אהבה ואגו . . .

אהבה ואגו . . .

מה דעתכם על הרעיון הזה : -באהבה בין איש לאישה הופך האגו ( הכובל אותנו לעצמנו בדר"כ ) לכלי אדיר וחיובי . שימו לב אם אני אוהב אדם למענו הדבר שווה הרבה פחות מאשר אני אוהב אותו למעני ! בישביל עצמי ! ! לאגו שלי ! ! ! אדם שיש מי שאוהב אותו באופן אגואיסטי ירגיש יותר אהוב , קיים , האהבה תיגרום לו לרגיש קיים באופן יותר חזק מכל אהבה אחרת שמתחילה וניגמרת בו . - זו לדעתי הדרך לתעל את האגו הכובל אותנו לעצמנו לדבר המחבר והניפלא - - א ה ב ה ( לדעתי)

הרהרנית

New member
סיבכת אותי

והתחלתי לחשוב, על אהבתי לחברותיי, ילדיי , הורי ואחי, מה מהם זוהי אהבה למען עצמי ומה אהבה למענם...אין לי שמץ של מושג...

יש חיסרון גדול

לערבב רגש ומחשבה - ברמה הזו - אהבי בלי לחשוב - מה אכפת לך . . . פשוט אהבי ( לדעתי )

freearth10

New member
ולכן

כאשר אוהבים נותנים ומקבלים מעצם הנתינה. גם כאשר אדם יאמר ויתרתי למענו על... הוא בעצם לא ממש ויתר כי קיבל את זה מייד חזרה בתחושה שיש לו משהו לתת שהאחר צריך ובדרך כלל הוא מקבל גם הרבה מעבר לזה.
מאיה

sole2

New member
אוכל לומר שמי שקיבל את האהבה

שלי ,,הרוויח לכל חייו. וזה הוכח במבחן הזמן- היו ניתוקים וקצרים. שנים שלא התראתי או ניפגשתי , והאנשים האהובים חברות אחים אחיות בני דודים לא הופתעו כשבמפגש שהתקיים הקשר התחדש כאילו כלום לא קרה. הם יודעים שהם אהובים נישארו וישארו וכל גורם חיצוני לא יקלקל כי האהבה היתה אמיתית כנה כפי שרק אני יכולתי לתת. מציעה לכל אחד לתת ולהרגיש את זה

בנימין 2

New member
הכל למעננו

אם אני אוהב את הזולת למענו ולא למעני, אז אני צריך לשאול שאלה אחרת מדוע אני עושה משהו למענו. בסיכומו של דבר אני אגיע לכך שכל דבר אני עושה אך ורק למעני.

freearth10

New member
כשאתה עושה רק למען עצמך

גם אחרים נהנים מזה. כך שבדרך כלל אתה בו זמנית עושה גם למענך וגם למען אחרים.
מאיה

באהבה :

כשאתה עושה לאחר למען עצמך - זה יקר לו ! זה הכי שתוכל לעשות בישבילו - דוקא למען עצמך ! ! !

למעלה