אדרנלין באנפילקסיס

ירקון 15

New member
אדרנלין באנפילקסיס

שלום לכולם, אשמח לקבל הסבר מפורט מדוע נותנים אדרנלין SC באנפילקסיס ובאסטמה קשה... תודה מראש, דניאל - ירקון

New member
אדרנלין באנפילקסיס ואסתמה

מנגנון האנאפילקסיס כולל לרוב חשיפה חזורת לחומר שהגוף יודע להגיב אליו בתגובה אלרגית. במסגרת התגובה הזו הגוף מייצר נוגדנים שנקראים IgE ואלה נקשרים לתאים שנקראים תאי פיתום או באנגלית תאי מאסט (כמו המסטיק) ואלו בתורם משחררים חומר מוכר שנקרא היסטמין. להיסטמין הרבה השפעות אך לענין הנוכחי מדובר בשתיים עיקריות. האחת כיווץ שרירים חלקים במערכת הנשימה שגורם להצרות של דרכי האוויר בדומה לאסתמה. בנוסף הוא גורם להרחבת כלי דם שבמצב "בינוני" גורם לבצקות באיברים מסויימים כגון קנה הנשימה, מה שמוסיף לחסימת דרכי האוויר. מצב זה נקרא אנאפילקסיס. כאשר הרחבת כלי הדם חמורה יותר, ישנה נפילה של לחץ הדם, ואז המצב נקרא "שוק אנאפילקטי". אדרנלין נותן פיתרון לשתי הבעיות הנ"ל כי לאדרנלין אפקט הפוך מאשר להיסטמין: הוא מרחיב שרירים חלקים בדרכי האוויר, ומכווץ כלי דם ולכן הוא פותר את הבעיות הנ"ל באופן לא רע. באסתמה המנגנון הנ"ל מעט שונה ומוגבל יותר, והוא מתבטא בעיקר בדרכי האוויר הקטנות של הריאות, ולכן הטיפול לאסתמה הוא בעיקרו שונה מהטיפול באנפילקסיס. אך במצבי אסתמה קשים, אין מנוס מלהשתמש באדרנלין שהוא מרחיב סימפונות פוטנטי ביותר, אם כי יש לו תופעות לוואי לבביות ואחרות. אבירם

Beigelman

New member
תוספת קטנה

ואני קצת חושש מהעניין של להוסיף מידע על מה שהאדון מעליי אמר. בכל מקרה, ההיסטמין נקשר ברצפטור בשם H1, אותו רצפטור שאדרנלין נקשר אליו. ז"א שחוץ מהסימנים ההפוכים שהאדרנלין נותן הוא גם מונע באופן חלקי מההסטמין להיקשר לרצפטורים.

ירקון 15

New member
אז זהו שלא.. או לפחות ככה אני חושב

האדרנלין אמנם עושה ההפך מההיסטמין, אך הוא אינו מפסיק את התגובה של ההיסטמין ואת ההפרשה שלו (בשביל זה יש אנטיהיסטמינים
) ולכן אני חושב שזה פשוט לא נכון שהאדרנלין נקשר יותר מהר לH1 או משהו כזה... אבירם? בכל מקרה, תקנו אותי אם אני טועה...

New member
כנראה שלא

בדקתי את העניין ככל יכולתי, ולא מצאתי שום מקום אמין או לא שבו כתוב שאדרנלין הוא אנטגוניסט של הרצפטור H1. גם לא מצאתי עדויות לכך שאדרנלין מקטין את שחרור ההיסטמין מהגוף ולמעשה יש אפילו עדויות מוגבלות שאומרות ההפך. כגון זו :http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=899972&query_hl=7&itool=pubmed_docsum אבירם

Beigelman

New member
זה מידע שקיבלתי בקורס מדריכים

אני אברר את זה שוב עם המדריך...

ירקון 15

New member
עזוב...

זאת רק אחת מהטעויות שלימדו אותנו בהכנה לקורס מדריכים... תלמד לסנן את השטויות שאנשים אומרים לך... גם אם הם מכינים...

יש לי שלוש מילים בשבילך

מצגת של טחן (אם יש לך זמן לפני שאתה טס תתחבר לי לאיי סי קיו אני אראה לך במה מדובר...)

ירקון 15

New member
יש לי שלוש מילים בשבילך,

אז זהו שלא במצגת של דוד טחן על אנפילקסיס לא כתוב שום דבר על מה אדרנלין עושה באנפילקסיס... אכן כתוב שהיסטמין נקלט לרצפטורים H1 אבל לא כתוב שום דבר על אדרנלין נקשר יותר טוב לH1 או משהו כזה....

ממממ

כיוון שיש לי את המצגת המקורית - זה בדיוק מה שכתוב, גם במצגת לחובשים וגם במצגת לבכירים.

ירקון 15

New member
אני מחפש בכל המצגות שיש לי של טחן

ולא ממש מוצא.... הנה תמונה של מה כן רשום במצגת... חן, נשמח לקבל את המצגת המקורית ואמיתית של דוד טחן.... תודה!

אני אחפש אותה

ואני אשלח לך צילום מסך בפרטי. אני לא בטוחה שמה שעשית עכשיו הוא לא הפרת זכויות היוצרים שלו. המצגת שקיבלת בקורס המדריכים היא לא המצגת המקורית, המצגת המקורית היא מתוך קורס חובשים בכירים, המצגות שלו לקורס חובשים מצומצמות מתוך המצגות לחובשים בכירים.

ירקון 15

New member
הפרת זכויות?!

סתם רשום בצד ימין למטה ואני מצטט: "C כל הזכויות שמורות למד"א" ואגב, זה לא מתוך הדיסק אחלה.... אני אשמח לקבל את המצגת המלאה!! תודה!

לכשאני אמצא את הדיסק

תקבל עותק במייל (אני אשלח לך מסר בנושא) לדוד טחן יש חרדות בנוגע לזכויות יוצרים והוא מאוד מקפיד על כך בכל מדא.

Beigelman

New member
אני לא חושב

שאדרנלין צריך להיקשר יותר טוב. גם אם הוא נקשר באותה צורה כמו היסטמין עדיין יש מאבק מסוים בניהם על מי יכנס ראשון.

ירקון 15

New member
אז ככה....

אני הבנתי שאין שום מאבק על רצפטורים H1... מה שכן, הוסבר לי בפורום של איגוד הפארמדיקים, שהאדרנלין משפיע על רצפטורי ביטא 2 ובכך משפיע על תאי הMAST (שעליהם אין ויכוח - ברור לכולם שהם מפרישים את ההיסטמין..)... בקיצור אין קשר בין אדרנלין לH1....

למעלה