אהבה זה מספיק לזוגיות ?????

achilles23

New member
אהבה זה מספיק לזוגיות ?????

שלום רב, אני וחברה שלי נפרדנו אתמול אחרי 10 חודשים של קשר מדהים, מהלך שאני יזמתי. אני אוהב אותה מאוד מאוד וחושב שהיא מדהימה, הבעיה היא שכל הסובבים אותי אומרים לי שאני חי בבועה. גם ההורים שלי וגם החברים שלי אומרים לי שזו זוגיות חולה. אני לא מרגיש ככה, אבל אולי אני עיוור מהאהבה שלי אליה ???? היא מתחננת לחזור, וזה קורע לי את הנשמה לראות אותה ככה בוכה. הטענות של הסובבים: *דת - היא דתיה ואני חילוני, בינתיים אין בעיה עם זה אבל מה יהיה שנתחתן ???? *ריבים - היא רבה על כל דבר, כאילו מחפשת לריב, ממש על שטויות. יש הטוענים שזה מחוסר ביטחון אוף... מה לעשות ????????????????

שאלה טובה!

הי, אני מבינה שאתה מאד אוהב את חברתך והפרידה כואבת לך מאד. אם נזיז הצידה את האמירות של הסביבה- שהזוגיות שלכם חולה, ואשאל אותך- האם אתה יכול לראות אתכם חיים ביחד ומקימים משפחה עם כל המשמעויות של נישואין לאשה דתיה? האם אתה רואה את עצמכם יכולים לחיות בשיתוף פעולה ובתקשורת טובה, שיאפשרו לגשר את הפערים בתפיסות החיים ובכלל? האם אתה חושב שאהבה מספיקה כדי לקיים לאורך שנים לזוגיות? מה הסיבות האמיתיות שהחלטת להיפרד ממנה? הדיעה החד משמעית של הסביבה או התחושות והמחשבות שלך? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

achilles23

New member
אילת היקרה

קודם כל תודה רבה, אני ממש מבולבל אני מפחד, כולם אומרים לי שבעתיד אני אסבול בתא משפחתי שאני לא שומר והיא כן. כולם אומרים לי שלהפרד עוד שנה יהיה יותר כואב. שאני גם צריך להיות בוגר בשבילה - היא בחורה בת 24, היא לא ילדה בת 18, אסור לי למשוך אותה ככה. אילת, אני רוצה להגיד לכולם "לכו ממני !!!!" וללכת לחבק אותה. אבל האם אני מספק רק את הצורך הרגעי שלי לאוהב אותה או שאולי היא האשה של חיי והלב מרגיש את זה???? אנשים שאוהבים אותי ורוצים רק טוב בשבילי מיעצים לי להפרד הלב שלי רוצה אותה כל כך, בא לי לקחת אותה לאי בודד ולחיות איתה לנצח, כאילו שאם מבודדים את הסביבה שאנו חיים בה אז הכל טוב. אני רוצה שמישהו מהצד יגיד לי, או "איתי, לך עם הלב שלך" או "תקשיב לסובבים אותך, הם רואים את מה שאתה לא" מחכה לתשובה ושוב תודה

אהבה ופחד

לאנשים נוח להגיד לאחרים לעשות דברים שיתנו להם תחושה נוחה, תחושה שהמציאות היא כפי שהם מאמינים שהיא. זה לא אומר שהם יודעים יותר טוב ממך. נכון שאחרים יכולים לראות בך דברים שאתה לא רואה, אבל את העתיד הם לא יכולים לראות, ואף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד שלך, שלכם. לגבי החשש של "למשוך אותה" - אם היא בוחרת להיות איתך, והיא מודעת להשלכות - זאת בחירה שלה, ולכן אחריות שלה. זה לא מתפקידך להחליט עבורה. נסה להניח בצד את כל הדעות והתפיסות ושאל את עצמך - מה הלב שלך אומר לך, היום. האם יש לך סיבה טובה היום לא להיות איתה? האם כיום החיים שלכם יחד גורמים לך לסבל? אם כיום הנושא של חתונה ודת חשוב לכם להמשך הקשר - כדאי שתדברו על זה, ונסו למצוא פתרונות יחד. אבל זה עדיין לא נושא שעולה על הפרק - אולי אין טעם להעלות אותו. מאוד יכול להיות שעם הזמן הפתרון יגיע כבר מעצמו. לרוב החלטות מתוך פחד מרגישות לא שלמות, וגורמות לתחושה של אי-נוחות/פספוס וכו', ולכן חשוב שתהיה שלם עם ההחלטה שלך, שתהיה אתה זה שבוחר, ולא אנשים אחרים. אשמח להמשיך לעזור לך.

achilles23

New member
זה לא קל

אז אני לא שלם, אבל כזה אני, מזל תאומים. אף פעם אני לא שלם עם ההחלטות שלי אז אני נותן לאחרים להחליט. אני חושב שאנשים רוצים רק לטובתי, לא יכול להיות שכל כך הרבה אנשים אומרים לי שיש בעיה בקשר וכולם משקרים לי. אם רק היה אפשר לתקן את הכל אז הכל היה נפלא.

בחירה

אני אישית אוהב להקשיב לאחרים, ומאמין שכולם רוצים בטובתי. זה עדיין לא אומר שהם יודעים מה נכון עבורי, ובוודאי שלא מפיל על אחרים את האחריות על חיי... נראה לי מתוך מה שאתה כותב שאת המחיר של לתת לאחרים להחליט עבורך אתה מרגיש על בשרך (בלבול, פחד, חוסר-שלמות, רצון לברוח...) השאלה היא האם אתה מוכן להמשיך לחיות ככה, ומקבל את זה, או שאתה רוצה לשנות את המצב? בסופו של דבר הבחירה היא שלך...

למעלה