אהבה אסורה

Dovsha

New member
אהבה אסורה

בעקבות הסרט [המ-ד-ה-י-ם ראוי לציין] שהוקרן אתמול בערוץ 2 עלו וצפו בי זכרונות מן העבר. זכרונות שעבדתי קשה מאוד להדחיק,להעלים,לא לחשוב... בשירותי הצבאי שירתתי תחת מפקד דתי. הפרשי הגילאים בינינו לא היו כאלו גדולים [שנתיים,שלוש] ושמו עמית. למרות היותי חילונית לחלוטין יש לי זיקה לדת מן התעניינות שלא פוסקת, ועמית [מן הסתם] מאוד מאמין, לא חרדי אלא כיפה סרוגה. באינפנטיליות הפרטית שלי התחלתי לפתח כלפיו רגשות שהתחזקו והתעצמו מיום ליום והוסיפו לכך היחסים המצויינים ששררו בינינו. בכל מקרה עמית, קצין בצה``ל לא היה מוכן בשום פנים ואופן לתת לקשר סיכוי מכל מיני סיבות שאחת מהן הכי רלוונטית לאותה תקופה הייתה שהוא קצין ואני פקודה שלו וזה נוגד את חוקי צה``ל. הימים חלפו, שינינו השתחררנו, עדיין בקשר, עדיין מדברים בטלפון ומדי פעם נפגשים. הייתי באובססיה כלפי הבן-אדם במשך שנתיים. שנתיים ש-ל-מ-ו-ת!!!. במשך השנתיים האלו לעמית היו חברות לי היו חברים אבל תמיד תמיד היה איזשהו מן קשר בלתי מוסבר בין הלב שלי ללב שלו. בסופו של דבר אחרי שנתיים של ציפייה כשניתנה לי האפשרות לנסות לממש את הקשר עם עמית - ויתרתי. אך המוזר הוא שלאורך כל מערכת היחסים בינינו מעולם לא ראיתי שעצם היותו דתי או עצם היותי חילונית מפריע למשהו... הסרט ``אהבה אסורה`` עורר בי את אותן מחשבות ורגשות שהיו בתוכי במשך תקופה כל כך ארוכה. אתם באמת חושבים שדת צריכה לעמוד בדרך האהבה?

itsikd

New member
אפשר גם אפשר

אחי בחור דתי והוא נשוי לבחורה חילונית הוא כיפה סרוגה כמו עמית אישתו לעומת זאת חילונית גמורה נוסעת בשבת ויוצאת לבלות בימי שישי עם החברות. הענין הוא נורא פשוט לנו החילונים אין בעיה עם הדת ויכולים לקבל את זה אבל לא כל הדתיים יכולים לקבל חילוני לידם ובמיוחד בן-זוג. השאלה היא האם החלק הדתי במערכת היחסים הוא עם ראש פתוח ומוכן לקבל בן-זוג שלא מאמין

Dovsha

New member
שמחה בשמחתם אבל...

זה לא תמיד נכון, שצד אחד צריך להתפשר ולקבל. לפי דעתי שני הצדדים צריכים לכבד את הרצונות אחד של השני, וזה מה שהופך מערכת יחסים כזו למסובכת וקשה. למשל במקרה שלי כשאני ועמית היינו מדברים תאורתית על מימוש היחסים ביננו, בין הדברים הכי חשובים לו היו שאני לא אסע בשבת... ככה שלא תמיד זה עובד אבל איחוליי לאחיך ולאשתו.

אהבה אסורה

אני חושב שעניין של דת לא צריכה להפריע כלל אך זה גם תלוי בגבר או באישה עד כמה הוא או היא חילוניים או דתיים בדרך כלל אלה סוגי קשרים שמיסתימים מהר מאד מיפני שכל צד מצפה מהפרטנר שיתקרב אליו יותר ושהוא יוכל להשפיע על הצד השני בצד החילוני ישנו יותר חשש להיתקרב מיפני שהוא פוחד לימצוא עצמו מפתח קשר שבשלב מאוחר יותר יחייב אותו להיתקרב יותר לדת לבחורות יש יותר אומץ בנושה של קירבה

1איב

New member
שום דבר אבל שום דבר

לא צריך לעמוד בדרך לאהבה. לא גזע לא מין לא צבע ובוודאי שלא דת.

קרני

New member
באיחור קל...

מעניין מה שכתבת... העלה בי דיסוננס פנימי לגבי המכשולים העומדים באהבה. אני רחוקה מלהיות מבינה גדולה, אך למרות מצבי הנוכחי, כשהמוח דומיננטי בקיומי, אני חושבת שהמכשולים של דת, צבע, מין וכ``ו יכולים להוות קריסת מערכות קיומיות, אבל אין שום דבר שאהבה לא יכולה לתקן... אם האהבה אמיתית, ולא מתחשבים בלחצים החברתיים אלא האחד בשני, כל דבר יכול לקרות על הצד הטוב ביותר. מערכת יחסים וזוגיות הם דברים שצריך לטפח ולגדל כל הזמן וברגע שמתחילים עם רצון כזה, אני לא חושבת שיש דברים שיכולים לעמוד בדרכה של אהבה. באשר ל``תאוותך לשעבר`` אני חושבת שהדינמיות והשינויים שעברת בתוכך שינו גם את האהבה שלך כלפיו ואת הרצון שלך להיות איתו. אני לא ממש חושבת שזה קשור לדת (זה יכול להוות תירוץ מצויין להפסיק קשר שלא ממש מרגישים בו...) זהו. אני חושבת... :)) יום טוב @ @ J U

oshritco

New member
לדבשנית

אני חושבת שדת לא צריכה להוות מכשול בני שני בני זוג אבל לצערי הרב היא כן מהווה למרות שהיינו רוצים אחרת כי יש פה המון מכשולים של דעות שונות דרכי חיים אחר ,ותפיסת עולם בכלל אבל יש אנשים שרואים מעבר לכול זה ואכן מצליחים אבל כפי שאצלך קרה זה לא הצליח לצערי כנראה שהאהבה אצלחם לא נצחה וחבל .... אבל לא נורא כנראה הוא לא היה הנפש התאומה שלך מקווה שתמצאי אהבה אמיתית ושיעניקו את כול מה שבאמת את זקוקה לו מקווה רק לטוב טייגרית.....

למעלה