אהבה ואור לכולם

אהבה ואור לכולם ../images/Emo24.gif

מגיע לנו לחיות את החיים הכי נהדרים האפשריים!!! החיים שלך מתרחשים עכשיו. לא תיכף, ולא אתמול. ממש הרגע

העוזרת

New member
כן, זה כ"כ מוזר!

התחלתי להבין את זה לראשונה בזכות אקהרט טול. עכשיו זה נראה לי כ"כ בסיסי שאני לא כ"כ מבינה איך אפשר לחיות בלי לחיות את זה. זה כ"כ מוזר לקלוט שעכשיו, עם המסך מחשב הזה מולי, עם האותיות האלה, עם המלים האלו, אני בעצם חיה עכשיו את החיים שלי. שהחיים שלי לא מתרחשים מחר או בעוד 10 או 20 שנה בכל מיני דברים מדהימים שאני אעשה ואהיה מפורסמת, אלא עכשיו, עכשיו, עכשיו, מול המסך מחשב הזה. זה מוזר מדי! TOO WEIRD! אני מנסה לקלוט את זה וזה קצת כמו להתעורר מחלום. קולולולולולולולו! אליס שובי מארץ הפלאות!

זה באמת מוזר.

בזמן שכתבתי את ההודעה היה לי מופרך לגלות שעכשיו החיים שלי מתקיימים ולא אחרי שאסיים את הכתיבה או אחרי שאקום מהכסא. זה מפוגג את האשלייה הזאת של "אחר כך", של "עכשיו אני עושה משהו בדרך למשהו אחר".. של עכשיו אני רק כותבת הודעה
. אחר כך יתחילו באמת החיים שלי
משעשע!

העוזרת

New member
איך מפוגגים את האשליה הזאת?

הנה, אני מנסה, ממש עכשיו, להתחבר לכך, לחיים שלי, האלה, לפוגג את אשליית "אחר כך". זה באמת מוזר, כי באמת יש תחושה עקשנית כאילו זה לא החיים האמיתיים, אלא משהו אחר, רחוק, נוצץ, מפונטז. איזה מנגנון מעניין ומדהים!

רשף כשף

New member
בהתחלה קראתי "איך מפרגנים לאשליה" ../images/Emo13.gif

ורצית להגיד לך שאני תמיד מפרגנת לאשליות. לדעתי- כל כבוד לדמיון שמצליח לייצר אשליות כאלה.

wolfbrother27

New member
חיים בכל נשימה

החיים יפים חברים יקרים, וכדאי תמיד לחיות את החיים בכל נשימה. העבר היה ואיננו ולכן אין זה מן הראוי שנאחז בו, העתיד עוד לא קרה ולכן אין סיבה להתעמק בו יותר מידי שכן אנו עלולים לאבד עקב כך את היופי שבדרך. בדיוק על זה מדבר דן מילמן בסיפרו "דרכו של הלוחם השליו, מומלץ בחום. בלי שום קשר, אהבה ואור לכולם :) שלכם דובי

כאן ועכשיו.

פעם ראשונה בפורום, נראה אחלה מקום מלא אנשים טובים. להזכירכם לחיות את הרגע "כאן ועכשיו" היא דרכו של בודהה סידהרתה מייסד הבודהיזם. זן בודהיזם, הוא אחד מהזרמים המאוחרים של הבודהיזם, חיי ופועם בעיקר ביפן. מצאתי המון תובנות וחוכמה "בדרך" הזן ואני מנסה ליישם אותה בחיי היום יום. לאחרונה כתבתי רשומה המדברת על "זן ובישול" אשמח עם תציצו. שבוע נפלא לכולם. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=shobogenzo

ברוך הבא ../images/Emo24.gif ../images/Emo45.gif

זן בודהיזם. שמחה שבאת ותוכל להעשיר את המרחב הזה
העברתי לקבוצה מסוימת כמה הדרכות שכללו שהייה בהווה וחיבור לעצמנו. אחת מהתלמידות שאלה אם קראתי ספר מסוים כי העברתי דברים שהם מבחינתה ממש מילה במילה כמו בספר. היא נתנה לי את הספר שבינתיים קראתי כמה עמודים ממנו אך נראה ספר מצויין (ספר אמיתי כזה). THE COMPASS OF ZEN מאת ZEN MASTER SEUNG SAHN מכיר?

../images/Emo39.gifתודה מיכל.

תודה, לא הכרתי את הספר וגם לא את הנזיר אולם אחרי חיפוש קצר בגוגל מצאתי המון חומר מעניין על האיש. לדוגמא סיפור מקסים משלו להנהתכם One day a student from Chicago came to the Providence Zen Center and asked Seung Sahn Soen-Sa, "What is Zen?" Soen-sa held his Zen stick above his head and said, "Do you understand?" The student said, "I don't know." Soen-sa said, "This don't know mind is you. Zen is understanding yourself." "What do you understand about me? Teach me." Soen-sa said, "In a cookie factory, different cookies are baked in the shape of animals, cars, people, and airplanes. They all have different names and forms, but they are all made from the same dough, and they all taste the same. "In the same way, all things in the universe - the sun, the moon, the stars, mountains, rivers, people, and so forth - have different names and forms, but they are all made from the same substance. The universe is organized into pairs of opposites: light and darkness, man and woman, sound and silence, good and bad. But all these opposites are mutual, because they are made from the same substance. Their names and their forms are different, but their substance is the same. Names and forms are made by your thinking. If you are not thinking and have no attachment to name and form, then all substance is one. Your don't know mind cuts off all thinking. This is your substance. The substance of this Zen stick and your own substance are the same. You are this stick; this stick is you."

למעלה