אהבה ללא תנאי

אהבה ללא תנאי

סתם כי בא לי לקשקש....... תפסתי איזה ספר הבוקר שמדבר על אהבה ללא תנאי ,וחשבתי שאולי יעניין גם אתכם? ואולי יצא לנו כאן איזה פילסוף קטן. "אהבה לא תנאי פירושה להשאיר את ליבך פתוח בכל זמן. כדי להגיע לאהבה ללא תנאי,אפשר שנצטרך לוותר על כל הציפיות שיש לנו מאנשים אחרים,לוותר על הרצון שלנו שהם יהיו כל דבר שאינו מה שהם. פירוש,לוותר על כל צורך שאנשים יתנו לנו דברים ,שיפעלו בדרכים מסויימות או שיגיבו אלינו באהבה. רבים מאיתנו ממתינים שאחרים יהיו חמים ואוהבים אלינו לפני שאנחנו מסכימים להיות כך". אהבה ללא תנאי היא ללמוד להיות למקור האהבה ולא לצפות שאחרים יעשו זאת קודם נו אתם חושבים שיש כזה דבר אהבה ללא תנאי?

ביהדות יש הלכה שאומרת

שאדם צריך לקדם כל אדם במאור פנים ולהקדים לו שלום בלי שןס צפיה שהוא יאמר לך ראשון.אולי זה שלה אלף בנתינה ללא חשבון

blonda3

New member
כן יונתי-יש דבר כזה אהבה ללא תנאי

נדמה לי שאני נתברכתי ביכולת הזאת.... וגם כאשר אני אוהבת או נותנת ללא תנאי משום מה בד"כ באיזהשהו אופן-אני מקבלת עם הזמן משהו בחזרה....וזה מחזק אותי להמשיך ולתת בלי תנאים לא מרגישה שאני מפסידה משהו בכך אלא להיפך.... ואני לא מתכוונת דווקא לאהבה לבן זוג אלא לאהבה בכלל לבני אדם....

" מקבלת משהו בחזרה"......

גם אני חשבתי כמוך ,עד שהבנתי שאפילו לילדינו אנחנו נותנים את הנשמה ובסתר ליבנו מצפים שיעריכו בבוא הזמן. האכזבות הגדולות שלי בחיים באו מתגובות פוגעות ולא מתחשבות מצד ילדיי. ולא פעם בא לי לצעוק שישמעו טוב טוב ,שזה לא מגיע לי יחס כזה אחרי כל מה שעשיתי בשבילם. נכון שהנתינה והעשיה באה מהלב ומכל הלב ואין צער על כך,אך היום אני מודה שיש התחשבנות בתאים הקטנים בלב. לגבי אהבה רומנטית ,התנאי הוא הרבה יותר משמעותי ולכן האכזבות הן גדולות הרבה יותר.

מבינה לליבך עם הילדים

סטירת הלחי הגדולה ביותר זה לתת שנים על גבי שנים אהבה ללא תנאי לילדים ולותר על המון.ואז הם גדלים ומטיחים בך דברים שהם בדרך כלל לא נכונים אך גם אם נכונים התנאים המצב ועוד לא נתנו לך לפעול אחרת.ואז בא המשפט המנצח שלהם:אני לעולם לא אעשה כמוך... ואת הרי כל כך השתדלת והקרבת... אכן ,הכאב הגדול ביותר זה העניין הזה

rolan

New member
אהבה ללא תנאי

זאת האהבה שלי בכלל ולבנותי בפרט. מהי אהבה? קודם כל, צריך כל אחד להגדיר לעצמו, את המושג. בשבילי אהבה היא הצורך בנתינה, הצורך בלהיות יחד, לגרום לשני אושר, שמחה ושלווה. מכאן צריך לבדוק האם אנחנו מסוגלים לתת את כל אלה ללא ציפיות לקבלם. נכון שקשה מאוד להנמיך ציפיות, אך מי לא מכיר את המושג - כגודל הציפיות כן גודל האכזבות. אין דבר כזה שאין ציפיות, תמיד יש, אך כדאי לקחת אותן בפרופורציה, לא לצפות מכולם להיות כמונו. לגבי הילדים, במקרה שלי - בנותי, אני יודעת בוודאות מוחלטת שהאהבה שלי אליהן אינה תלויה בדבר, הן חלק ממני, משהו כמו בשר מבשרי.

b4icu

New member
ילדים בסביבת שפע ../images/Emo175.gif

שלום לצערי, ילדי ישראל המדוברים חיים בסביבת שפע, שדרכם להעריך את המובן אינה בריאה. דווקא במקום של מעט, ילדים (ואנשים) יודעים להעריך הרבה יותר. כך, שילד שקיבל והיה מרופד בים של אכפתיות רואה את הנתינה שלכן כמובן. ועל כך נאמר בתנ"ך: ויישמן ישורון ויבעט. כמדומני, שאתן האמהות שוכחות לרגע שאהבת אם לילד שאינו ילדכן מסב יותר נזק מאשר מביא תועלת. במיוחד לכן. האם תרזה כבר הוכרה וקבלה פרסום, וכך אתן יכולות לנוח קצת. באמת, לא ממש עקרוני הקטע הזה. הרי אתן עושות זאת לטובת המצפון, וזה כבר עייף כל כך. לכו לנוח קצת ותהנו מהחיים בלי להיות אמא של ילד שלא מגיע לו.

יש בך הרבה כעס ביפור

אתה עושה הכללות וזה לא טוב. אין דבר כזה ילד שלא מגיע לו.. אז נכון שיש ילדים שמתנהגים בצורה נוראית אך זה אך ורק עקב מצוקה פנימית. בגלל שלא טוב להם, בגלל שלא הסבירו להם, בגלל שלא הציבו להם גבולות. אחרי הכול, ילדים הם ילדים ויש להם פרספקטיבה שונה. הם לא רואים את מה שאנחנו רואים ולעיתים מבינים הרבה אחר כך. אני לא מסכימה עם דבריך כלל וכלל. נכון, יש נשים שעושות זאת כדי להשקיט את מצפונן אך ביפור..אינני חושבת שתמצא כאלו בפורום הזה.

ביפור

ילדי ישראל חיים בסביבת שפע? האמנם? רק 300.000 ילדים חיים מתחת לקו העוני...... אתה רומז שסביבה איכפתית היא סביבה שלילית אשר מביאה ילד לאי הערכה ? שיוצרת חינוך לזלזול בנתינה? לא פעם רמזת שחינוך בגובה העינים עם נתינה ללא פחד ממשמעת, שלילית היא. אני רוצה להגיד לך ביפור שאני חושבת בדיוק ההפך , ואם R מחנכת את ילדיה באיכפתיות ונתינה ,התוצאה בטוח טובה,ואולי יש לך קושי לראות את נתינתה לילדיה ולכן אתה מתנגד לגישה. ילד שלא מגיעה לו אהבה ונתינה? תגיד על מה אתה מדבר? המצפון שלנו עייף? אהבת ילד זר מסבה נזק? אתה יודע כמה אהבה מחזירים ילדים מאומצים לדוגמה? כמה ילדים יתומים חסרי בית צמאים לאהבה ומוכנים להחזיר פי מליון למי שליבו פתוח אליהם. נכון שיש יוצאים מן הכלל ,אך הם מועטים . אגב מה רע בלתת אהבה בכדי להרגיש טוב עם עצמנו? כן אני מודה כשאני מחבקת ,אוהבת נותנת לילד זה עושה לי טוב על הנשמה ומשקיט את כולי להרבה מאד זמן....מה רע? ביפור,מה אתה מנסה להגיד? שבנותיך מוצלחות מפני שהן לא קיבלו אהבה ?,ולכן יודעות להעריך ?שאולי כבוד ופחד הולידו תוצאה מצויינת,ולכן הן לא רואות את נתינתכם כמובן מאליו? או אולי לא היתה נתינה כלל? לסיום,אתה באמת מאמין שיש ילד שלא מגיעה לו אהבה?,אתה באמת מאמין שיש ילד שלא מגיע לו...?

b4icu

New member
חייל שחור מכה חייל לבן ../images/Emo101.gif

שלום יונה לבנה העולם לא שחור ולבן ובעבור האפור יש הרבה מקום. אני לא מדבר על כל הילדים, לא על 300,000 ולא על 30. אני מדבר על 2 בלבד, ואת (אולי) על אחד. הגיון: לא על ה-300,000 ילדים מתחת לקו העוני אני מדבר, הרי הם לא קיבלו כמעט כלום כי לא היה מאיפה לתת להם. אני מדבר על ילד (אני מת על המונח האימהי הזה) שקיבל טיול באירופה עם 100 EURO בכיס, מרצדס 220CDI ומלונות ומסעדות, פארק שעשועים ומועדוני לילה והתודה שלו באה ביריקה על הפרצוף. גם לא בכללה עסקנן, כי אם במקרה הפרטי (שלי ואולי שלך?) אני מאמין שיש ילדים שמגיע להם יותר ויש ילדים שמגיע להם פחות. אני מאמין שיש לתת, אבל אחרי המשוב - עולות שאלות והיה אולי עדיף לתת במקום אחר (לבנות שלי במקום לילדים המתוארים). אפרופו, מונחים שגורים ודימוי בשפה. חדר השינה המצרף מקלחת שרותים וחדר ארונות מכונה בארץ: יחידת הורים. בחו"ל הוא מכונה MASTER BEDROOM. באלקטרוניקה, יש מבנה של תא זיכרון בודד שנקרא FLIP FLOP או דלג-לג (F-F) בעיברית. האקדמיה ללשון כינתה את המבנה היותר מורכב שלו (MASTER -SLAVE F-F) לדלג-לג אב וכפוך. מכאן, שלמונח אב או הורה (גם אם) מקבלים מונח = MASTER גם למונח "עברינות נוער" באנגלית: JUVINILE DELIQUENCY - למילה JUVINILE או "קטין" יש יותר נכונות בחלק מהמקרים המתוארים, מאשר "ילד", בהיקש של ההתנהגות שלהם. שימוש כזה בטח יחולל סערה, אז נניח לזה ברמת הידיעה בלבד.

blonda3

New member
יונתי...

לא כתבתי אהבה ללא תנאי לילדים..כתבתי אהבה לבני אדם..... לגבי האהבה שלנו לילדים שלנו-אז לא סתם אומרים שלהיות הורים זה אחד "המקצועות" הכי כפויי טובה שיש.....לכן לא כדאי לצפות לקבל מהם בחזרה אולי כדי לא להתאכזב-ברור שאנו רוצים שהם יאהבו ויעריכו את מה שאנחנו נותנים להם-אבל יש לכך בטחון?ערובה?לא!!! ומה שתארת עם ילדייך נדמה לי עובר על כל הורה. לגבי אהבה רומנטית-ברור שאם את נותנת ונותנת ומעניקה ולא מקבלת בחזרה-אז יש אכזבה רבה. אני התכוונתי שכשאני נותנת אהבה אני לא מצפה לקבל בחזרה דבר-וההפתעות הגדולות שלי בחיים קרו כשלא ציפיתי לקבל ופתאום קיבלתי ממקום שלא ציפיתי.....אבל לא התכוונתי לאהבה רומנטית.....

הדם הפולני שלי מצטמרר

מהביטוי המזעזע הזה. ואני מודה שהריח הנוצרי שהמושג הזה מדיף מרתיע אותי אף יותר. אני לא מאמינה באהבה ללא תנאי. האהבה הזו היא תמיד עם תנאי אחד: שהיא מזינה אותנו. אילולי התנאי הזה - האם כל הללא גבול היו ממשיכים?ואין כוונתי לגמול של הזולת - אלא לתחושה הזו שלנו מתוכנו שאנו אוהבים ללא גבול ותנאי.

b4icu

New member
אהבה ללא תנאי ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שלום יונה לבנה אהבה ללא תנאי, היא אותה אהבה אנו נותנים לעולל בן יומו, או לילד שנולד פגוע, או לאהוב שנפגע ושוכב ללא הכרה ...או לאל (כאדם מאמין). במסגרת הזוגית, אהבה ללא תנאי היא דבר פסול. מספר יפני שקיבלתי פעם מ-"תירון" שיש בו הרבה ציורים ומעט כתוב, בדיוק מדברים על זה. מדברים על כדורים... שלפעמים את זורקת כדור והחבר מחזיר לך אותו, לפעמים את זורקת כדור והחבר מחזיר כדור אחר, לפעמים את זורקת כדור גדול, ומחזירים לך כדור קטן, או להיפך, או שאת זורקת כדור ומחזירים לך כמה כדורים, או לא מחזירים בכלל. לפתע, משחק הכדורים הופך להיות מוכר ממערכות יחסים שלנו בעבר עם כל מיני אנשים - חברים, בני זוג ובכלל... בתוך אהבה, אחת כזו שהיא אהבת אמת חזקה ונפלאה, יש מקום לא להתנות תנאים. אבל רק שם, בפנים כאשר אין סכנות. בתוך אהבה קסומה, אל תחפשי סיבות. אהבה בשיטה הקומוניסטית (תנועת הקיבוצים לשעבר...): תן ככל שאתה יכול וקח כמה שאתה צריך. במקום שאין אהבה, הפרחים נובלים.

blonda3

New member
ביפור-וואלה גילית לי משהו-אני קומונ

קומוניסטית!!!איך לא ידעתי זאת?נותנת ככל שאני יכולה ולוקחת כמה שאני צריכה. אז יוצא שאני נותנת יותר ולוקחת פחות כי אני תמיד מסתפקת במועט.... יפה....

עין 3

New member
אהבה ללא תנאי - רק לילדים שלנו

לדעתי אהבה ללא תנאי יכולה להיות רק כלפי הילדים. אפילו שיתנו לנו סטירות לחי - נמשיך לאהוב אותם. אנחנו נכעס עליהם, ניעלב מהם, לפעמים (במקרים קיצוניים) אפילו ננתק איתם את הקשר - אבל תמיד נמשיך לאהוב אותם. זה טבע העולם. אהבה של גבר ואישה היא תמיד עם תנאי. התנאי הוא לא בהכרח לקבל משהו בחזרה - אבל עובדה היא שאם בן הזוג מכעיס אותנו מאוד (בוגד, מבצע פשע וכדומה) אנחנו בדרך כלל מנתקים איתו את הקשר ומפסיקים לאהוב אותו! הורים תמיד יאהבו את ילדיהם, גם אם ישבו בכלא בעוון רצח! לזה אני קוראת אהבה ללא תנאי!

blonda3

New member
עין...לצערי.......

הרשי לי לצערי לא להסכים איתך. ראשית לגבי אהבה של הורים את ילדיהם. אז יש הורים שלא אוהבים את ילדיהם. לא חסרים סיפורים. ולגבי מה זאת אהבה-זאת תמיד שאלה פתוחה. וזה לא תמיד טבע בעולם שהורה יאהב את ילדו.... אני לא בטוחה שאילו היינו חברה שכלכך אוהבת את ילדיה היינו מסכימים באופן שפוי לשלוח נערים ונערות בני 18 להקריב את חייהם למען בטחון מדינתינו....(מישהו פעם השווה זאת לעקידת יצחק...) אהבה של גבר ואשה-יש אהבות כאלו ללא תנאי-הכרתי כאלו. ולא תמיד כשמישהו מכעיס או בוגד וכו' מנתקים איתו את הקשר...או מפסיקים לאהוב אותו..... ודווקא יש הורים שאצלהם יש אהבה עם תנאי במה שקשור לילדיהם.

עין 3

New member
קודם כל, מותר לך לחלוק על דעתי.

בגלל זה כתבתי "לדעתי". ושנית, כתבתי שאהבה ללא תנאי יכולה להיות רק לילדים, אבל לא בהכרח קיימת. לגבי אהבה של גבר ואישה, אני ממש לא מאמינה שהיא יכולה להיות ללא תנאי. יש אולי מצב שאדם מוכן לקבל מבן זוגו המון
אבל זה עדיין לא אומר שהוא אוהב ללא תנאי. מעניין אותי לשמוע סיפורים של אהבה ללא תנאי בין בני זוג ואולי איווכח שאני טועה.

blonda3

New member
עין-לגבי האהבה הרומנטית../images/Emo23.gif

התכוונתי שאדם יכול לאהוב מישהו אחר והשני לא יאהב אותו באותה מידה ואז-לא בהכרח תתקיים שם זוגיות אבל יכולה להיות אהבה-במובן של הרגש אולי זה יותר דומה לאהבה אפלטונית-?

למעלה