אהבה בשפות...

נעמייה

New member
אהבה בשפות...

נראה לכם שהייתם יכולים לאהוב באנגלית או בצרפתית בגרמנית, או אולי באיטלקית
מה היה קורה, אם היה לכם או לכן בן זוג זר? הייתם מסתדרים לאהוב בשפה אחרת

:)...מה ז"א?

אהבה זה אהבה... לא משנה מאיפה בא הבן אדם.. כשאוהבים אז אוהבים...וזה לא קשור לשפה.. אהבה זו השפה בפני עצמה..:) וחוץ מזה...(;.. ממ....איטלקי נשמע לי מעולה..ממ...חח..(;... אין על השפה הזאת ואין על המראה הזה..חח..

נעמייה

New member
נורא רומנטי...

אבל לא מציאותי. כשאוהבים אז אוהבים? איך בדיוק אפשר לבטא את האהבה אם את לא יודעת את השפה...? ניסית פעם לכעוס או לשמוח באנגלית, שלא לדבר על איטלקית..?! אם צריך לתמרן כדי להביע רגשות, זה מתסכל. והבעת אהבה צריכה להיות משהו שבא באופן טבעי.. לא מתסכל

אם זאת אהבה...

אז אפשר הכל..... אפשר ללמוד את השפה, אפשר לתקשר דרך כלמיני דברים אחרים... אם זה באמת אהבה זה שווה הכל.. ולא יהיה מתסכל..

דווקא כן ניסיתי..(;..

וזה דווקא..הלך מעולה.. מה לעשות אם רוצים..אז גם מצליחים..:) וכן...כשאוהבים באמת...אז אוהבים... ורגשות לאו דווקא מביעים במילים.. אפשר להביע בכל מיני דרכים.. אופן טבעי??!?!סליחה?!?!? מי אמר שמילים ושפה זה דבר טבעי? מי החילט את זה? אני יודעת שמשהו טבעי זה לא משנה איך הוא בא.. הוא פשוט בא!!! טבעי מבפנים.. וד"א..למדתי ספרדית מאוד מהר..בעקבות מישהו..(;

ebony

New member
אהבה בשפות כן אפשרי....

אני חושבת שזה אפשרי תמיד אפשר ללמוד את השפה שלו או להיפך.... וחוץ מזה אהבה עוברת ושוברת המון מחסומים אז מחסום השפה קטן עליה....
חוץ מזה לאהוב באיטלקית
לא הייתי מתגדת בכלל......

shloמי

New member
אהבה בשפה זרה

אהבה מדברת בכל השפות אני שומע צרפתית אני מתמוסס עוברים לי זרמים בכל הגוף אני מסתדר עם כל שפה שהיא שפת האהבה

goldboxer

New member
נניח ש...

שאנחנו בפורום רומנטיקה ובלה בלה.. ולכן אתייחס לשרשור. אשאל שאלה יותר כבירה מהשאלה של נעמייה.
מה היה קורה אילו היה לכם בן/ת זוג חירש(ת)/אילם(ת)/עיוור(ת) ?! זו לא שפה זרה זו מערכת שונה לגמרי!!! הייתם מסוגלים להכנס לקשר שכזה? מנטלית? ריגשית? תענו בכנות בלי להתייפיף ב"אהבה מעל לכל" למי מיכם/ן יש את הכוחות להשקיע בקשר מיוחד שכזה ? ואתם מתעסקים לי בשפה זרה...

AlteX

New member
למרות שאנחנו לא בפורום רומנטיקה..

ולמרות שהשאלה אולי אכן שייכת לשם... בעצם זה תלוי בהאם אתה רומנטי או לא...
כלומר, מי שמאוד מציאותי יכול להבין שהשאלה מתייחסת להאם זה אפשרי לתקשר עם בן/בת זוג באופן שותף בשפה זרה, והאם אנשים יהיו מוכנים להשקיע את המאמץ. כלומר השאלה אכן שייכת לפורום הזה או פורום "בינו לבינה". מצד שני, מי שמאוד רומנטי יכול להבין שהשאלה היא בעצם האם אתם מספיק רומנטיים כדי לא לראות בזה מכשול, ואולי אף להפך, ואז השאלה יכולה להיות שייכת לפורום "אהבה ורומנטיקה". ועכשיו לשאלה שלך... זה נושא קצת רגיש. אני הולך לענות בשיא הכנות ואני מקווה שזה לא יפגע באף אחת. בכל מקרה, אין שום כוונה כזאת. אני מצהיר מראש שמבחינתי אישה עיוורת/אילמת/חירשת שווה לכל אחת אחרת, למרות שזה עלול להישמע כאילו אני דווקא מחפש אישה כזאת... אני פשוט אנסה להראות שגם במשהו שנחשב ל"מום" או "נכות", אפילו "נכות קשה" אפשר למצוא יתרונות ואף יופי. אתחיל מזה שבגלל שאני בין הרומנטיים, אפילו מאוד רומנטיים, ואולי אפילו רומנטיים בהגזמה פרועה, אני מן הסתם אשתדל לתת לקשר כזה צ'אנס שווה לצ'אנס שאני נותן לכל קשר חדש אחר. כפי שכבר נאמר כאן, יש הרבה דרכים לתקשר, והאמת היא... כבר מזמן יש לי פנטזיה על אהבה לאישה עיוורת. בפנטזיה שלי אני מתקשר איתה בעיקר במגע ובדיבור, כאשר גם אני לרוב עם עיניים סגורות. אני חושב, ואולי אני ממש לא בכיוון, אבל כך לפחות נראה לי, שאישה עיוורת יכולה להיות בעלת חוש מישוש מפותח יותר, יכולה לחוש ולהרגיש מגע בצורה יותר טובה - ומגע זה נושא מאוד חשוב באהבה בשבילי, אני אדם שמאוד אוהב מגע וחייב מגע ללא הפסקה (ואני לא מדבר רק על מגע מיני, כמובן). בכלל, מגע הוא אמצעי תקשורת נפלא לא רק לבני זוג. אפשר להגיד שהוא אמצעי תקשורת בסיסי בין בני אדם, ולצערי בימינו יש תמיד מן "דיסטאנס" כזה בין אנשים שלא מכירים, ואפילו כאלה שכן, שמונע מהם לגעת. כל מגע עלול להיחשב היום להטרדה מינית... וחבל... אם כל הנוראיות שבהטרדה מינית, אני חושב שאם היינו מפחדים פחות ממגע, היינו פתוחים יותר ולחוצים פחות, אבל כבר סטיתי יותר מדי מהנושא... אז נחזור לנושא... אני גם חושב שלאישה עיוורת אולי יהיה קל יותר לדמיין ולהמציא עולמות מוזרים ביותר שלא קשורים לעולם האמיתי שאנחנו מכירים, ואני מאוד אוהב לטייל בדמיוני בעולמות כאלה שאני ממציא. תמיד חלמתי על בת זוג שאוכל לעשות את זה ביחד איתה, מישהי בעלת דמיון יצירתי ופרוע במיוחד. כמובן שאני לא אומר שהיא צריכה להיות עיוורת בשביל זה, אבל סתם חשבתי... על היתרונות האפשריים בלהיות עיוור (למרות שאני מאחל לכולם להיות עם דמיון הכי יצירתי בעולם בלי להיות עיוורים בשביל זה). בכל מקרה, אולי זאת אחת הסיבות לפנטזיה המוזרה (או שלא?) שלי על אהבה עיוורת תרתי משמע... סיבה אחרת לפנטזיה הזאת היא סיבה היסטורית. פעם מאוד לא אהבתי את הגוף שלי והייתי בטוח שאף אישה לא מסוגלת להימשך אליי, אלא אם כן... היא עיוורת... אבל זה שייך לעבר, היום אני אוהב את עצמי וגם יש לי הוכחות לכך שנשים שרואות 6/6 נמשכות אליי בלי שום בעיה... כך שלא זה מה שחשוב לי באישה. לסיכום, אם אפגוש אישה שחוש ראיה/שמיעה או דיבור לא בשיאם אצלה, וארגיש שהיא מתאימה לי ואני לה, מבחינתי זה לא יהווה מכשול, לפחות לא באופן אוטומטי. אשתדל גם למצוא תכונות בה שאולי נוצרו דווקא עקב המצב שלה, שגורמות דווקא לשיפור הקשר... הנה עוד משהו לסיום... בספר הפנטזיה "Amber" של רוג'ר ז'לז'ני ישנו סיפור מיוחד על אהבה בין גבר (נסיך) לאישה עיוורת ממלכה אחרת. הם שודכו בכוח והשידוך היה עונש שהטילו עליו בממלכה שלא שלו. העונש היה נישואין לאותה האישה למשך שנה. כיוון שהוא היה נסיך בממלכה אחרת, זה היה מקנה לה סטטוס גבוה שם גם אם הם היום מתגרשים לאחר תקופת העונש. הוא מן הסתם חשב שהוא בטוח יתגרש ממנה לאחר שהעונש יסתיים או אפילו יברח לפני כן, אך הם התאהבו... באמת. בהמשך הספר הם נהיו מלך ומלכה והיא מצטיירת כמלכה אנושית מאוד, חכמה ודי חסרת תאוות בצע או רצון לנקמה (שזה היה מאוד שונה מרוב גיבורי הספר הזה). אחת הסיבות לכך, לפי הספר, היא העובדה שהיא נולדה עיוורת והצטרכה להתגבר על קשיים רבים בחייה. זה גם הפך אותה ליותר רגישה, יותר חזקה ויותר חכמה... אולי התכונות האלה הן גם הסיבה שאותו הבחור שבהתחלה התחתן איתה כעונש שנכפה עליו, לאחר מכן התאהב בה באמת...

נעמייה

New member
צודק, השאלה באמת לא שייכת לכאן

הפורום שלנו כל כך תוסס ושוקק חיים, ההודעות עוד לא נכתבו וכבר עוברות לדף השני... שחבל להעלות נושאים שלא קשורים ישירות לנושא 'מה גברים רוצים'.

AlteX

New member
היי היי היי, להרגע בבקשה... ../images/Emo13.gif

אני לא אמרתי לא להעלות נושאים שלא קשורים ישירות לנושא "מה גברים רוצים", אני רק הגבתי למה שכתב goldboxer והסברתי איך לדעתי אנשים שונים יכולים לפרש את השאלה באופן שונה. אני אישית בהחלט לא חושב שההודעה לגמרי לא שייכת לכאן, גם אם היא לא בדיוק מתאימה לקטגוריה "מה גברים רוצים?" מנקודת מבט מסויימת. אני גם חושב שלעיתים קשה מאוד להבדיל בין "מה גברים רוצים", "מה נשים רוצות", "בינו לבינה" ו"אהבה ורומנטיקה". אמנם לכל אחד מהם יש מטרה קצת שונה או עם הדגשים שונים, אבל בסופו של דבר לפחות חלק מהתוכן מתעסק באותם נושאים... ואין לי שום בעיה עם זה. כבר עברתי לא מזמן מלחמה גדולה על תוכן של פורום אחר, ואין לי שום כוונה להתחיל אחת כזאת גם כאן...

tokit

New member
ועוד איך !!!

בן זוגי לחיים ואהבת חיי הוא גרמני. בהתחלה תקשרנו באנגלית, ועכשיו בגרמנית שוטפת. אנחנו אוהבים בגרמנית, רבים בגרמנית, משלימים בגרמנית. לא רואה עם זה שום בעיה, כשיש אהבה.

tokit

New member
זו לא בעיה

זה מה שעשיתי עם צרפתית וערבית.. גרמנית לא הייתי לומדת לולא הכרתי אותו, הספיק לי היידיש מהבית.. בכל מקרה, התייחסתי לנושא התקשורת בין בני זוג בשפה זרה והזכרתי את נושא האהבה כי כשאין אהבה אז גם לא תהיה תקשורת טובה (וגם לא יהיה רצון לתקשורת כזו..)

AlteX

New member
הלוואי...

היתה לי אז סיבה טובה ללמוד שפה נוספת...
פעם למדתי איטלקית, לצערי הפסקתי והיום אני זוכר רק כמה מלים... כמו... מממ... ragazza bella (בחורה יפה מן הסתם
). אולי אם היתה לי אהובה איטלקיה זה היה נותן לי מוטיבציה אמיתית ללמוד את השפה הנפלאה הזאת כמו שצריך. פעם יצאתי לפגישה עם בחורה ששידכו לי. היא היתה עולה חדשה מצרפת. היא נולדה בלאמא איטלקיה ואבא צרפתי שהיה דיפלומט באיטליה. אח"כ היא גרה עם האבא כשהוא היה בשליחות בברזיל, כך שהיא דיברה חמש שפות - איטלקית, צרפתית, ספרדית, פורטוגזית ואנגלית!!! עברית היא רק התחילה ללמוד אני מניח, אבל לא היתה לה בעיה כיוון שבארץ מבינים אנגלית ברוב המקומות, והיא גם עבדה בחברת הייטק ששם בכלל אין בעיה למי שדובר אנגלית. בנוסף לזה שדי התלהבתי רק מהעובדה שהיא דיברה 5 שפות, היה לה גם אותו שם כמו שלי (רק בגרסה הנשית האיטלקית), וזה בכלל הדליק אותי. אמנם אחרי הפגישה היא אמרה שמאוד נהנתה, אבל לאחר מכן, לאחר עוד כמה שיחות טלפון היא פשוט נעלמה לי כמו רבות אחרות. אני לא ממש מצטער על זה כי אפילו אחרי הפגישה הראשונה יכולתי להגיד שלמרות כל הדברים בה שהלהיבו אותי, כנראה לא התאמנו מבחינת האופי והשאיפות שלנו... אבל, בכל מקרה, מדי פעם אני נזכר בה... *חיוך רחב מאוד* וזה היה הכי קרוב שהגעתי לחברה שלא דוברת עברית. דרך אגב, למרות זה שלא נולדתי בארץ (עליתי בגיל 14), הרבה יותר קל לי לתקשר עם בחורות/בנות זוג פוטנציאליות בעברית מאשר ברוסית, גם עם אלה שנולדו ברוסיה אני מעדיף לדבר עברית, וזה משהו שהן לא מצליחות להבין בד"כ (אלא אם כן הן כמוני). שפה זו לעיתים גם המנטליות שבאה איתה, ואני מזמן מזמן התנתקתי מהמנטליות הרוסית. כל התרבות הישראלית-רוסית שנבנתה כאן מאז העליה הגדולה האחרונה ממש לא מעניינת אותי. אני גם חושב לרוב בעברית או באנגלית. אפשר להגיד שהמנטליות שלי היא איזשהו שילוב של מנטליות ישראלית "אשכנזית" ומנטליות מערבית/אמריקאית. בכל מקרה, לעומת זה שלי אישית עוד לא יצא לחוות אהבה בין-לאומית, יצא לי להכיר בחורה עם סיפור אהבה בין-לאומי מדהים. היא התאהבה בבחור מאחת המדינות שהיו פעם יוגוסלביה (שכחתי איזו מהן, אבל זה לא חשוב). הם נפגשו מספר פעמים בארץ ובחו"ל, וכנראה דיברו באנגלית. הסיפור הוא מדהים כיוון שהבחור נעלם, אך היא האמינה בכל ליבה שהוא עדיין אוהב אותה, היא חשבה שהוא כנראה בכלא. למרות שלא היה ביניהם קשר תקופה די ארוכה, היא עדיין האמינה שהאהבה החזקה שלהם חיה ונושמת כמו תמיד, ואני חושב שהיא אף התכוונה לצאת למדינה שלו לחפש אותו. בלי קשר לכך, היא למדה את השפה שלו עם מורה פרטי והיא חשבה זאת השפה הכי מדהימה בעולם. לזה אני קורה אהבה! אז כן, זה אפשרי בהחלט, ואולי אף חזק יותר!

AlteX

New member
אה, וכמובן, עם כל הכבוד לאיטלקית...

שהיא באמת שפה יפה מאוד, השפה שהכי הייתי רוצה לאהוב בה היא... שפת הסינדרין. זאת שפת האלפים הגבוהים מספרי "שר הטבעות". למי שראה את הסרט, זאת השפה בה מדברים אראגורן וארוון. זאת שפה מלאכותית שלמה שהומצאה ע"י טולקין על בסיס שפה לפית עתיקה (צפון פינלנד) ושפות עתיקות אחרות, ולטעמי היא השפה הכי יפה שיש למרות היותה מלאכותית... אבל זה אני וההתמכרות שלי לכל מה שקשור לפנטזיה, אבירים, נסיכות, דרקונים, קוסמים ועוד...

למעלה