל בית שנכנסים אליו נראה אחרת, יש הרבה סוגי בתים של בתי עץ, מהסגנון הניו זילנדי הקלאסי, עד בתים אנגליים, יש בתים מודרנים מפלדה עם הרבה זכוכית , בתים מבטון, מבלוקים ים תיכונים ובתים מחומרים ממוחזרים.
התחושה שלי שבניו זילנד בניגוד לישראל יש הרבה יותר סוגי בניה ולכן גם אפשרויות עבודה יותר גדולות, גם יש הרבה יותר מודעות, יש הרבה תוכניות על בניה וסגנון בטלויזיה, תחרויות שמתפרסמות בעיתונים.
(לא שאני מכיר את השוק והדרישות של אדריכלים)
והבדל בגודל הצורך באנשי מקצוע הוא בסגנון המגורים, בישראל 90 אחוז גרים בבתים על קומות, אדריכל אחד בונה בית ל30 משפחות, או אפילו כמה בנינים זהים, כך שאותו אדריכל או משרד יכול לבנות ל60 \ 120 \ 240 משפחות.
בניו זילנד 30 משפחות צריכות 30 תוכניות בניה שונות.
 

nofear20

New member
בהמשך למה ששאלתי...

תודה על התגובות,
פה בארץ אני עצמאי ומתפרנס לא רע (בטח יחסית לשוק האדריכלות פה), אני בהחלט לא מצפה להתעשר מעבודה כאדריכל באוסטרליה, אבל, אני חייב הכנסה כדי לשלם את החשבונות...אין לי יכולת לממן שנה ללא עבודה עם שני ילדים באוסטרליה לצערי.
מתגובתך נשמעת די סקפטי לגבי הסיכויים

לגבי היכולת המקצועית שלי - פה בארץ עבדתי בכל קני המידה כשכיר ועצמאי (פנים, בתים, בניני מגורים, מבני ציבור ותב"עות), יש לי יכולת מעולה ב - autocad, sketchup, vray, photoshop ויכולת סבירה ב - revit, indesign, 3ds
לגבי השאר פחות אבל אני די זריז בלמידת תוכנות חדשות...
בשורה התחתונה אני מחפש קשר כלשהו להתחלה, כדי לצבור ניסיון אוסטרלי וללמוד את צורת העבודה. חשבתי שיש ישראלים / יהודים בתחום שאולי יתנו צ'אנס.
לפי מה שאני מבין מהפורום רוב הישראלים באוסטרליה עובדים ב-IT ככה שזה סיכוי קלוש - אבל אם בכל זאת מישהו מכיר מישהו שמכיר?
 

ANZ1

New member
רישוי

בישראל אתה אדריכל עם רישיון, תבדוק מה אתה צריך לעשות כדי להיות אדריכל באוסטרליה, יכול להיות שזה דורש מסלול ארוך של לימודים , מבחנים וסטאז.
שיהיה לפחות שנה או יותר.
אותו הדבר לגבי מציאת עבודה, בכל מדינה יש את המקומיים, יש את הדומים (קיווים או אפילו בריטים) ויש את שאר העולם, אתה נמצא בסטטוס הרבה פחות טוב.
מה גם שבאמת אדריכלות זה עניין של תרבות מקומית ושל חוקים מקומים שאתה לא מכיר, חלק גדול מהעבודה שלך בישראל שונה ולא רלוונטי באוסטרליה, ואתה אפילו לא יודע איזה הבדלים יש בין הידע שלך היום לזה שאתה צריך.
מההכרות שלי במקצועות אחרים, לפעמים מוצאים עבודה במהירות, אבל צריך לקחת את התרחיש הפסימי שחצי שנה - שנה לא תמצא עבודה, גם באוסטרליה יש מובטלים מקומים, ואתה בא אחריהם ברשימה.
ולכן צריך להכין מספיק רזרבות ולצאת מההנחה הפסימית שלא יהיה לכם עבודה במשך שנה, מקסימום תהיה הפתעה טובה, אחרת אתם עלולים להתקע בלי כסף במדינה אחרת .
 

Monash

New member
Re:

First, assuming that you get approved as Architect for migration purposes, you will not be able to work as architect upon arrval in Oz. You will be require to work under supervision for at least a year and if I am correct, you will also require to sit additional tests in the end of the year. I suggest that you ask your agent or look at the assessing authority requirements (you did say that you started the process which raise few ?????)
Second, it is unlikely that anyone will offer you a position until you come here with a visa which includes a work permit in hand (PR Visa).
Third, do not expect to get a lot of help from other people as many are in similar boat to you. There are not many archiects that migrated to Australia from Israel as it was not possible until not long ago, although it become slightly harder again.
Fourth, moving to Australia is not only about the $$$ and migrating to any country require sacrifice and compromise in your life style but many in the long run achieve a higher level of life style, but it takes time'.
Would you live to your nickname: no fear
?????


From what I heard from people and I am not objective enough to say it myself (so do not trust me) it is a worth while sacrifice.

Do not expect much from the jewish community, but I will leave this topic alone......

YS​
 

nofear20

New member
registration as an architect

thx @monash for the info,
i will look into the registration process,
the agent i contacted didn't mention what you said...
 

arieltr

New member
עדיף לנקוט משנה זהירות מאשר לחלום רק סוכר

תשמע, אם היית רווק - הייתי מפזר פחות סקפטיות והרבה יותר אופטימיות והייתי אומר לך 'לך על זה בעיניים עצומות, פול ספיד'. גם אם היית אומר שאתה נשוי ללא ילדים, רק אתה והגברת, גם אז הייתי סביר שהייתי אומר 'בואו תנסו, אל תצפו לסוכריות כל היום, אבל בהחלט הייתי מנסה'.

אבל, חזרה למציאות, משפחה עם שני ילדים זה כבר סנריו אחר לגמרי וישנם דברים שוודאי לא תרשו לעצמכם שרווק יכול להרשות לעצמו. כלומר, אני לא שולל, אבל לפני שהייתי קופץ לבריכה הייתי מוודא שיש לי מוטיבציה עצומה בעומקה וגם הבנה שהגירה זה לא דבר פשוט בכלל וישנם לא מעט אי ודאויות שצצים על פני השטח וזה לא משהו שנגמר בזבנג וגמרנו.
מה גם שציינת שאתה עצמאי וסה"כ לא רע במקצוע (ושנינו יודעים שהמקצוע הזה מכיל אלמנט זוועתי של 'עבדות' הרבה מחוץ לפנטסיה של 8 עד 5), כלומר אני מניח שבנית לעצמך רשתות עסקיות וחברתיות מקצועיות מצד אחד, ומן הצד השני עם שני ילדים וודאי יש לכם מעגל חברתי כלשהו. שני נקודות אלו מאוד חשובות וכשתגיע לכאן בשלב הזה של החיים, סביר שיהיה לך ולמשפחתך מאוד קשה לשחזר את מה שיש לכם כעת.

אל תבין אותי לא נכון, אני מכיר אנשים שבהחלט עזבו את מה שאתה מתאר, וניסו לפתוח בחיים חדשים - כמעט מאפס. לחלקם שיחק המזל יותר מאשר לאחרים, ככה שאי אפשר לדעת. הרבה מכל זה יצתמצם בסופו של דבר לאופי של אנשים וליכולת הסתגלות בשלבים מאוחרים.
אישית אינני יודע אם הייתי לוקח סיכון אם לא היתה לי רשת הצלה פיננסית למקרה של חודשים ללא עבודה או הכנסה. בייחוד שתמיד יהיה לי בראש המחשבה על מה שעזבתי. זה יהיה מאוד תלוי עד כמה אני באמת רוצה להגר ופחות מה הסיכוי למצוא עבודה באדריכלות.

לגבי העניינים המקצועית שציינת - נשמע טוב מאוד, בהחלט מצויין שאתה שוחה ב-CAD ואתה יודע לעשות רנדרים. מילת המפתח בארבעת השנים האחרונות למציאת עבודה במשרדי אדריכלים הינה REVIT. אם יש לך את היכולת לצלול לעומק התוכנה, תטיב עם עצמך באוסטרליה.

בכל השנים בסידני לא מצאתי ישראלים במשרדי אדריכלים בסידני ושני הבודדים שהכרתי היו בקונטסט של האוניברסיטה שלנו. בהחלט מירב הישראלים שפגשתי שייכים למגזר המיחשוב. לגבי היהודים המקומיים - מרבית אלו שפגשתי היו מוטציה שונה מהישראלים, אבל אולי אתה תהיה הראשון שיפרוץ הסכר.
 

nofear20

New member
אכן דילמה

זו בדיוק הדילמה... משפחה עם שני ילדים,
פה בארץ אנחנו במצב טוב מהרבה בחינות (עבודה, חברים, משפחה)
אבל פשוט המציאות הישראלית משפיעה עלינו - אלימות, גזענות, חוסר סובלנות - אנחנו לא אופטימיים לגבי העתיד פה, בעיקר של ילדינו.
אבל לעבור לאוסטרליה בלי שום תשתית עלול להיות רעיון מפוקפק, לכן אני מנסה למצוא שביל ביניים - לפחות שאדע שיש לי תעסוקה ומשם נסתדר.
 

arieltr

New member
דילמה לא פשוטה

לפי מה שאתה כותב, אתם תצטרכו לוותר על לא מעט ממה שהצלחתם לבנות עד עכשיו. לטעמי, זה בדיוק שורש העניין בהגירה.

ולגבי עבודה, אמנם לא הזכרתי אבל מן הסתם אתה צריך שיהיה לך פורטפוליו שתוכל להסתובב איתו, להציג ולדבר. מקונספטים ועד עבודות שהגיעו לשלבי בנייה - הכל הולך. סך הכל רק תוכל להרחיב את פוטנציאל ההעסקה שלך.
מאוד מקובל כאן גודל A3.
כבר אין לי מושג איך עובד בארץ שלב 'חיפוש עבודה', אבל מן הסתם אתה תצטרך גם CV אוסטרלי.
 

ronenb75

New member
צרכים ופינוק

לפני שאתה מדפיס פרוטפוליו בוהק מדפי A3 ויוצא לצייד עבודות, רצוי שתחליט מה חשוב לך וכמה אתה מפונק.

יש הבדל משמעותי בין "אני לא מוכן בשום פנים ואופן לתת לילדים שלי לגדול בתוך התרבות הישראלית" לבין מעניין איך יהיה לחיות שם".

הראשון מוביל להבנה שאתה לא יכול להיות מפונק, ו-"לא יכול" לא קיים.
אין "לא יכול לחיות שנה ללא משכורת על 2 ילדים", פשוט כי יכולת היא עניין של מה אתה מוכן לעשות כדי להשיג את מה שחשוב לך. אם זה באמת חשוב לך.
אם אתה בקטע של "וואלה, אולי אני אקפוץ לאוסטרליה מתוך צפייה שמה שאתה עושה בישראל יתורגם לך מיידית לאוסטרליה, אז תוותר עכשיו. זה לא יעבוד.

אם תחליט שאתה מוכן לעשות הכל כדי לשנות את העתיד, מציאת עבודה תהפוך לעוד משימה אחת. בשום צורה לא המשימה היחידה.
 

saarfam

New member
אדריכלות בסידני

אני רואה שאריאל כתב כאן כבר הרבה אבל אנסה לעזור במידע נוסף מכיוון שעברתי את אותו תהליך לפני שנתיים.
מעבר לכל ההתלבטויות הרגילות המלוות הגירה באופן כללי ושנכתב עליהם הרים וגבעות אנסה לחדד את הענין המקצועי באדריכלות.
ראשית, קיבלתי את כל העזרה שיכולתי מסוכן ההגירה שלי בנושא ההכרה המקצועית הנדרשת. זאת, מכיוון שההכרה מהאיגוד המקצועי הוא המפתח לקבלת הויזה. בלעדיה אין אוסטרליה!
לגבי מציאת העבודה - קשה בטירוף! לדעתי, ניתן למצוא עבודה רק דרך קשרים אישיים וכך השגתי את שלי. לקח לי תשעה חודשים, אפילו שיש לי 16 שנים של נסיון מקצועי, רשיון אדריכל בארץ ופרויקטים בסדרי גודל בינלאומיים. אף סוכן השמה לא רצה לקחת את הריסק ולהציע את הקו"ח שלי למעסיקים פוטנציאליים, בעיקר בגלל שאין לי נסיון מקומי. למה לו לסכן את עמלת התיווןך שלו?
בקיצור, ברגע שאתה לא תואם את הפרוטוטייפ אתה צריך להמציא את עצמך בצורה מקורית כדי לחדור לשוק. אני לא אומרת שזה לא אפשרי אבל צריך הרבה אורך רוח נפשי וכלכלי וגם הרבה תעוזה.
בנוגע למקצוע עצמו, האוסטרלים ידועים בשמרנותם היחסית וזה מתבטא גם פה. אני חושבת שמערך חוקי התכנון והבניה, התקנים והתקנות פשוט חונקים פה קצת את היצירתיות. חומרי הבניה פה שונים מאוד, בעיקר שימוש בפלדה, פח ולבנים אדומות, קצת עץ ויחסית מעט בטון. כל פרטי הבניה פה שונים ודרוש זמן הסתגלות לטכניקות.
לגבי תהליך הרישוי: הוא ארוך, מייגע ויקר.
אחרי ששילמת סכום בן ארבע ספרות לאיגוד המקצועי כדי שיכירו לך בתואר למטרת ויזה, אתה צריך לשלם סכום נוסף בן ארבע ספרות + להגיש פורטפוליו של עבודות משמונה השנים האחרונות על מנת שיכירו לך בנסיון המקצועי למטרות רישוי. אחרי כל זה, הגעת למעמד של בוגר אוניברסיטה טרי באדריכלות.
ואז, אתה נדרש לעבוד שנה במשרד רשוי, למלא יומן עבודה ולהגיש ק"וח על מנת שתוכל לגשת למבחן הרישוי (דרך איגוד האדריכלים המקומי). אם עברת את המבחן, השלב הבא הוא לעבור ראיון אישי עם צוות בוחנים. במידה ועברת גם את זה, מזל טוב! יש לך הכבוד לשלם 400$ בשנה עבור הרשיון.
שלא תבין אחרת, אני עדיין לא סיימתי שנת עבודה כך שעדיין לא עברתי את התהליך של הרישוי.
מבחינת השכר, ברור שהוא יותר גבוה מאשר בארץ, אבל גם הוצאות המחיה יותר גבוהות וסביר להניח שבהתחלה תעבוד כמו סוג של שרטט ולאו דוקא אדריכל מוביל פרויקט, כך שאל תצפה לגדולות. זו לא משכורת שיכולה לפרנס משפחה עם שני ילדים כמשכורת בודדת.
הרבה מאוד משרדים עברו לעבוד ברוויט וטוב יהיה אם תעשה קורס ותקבל תעודה, זה יפתח בפניך אפשרויות. אני נכנסתי למשרד שעובד על Microstation ועשו לי קורס במסגרת המשרד.
אין לי הכרות עם משרדים המנוהלים על ידי ישראליים או יהודים מקומיים. באופן כללי, יש נתק מסוים בין היהודים והישראלים, זו לא מקשה אחת, ואני יכולה לספר שלידים שקיבלתי מהארץ לאדריכלים יהודים במזרח סידני לא זכו אפילו לתגובה מנומסת, כך שאל תבנה על זה. כולם חוזים משבר פיננסי כזה או אחר באוסטרליה בשנים הקרובות כך שקשה לנבא את שוק העבודה בתחום בשנים הקרובות.
יאללה, חייבת לרוץ לשחיה של הילדים.
בהצלחה :)
 

arieltr

New member
מה שאת כותבת זכור לי מצויין

לכן כתבתי לפותח השרשור שמאוד חשוב שקודם יחליטו אם הם באמת רוצים להגר, כי המציאות פה בחיפוש עבודה לאדריכל (שהיה עצמאי וידרש לרדת אחורה כמה שלבים טובים כאן, ולהיות submissive) לא פשוטה בכלל. וזה אנדרסטייטמנט ככל הנראה.
לי לקח שמונה חודשים איך שזכור לי למצוא את העבודה הראשונה וקיבלתי אותה דרך ידידה מהעבודה של אשתי - כלומר בזכותה הזמינו אותי לראיון. וזה גם היה משרד שעבד על MICROSTATION באזור CROWS NEST. אחח היו זמנים.
ולא שאת העבודה השנייה היה קל למצוא. והיה לי גם נסיון מישראל (שלא נחשב אפילו כפסיק פה), וגם סיימתי עוד תואר באדריכלות ב-UTS.
גם הגעתי לשני משרדים באיסטרן סאברבז שהיו 'יהודים'. לא חזרו אלי עד היום. אולי ראו אותי עם פיצה פפרוני. לא יודע. אגב, משום מה עם בריטים הלך לי די טוב, ובייחוד עם כאלה שחיפשו 'ניחוח אירופאי' בגישה לפרוייקטים.

השוק היה מאוד מאוד לא יציב וים של מחפשי עבודה דפקו על דלתות משרדי אדריכלים. אני בכלל לא חושב שהיום המצב שונה מהותית. מאוד קשה לנבא מה יקרה.
אבל בל נדאג יותר מדי - אם הכל יטמוטט היום, באוסטרליה זה כבר מחר...
 

Albatross82

New member
מנסיונו של אדריכל חדש

היי, שיהיה לכם המון בהצלחה.

אני עברתי לאוסטרליה מהארץ לפני כשנה (מלבורן). בארץ אני אדריכל רשוי עם 4 וקצת שנות ניסיון במשרד גדול. את ויזת תושב הקבע שלי קיבלתי כאדריכל.
היגרתי לפה ומיד התחלתי ללמוד תואר שני בתכנון ערים מתוך מטרה להשתלב בתחום הזה. לפני שבועיים התחלתי לעבוד במשרד אדריכלים פה בעיר. זו העבודה הראשונה שלי באוסטרליה את הראיון השגתי דרך מכר ישראלי. לא ניסיתי לחפש בעצמי עבודה פה, כך שאין לי מושג עד כמה קשה זה יהיה. אבל על פי מה שאני יודע מחברים, שוק העבודה פה לאדריכלים הוא טוב כרגע. מחפשים פה הרבה עובדים. כשהייתי פה לכמה חודשים ב-2009, היה משבר גדול בענף.

אחלוק איתך כמה דברים שאני הבנתי על הדרך. כמובן, שכל אחד מאיתנו פה עובר מסלול אחר ויודע דברים קצת שונים - אז קח כמובן הכל בערבון מוגבל.

מצטער אם חוזר על כמה דברים שאמרו כאן -
- אנחנו לא רשויים או רשומים באוסטרליה. וההכרה במקצוע שלנו במסגרת תהליך ההגירה לא נחשבת לצרכי עבודה. צריכים לעבור עוד תהליך של הצגת תיק עבודות מול פאנל והתמחות וכו. אני חושב שבכל state זה קצת שונה. אני לא התחלתי בתהליך הזה כי אני מקווה לעבור לבינוי ערים בסוף התואר.

- במשרד הנוכחי הסכימו להעסיק אותי כאדריכל Graduate עם ניסיון ולשלם לי שכר שעתי בהתאם. המשרד הזה עובד עפ"י שיטת modern award system. אתה יכול להתרשם מדרגות השכר בלינק הזה -
http://www.aca.org.au/docs/2015_rates_architects_award_summary_ma000079_20150701_aca.pdf
אבל כמובן ששכר זה עניין של מו"מ...

- מבחינת תוכנות, אני יודע שברוב המשרדים הגדולים הכרות עם תוכנת REVIT זה יתרון עצום ואצל חלקם זו כבר דרישה בסיסית. בזמן שיש לך לפני המעבר, הייתי מציע לך לברר על קורסים בנושא. בראיון שלי במשרד הזה, הדגשתי בתיק העבודות שרטוטים שעשיתי בתוכנה במשרד שבו עבדתי בארץ.

אשמח לעזור, אם זה עדיין רלוונטי. תרגיש חופשי לפנות אליי (לא מכיר ממש את הממשק של האתר הזה, אני מניח שיש אפשרות לכתוב לי הודעה או משהו...אם לא - תשאיר תגובה).

שוב - בהצלחה :)
 
למעלה