אהבה וטרגדיה

אהבה וטרגדיה

כתבה שפורסמה על ב- YNET על גירסא עכשיות של רומיאו ויוליה וגרמה לי לחשוב.. האם אתם מאמינים בגורל? האם אתם מאמינים שמסלול החים שלכם מוכתב מראש? או שאנחנו יוצרים את הטרגדיות והאושר שלנו לבד?

Vdrums

New member
אנחנו יוצרים את הגורל. הדברים לא

מוכתבים אלא מתהווים לפי הפעולות של הבן אדם. לפעמים מגיעים לתוצאה הצפויה ולפעמים לא.

duduamar

New member
I BELIEVE

אני מאמין שאכן מה שצריך לקרות יקרה, אבל אנחנו צריכים לכוון לדברים שיקרו. ביחוד אחרי איך שהכרתי את חברה שלי... יותר מדי צירופי מקרים...

seeyou

New member
ללא קשר לכתבה.

אני מאמין גדול במושג גורל,למרות שאני איש חילוני "למהדרין" . בגלל שלמדתי בתחום טכנולוגי,הגעתי למסקנה שלא ייתכן שלכול דבר בסביבינו כולל היקום יש חוקים שיצרו אותם ומפעילים אותן, ורק לנו אין. זה ילדותי לחשוב שהיקום הוקם רק עבור בן האדם על מנת לספק את היצרים המינים שלו-הרי אין לנו הרבה אתגרים וסיבה לריום. כול חומר מורכב למטרה מסויית מחלקיקים בסיסים. גם אנו,מזרע וביצית ההוריים מבשלים את "הדייסה" אך לא הם קובעים את המרכיבים שלה. על פי אותם מרכיבים ו"תוכנה" נוצר האדם . כפי שאנו מייצרים רכב מאלפי פריטים למטרה מסויימת,גם אנו אמורים לספק מטרה מסויימת. לכן אני מאמין,שמסלול החים שלנו מוכתב מראש,עוד לפני שההוריים נולדים. אי אפשר לנהל רשת רכבות ללא תכנון- תזמון מראש. זה שאנו לא מבינים או לא רוצים להבין כמה שאנו קטנים ביחס ליקום, זה סיפור אחר. קרו לי הרבה "מיקרים" כאלו בחיים שרק על ידי "גורל" אפשר להבינם. יוסי

seeyou

New member
אין סיבה להתאמץ? ../images/Emo6.gif

אם את חושבת שעל ידי מעמצך כביר תוכלי להתחתן עם כוכב סרטים או מפורסם אחר או להפוך למיליונרית אז זה נכון חבל על הזמן שלך... מצד שני אם מחליטים ללכת בין פילים או בכביש בין מכוניות אז הגורל לא יציל אותך...."הגורל" קבע מראש התנהגותו! זה נשמע מצחיק? סרט "דלתות מסתובבות" או 1000 לילה ולילה יעד סופי... ממחישים טוב את הרעיון. בת של בת דודה שלי ,שגרה בארה"ב נשלחה לארץ "ללמוד" על מנת לא להתחתן עם לא יהודי..כאן בחיפה פגשה נוצרי אמריקאי ומכול היהודים בקמפוס היא בחרה בו! יש לי עוד הרבה מראוד סיפורים כאלו....

voguemaster

New member
נו באמת...

יש לי בראש צירופי מקרים מפה ועד הודעה חדשה, זה לא אומר כלום. את מה אתה טוען ? שהגורל שלה זה להיות עם מישהו לא יהודי ?
אוקיי... זה מעניין... ומצד שני, יכול להיות מאוד שיש לה משיכה ללא-יהודים, או לא ישראלים אפילו. כן, זה יכול להיות. כמו שיש נשים שנמשכות לגברים איטלקיים, גם ההיפך יכול להיות, מישהי שלא תימשך לגברים איטלקיים. SAME SHIT...

seeyou

New member
לך, זה לא אומר כלום.../images/Emo45.gif

אני בטוח שיש עוד הרבה דברים שלא אומרים לך כלום. המצב של לא מאמין חילוני-כמוך, למאמין חרדי ממאה שערים-דומה! שניהם לא שוברים את הראש עם שאלות כאלו החילוני פונה לתשובה של הזיין שלו והדתי לרבי שלו.

voguemaster

New member
גאוני! למה לא חשבתי על זה לבד...

כן, אני פונה לשכל שלי כדי לענות לי על שאלות ומחליט מה טוב בשבילי. הוא פונה לרב שלו שיגיד לו מה נכון ומה התשובות לכל דבר. מעניין מי הזומבי מבין שנינו....

אז עד איפה אתה אחראי לפי דעתך?

דלתות מסתובבות ממחיש מאוד יפה את רעיון ה"אחד והיחיד" שאיתו היא ניפגשת בכל מקרה, אבל לא הרבה מעבר. הרי בכל תרחיש היא מתה בגיל אחר, ואם הגורל שלי ניכתב מראש, מה יותר בסיסי מאורך החיים שלי?

voguemaster

New member
גם לי יש השכלה דומה ודעה הפוכה

בתור פיסיקאי למהדרין דווקא נראה לי ההיפך ממה שאתה טוען. "שלא ייתכן שלכול דבר בסביבינו כולל היקום יש חוקים שיצרו אותם ומפעילים אותן" אין חוקים. אנחנו המצאנו "חוקים" אבל הם למעשה שיטות לתאר את מה שקורה ביקום. אל תשכח את זה לעולם. הפיסיקה לא מסבירה את הלמה אלא מתארת מה קורה. "זה ילדותי לחשוב שהיקום הוקם רק עבור בן האדם" פה אתה צודק. זה אידיוטי ותמימות לשמה לחשוב שהיקום העצום הזה נברא בשבילנו. מה שיותר סביר הוא שאנחנו נק' חסרת חשיבות בפלנטה חסרת חשיבות במהלך פרק זמן קצרצר מתוך אורך החיים של היקום. "כפי שאנו מייצרים רכב מאלפי פריטים למטרה מסויימת,גם אנו אמורים לספק מטרה מסויימת." למה ? רק בגלל שזה נראה לך הגיוני ? "לכן אני מאמין,שמסלול החים שלנו מוכתב מראש,עוד לפני שההוריים נולדים" בעייתי. זה יוצר לא מעט פרדוקסים. מלבד זה, כמו שמיכל אמרה, אם הכל נקבע מראש, למה אתה מתאמץ לעשות משהו בחיים שלך ? היקום ידאג לך לא ? הגורל ידאג שכל מה שצריך לקרות יקרה לך, אז מה אכפת לך בעצם מהחיים שלך ? "אי אפשר לנהל רשת רכבות ללא תכנון- תזמון מראש" נכון, אי אפשר. מצד שני, מי אמר שמנהלים את היקום ? איפה יש עדות לכך ? "קרו לי הרבה "מיקרים" כאלו בחיים שרק על ידי "גורל" אפשר להבינם" פרט נמק והבא דוגמאות..

nisk

New member
מילים גבוהות, אבל הרבה תמימות

אנחנו אחראים על גורלנו רק עד מידה מסוימת כל מי שחושב אחרת הוא צעיר מידי או "תמים" מידי

voguemaster

New member
מצידך

אני כתבתי שאנחנו שולטים בנתיב של חיינו מהרגע שבו אנחנו מסוגלים לעשות את זה. לא כתבתי שיש לנו שליטה מוחלטת על כל דבר שקורה ושעלול להשפיע עלינו. שים לב.

לאו דווקא תמימות, אלא שאלה אחרת

גם אני מאמינה שאני אחראית על גורלי עד נק' מסויימת, אבל לא כי כשנולדתי מישהוא כתב בספר קטן עד איזה גיל אני אחיה, אלא כי אני מושפעת מדברים שקורים סביבי. אם האדם שמולי החליט לזרוק קליפת בננה, אני עלולה לדרוך עליה ולפול לזרועותיו של גבר חסון ולהתחתן איתו. אבל זה לא אומר שאם אותו אדם לא היה זורק את הבננה אז בדרך מיסתורית הייתי בכל מקרה ניפגשת עם אותו הגבר...

voguemaster

New member
לא, אין גורל, אין תוכנית

מסלול החיים שלנו מוכתב על ידנו מהרגע שאנחנו מסוגלים לקבל עליו שליטה (לפני כן הוא אצל ההורים שלנו).

למעלה