אהבה ושנאה

אמה50

New member
אהבה ושנאה

שלום לכולם
שאלה ...
איך אפשר לשנוא ולאהוב את בן זוגך ברמות שכואב בכל דרך ?
איך אפשר לבחור בללכת כשמרגישים שאי אפשר לחיות בלעדיו ?
איך אפשר להישאר כשכל כך כואב כמו ללכת על זכוכית רוב הזמן ?
איך אפשר לאהוב גם כשלא ?
איך אפשר להרגיש שבלעדיו המוות עדיף ?

מהי אהבה

אהבה היא מערכת המאפשרת, תקשורת, חברות כבוד והערכה. כל המרכיבים הללו צריכים להיות בקשר.
לעיתים אנו נפגשים עם אנשים שמגרדים לנו את פצעי העבר, אנשים אלו יוצרים לנו תחושה שהם אוהבים אותנו , אבל הם מכאיבים לנו מאוד.
אנשים שבאמת אוהבים באים ומרפאים אחד לשני את פצעי העבר. וכמילות השיר "מנגבים אחד לשני את הדמעות".
קשר צריך להיות מטיב, הוא לא כזה, כאשר רוצים את הקשר ולא יודעים איך להטיב, או שאין באמת אהבה, אלא יחסי תלות.

אני מרגישה את הכאב הרב שאת חווה,סערת רגשות אופפת אותך: שנאה, אהבה, כאב, הנאה. רגשות שיוצרים אצלך בלבול רב. ההתלבטות היא גדולה. לכן קודם צריך להוריד את הערפל מהתחושות ולברר עם עצמינו, מה מכאיב ומה מטיב.
שתפי אותנו יותר ואולי נוכל להסיר את הערפל.

אמה50

New member
תודה על התגובה המהירה

שיתוף , נשואה פעם שניה מאוהבת בטרוף כבר מעל 20 שנה , לא רואה את חיי בלעדיו אבל לא מסתדרת איתו בכלל, בשנים הראשונות של הזוגיות הוא היה עסוק בעבודתו ואני בגידול הילדים בפרנסה ובאחזקת הבית , לצערי שום דבר לא ממש משתנה
המריבות גוררות שתיקות ארוכות שבהם אנחנו שני זרים הילדים והמשפחה התרחקו בגלל שאנחנו רבים כל הזמן, לא כייף לאף אחד אבל נחנו לא מסוגלים להתגרש מהרבה סיבות כגון מצב כלכלי בריאותי וכו'
יש תקופות שבהם אנחנו חיים כמו בגן עדן אבל הם קצרות ורק בגללם אני ממשיכה להאמין שמשהו ישתנה , אבל יודעת שאחרי כל כך הרבה שנים כלום לא יעזור אנחנו במעגל שלא מסתיים .

אהבה ומריבות

אהבה ומריבות, מעידות שיש גרעין טוב בקשר, רק צריך לדעת להוציא אותו לפועל.
המריבה באה, כאשר אנחנו מתוסכלים ודברים לא מסתדרים כפי שחשבנו, כאשר אנו חושבים שאין דרך אחרת להביע את הכאב שלנו.
אנו כואבים ולכן גורמים כאב לבן זוגינו.
יש להבין את מנגנון המריבה, מה קורה לפני, תוך כדי ואחרי המריבה. התבוננות מעמיקה, תאפשר לצאת ממעגל זה.
צריך גם להתבונן בתקופות של "גן עדן" כהגדרתך, מה יוצר אותן ומתחזק אותן.
אפשר לסיים את המעגל הזה- עם קצת עזרה מבחוץ.
בהצלחה

למעלה