אהבה מבחילה

SuRuK

New member
אהבה מבחילה

המקרה שלי טיפה מוזר ואני מבקש שתקחו אותו ברצינות.. אני בן 20 עוד שבועיים, יש לי בעייה שכשאני מאוהב יש לי בחילות והקאות. אני זוכר שעוד מגיל 17 וחצי בערך זה התחיל לי עם החברה הרצינית הראשונה שלי.. כשאכלתי איתה על האש באיזה יום בערב וירדנו לים.. התחילו לי בחילות אך עוד לא הקאות.. עם החברה השנייה שאחרייה היה גם אותו הדבר. זכור לי אולי 2 מקרים של הקאות. עם השלישית היה לי מקרה שאהבתי אותה ולא זכור לי שהיו לי מקרים כאלה אבל אחרי שהיא בגדה בי והחלטתי לחזור אלייה (כשאוהבים בן אדם סולחים - מוטו שלי אין מה לעשות..) זכור לי שהיו לי בחילות והקאות רבות, אבל רק אחרי המקרה.. החברה העכשיוית שלי שאנחנו כבר כמעט 4 חודשים אני זוכר שזה ממש אחרי חודש התחיל שכבר הרגשתי שאני לא יכול בלעדייה.. היא הייתה מגיעה אליי ותמיד שהיה לי איזה התקף כזה של אהבה שמרגישים שממש אוהבים מישהי התחילו לי בחילות והקאות. לפני כשבועיים נפרדנו וחזרנו ופגשנו אחד את השני אתמול.. אני חייב לציין כי בחיים לא קרה לי כזה דבר.. הקאתי בערך כ-5 פעמים הגעתי למצב שאני כבר מקיא את המיצים האחרונים שבגוף שלי, היה לי קוצרי נשימה.. בקושי הצלחתי לנשום והלב שלי הרגשתי שעוד שנייה יוצא ממקומו. אני ידוע כרגשן וכאחד שלוקח הכל ללב.. מציק לי שאני לא יכול לאהוב את חברה שלי והדבר מפריע לקשר בינינו.. היה קשה לי לפתח שיחה איתה בלי שתהיה לי בחילה.. לא הצלחתי אפילו לחבק אותה כשישנה. אני אדם שמפנק את בנות הזוג שלו, תמיד דואג שיהיו מאושרות אך הדבר מפריע לי ואני מאוד רוצה שהסיוט הרע הזה ייגמר. היום בערב אני אולי אראה אותה שוב, ולקחתי הרגע כדור "פארמין" נגד בחילות אני מקווה שזה יעזור לי.. הרבה אנשים אמרו לי שכל זה עניין של זמן.. העניין שזה כבר כמעט שלוש שנים ואני רק סובל. מה אני יכול לעשות? למי לפנות? אני רוצה לאהוב בלי תופעות לוואי.. תודה ענקית לעוזרים.

זהר 36

New member
השערה פרועה למקרה הבחילות

1. האהבה הראשונה שלך החייך היתה אמא שלך. כולנו התחלנו את חיינו קשורים לאמא. 2. מה הדבר הראשון שאמא נתנה לנו? חלב. הזנה. 3. והדבר השני? הכלה והחזקה. כדי לשרוד היינו חייבים להתקשר לדמות אחת קבועה וזו היא אמא שלנו. אמא החזיקה, חיתלה, הרגיעה ובזרועותיה הרגשנו מוגנים. אבל מה קורה אם אמא שלנו החזקה - היתה חולה או לא זמינה או בדיכאון אחרי לידה או בלחצים כלכליים או בבעיות עם בן הזוג.. וכד'? אולי היא לא באה בזמן כשבכינו? ולתינוק זה נראה כמו נצח. תחשוב על מושגי הזמן של ילד קטן. בשביל ילד - נסיעה קצרה של 20 דקות נראית כמו נצח. ולתינוק 5 דקות של בכי ללא הידיעה שאמא קרובה זה נצח. ובזמן הזה התינוק חווה חרדת מוות. יש תינוקות שבוכים עד שהם מקיאים ואז.. סוף סוף אמא מופיעה. 4. לפעמים האמא, בשלבים יותר מאוחרים מאד פולשנית. ואז לילד יש הרגשה שאין לו אישיות משלו. אחת הדרכים היותר פופולריות של ילדים להדגיש את הנפרדות שלהם מול האמא היא לדחות את האוכל שהיא נותנת. ולכן - תבדוק מול עצמך : איזה טיפוס אמא שלך? קרה? חמה? דוחפת את האף? האם בעבר סבלת מבעיות אכילה? אולי הקשר לאהובתך, למרות העוצמה שלו (ואולי בגלל העוצמה שלו) מפחיד אותך בצורה קשה ביותר. אולי בלא מודע שלך זה מעורר בך את חוויות הינקות שלך. התאהבות מזמינה בתקופה הראשונה שלה מן חווית "היבלעות" באחר. זה עלול לעורר בך חוויות שאתה אפילו לא זוכר מינקותך. וזה גורם להקאות.

SuRuK

New member
RE

לא הבנתי איך אמא שלי מתקשרת לאירוע.. היחסים בינינו גלויים והיא יודעת כל דבר עליי, ומה יש עוד להוסיף? אמא זו אמא לא? :)

זהר 36

New member
תקרא שוב את התשובה

אולי היה מטפל נוסף בחייך? שאל את עצמך: האם קרה פעם, כילד שרצית לא להיות גלוי עם אמך? האם היתה לך מספיק פרטיות? האם אתה נוטה לרצות (עם קמץ ב"ר") אותה או את הבוס/מורה וכד'? האם קרה לך פעם שחשת לא רצוי כשכעסו עליך? האם השתדלת בעבר לא להכנס לסיטואציות שבהן יכעסו עליך? האם חשוב לך להיות אהוב בכל מחיר? האם אתה רגיש לדחיה? ובהמשך להסברי הקודם: ילד צריך לפתח אישיות משלו במשך השנים. כדי לעשות את זה (ז"א - להפוך מישות שתלויה לחלוטין במטפל/האם/האב לישות עצמאית) הוא צריך לקחת סיכונים ולהתרחק. בהתחלה הוא זוחל. אח"כ לומד ללכת. ילדים בני שנתים אומרים הרבה "לא" לכל דבר רק כדי להרגיש נפרדות מהאם. חשוב מאד שהאם תיתן לילד להתפתח בנפרד ממנה. תיתן לו מרחב. הילד רוצה להשאר קשור לאם אבל לא רוצה "להבלע" בה לגמרי. זו משימה מאד קשה שדורשת גמישות רבה. האם לא צריכה להעלב כשהילד מראה כלפיה גילויים של מרד או איבה. מפני שזו דרכו לחוות את העצמאות החדשה שלו. לא כל האמהות מסוגלות. חלק מגיבות בריחוק ו"הענשת" הילד בכל מיני סנקציות רגשיות, וחלק מחזרות אחריו וחלק ממש חונקות אותו. כמובן שצריך לשים גבולות אבל לא תוך כדי רמיסת הילד. תבדוק איך זה היה אצלך.

הקשר בין אהבה לחרדה

נראה לי ממה שספרת שהרגשת ההתאהבות מעוררת אצלך כמעט מיד חרדה. אני לא יכולה לדעת בדיוק מדוע כי חסר לי רקע עליך, אבל יכול להיות שזה קשור לפחד נטישה ו/או לחוויות קשות מהעבר הקשורות לדמויות משמעותיות עבורך. נראה לי שזה שווה ברור רציני, כי כל חיי האהבה עדיין לפניך. כל טוב, רינה בלום

ברור כזה עושים בדרך כלל בטיפול

אני לא יודעת האם זה מתאים לך מכל מיני בחינות, אבל ברור כזה עושים בדרך כלל בטיפול פסיכולוגי. והתשובה שקיבלת מחברנו למעלה, קצת נוגעת בכל מיני אפשרויות, אבל אי אפשר לעשות דבר כזה בפורום. קשרים כאלה נוצרים בדרך כלל בשלבים די מוקדמים של החיים ונוגעים בדברים מאד בסיסיים בחיים שלנו. כדי לדעת את הסיבה והבסיס לבחילות האלה, אתה תצטרך כנראה לגעת בדברים די רגישים בעבר שלך וברגשות מאד עמוקים. תהליכים כאלה אפשר וצריך לעבור רק בליווי של איש מקצוע שגם ידע לשמור עליך מבחינה רגשית בתוך הטיפול. מכל מקום, את מוזמן לפרט יותר אם אתה רוצה לגבי מערכת היחסים הרגשית שיש לך עם הוריך, אולי שם טמון הפתרון ואולי אוכל להתייחס מעט יותר לבעיה שלך גם בפורום הזה. כל טוב, רינה בלום

למעלה