אהבה מדומיינת

סווינג

New member
אהבה מדומיינת

מישהי לחלום עליה בלילה במיטה בלי ציפיה אמיתית שזה יתגשם איי פעם. היו לי הרבה כאלה ועדיין יש, פה הזמרת הזו שרק אני זוכרת לה חסד ילדות, שם פרופיל הפייסבוק של ההיא ותמיד הרגשתי שזה ממלא לי את החיים בתוכן ושמחה ושזה עדיף מכלום כי "טובות אשליות בהן מתרוממת רוחינו מאלף אלפי אמיתות" (לא יודעת מי אמר).

ולפני כמה ימים ידידה שלי אמרה לי שהפסיכולוגית יעצה לה שלא לטפח אהבות כאלה כי הן מה שמרחיק ממנה אינטימיות בחיים אמיתיים.
ופתאום נפל לי האסימון. זה לא שלא הבנתי את זה קודם, אבל ברצינות חשבתי שזו רק נחמה ולא שהאהבות המדומיינות האלה מתחרות באנשים המציאותיים שהיו מעוניינים בי יכולתי להשיג (כמו למשל, אותה ידידה)
אז מי האהבה המדומיינת שלכםן והאם היו גם לכםן תחליפי בני זוג שכאלה?
ומה באופן כללי אתםן חושבים על זה?

אהבות מדומינות, זה לא אהבות אפילו.. אהבה

אינה חלק מהמשוואה הזו.
יש כאן רק פנטזיות..
זה אומר שהתחושות והרגשות אשר את מתארת הם מזויפים מלאכותיים וחסרי קשר למציאות.

הבעיה מתחילה כשהפנטזיות משתלטות על המציאות ומונעות ממך לפתח קשרים אמיתיים.
או לחלופין שברגע שאת מתמודדת עם בני אדם אמיתיים את מגלה שהם רחוקים כל כך מהפנטזיה ולא עונים על הציפיות שהיו לך...(כמובן)

אז שורה תחתונה: תפנטזי ותריצי תסריטים מושלמים בראש שלך, יש בזה משהו מאוד מגניב ואפילו נחוץ מפעם לפעם- רק אל תשכחי להזכיר לעצמך שמדובר בפנטזיות- ושבמציאות זה לא עובד כמו שזה עובד בראש שלך.. הדמיון הזה יכאיב לך וחזק- אם לא תדעי לעשות הפרדה!

(אני הייתי מאוהבת "בדמיון" במישהו כמה שנים ולא קרה איתו כלום.. בדיעבד, בתור בחורה מבוגרת יותר, גם גיליתי שבין הדמות שהוא מילא בראשי ובין מה שהוא במציאות הקשר הוא אולי מקרי! אם את השנים האלו לא הייתי מזבזבת נטו על דמיון שלנו יחד- כנראה הייתי מתמקדת במשהו שהיה מתפתח לכיוון אמיתי ולא דמיוני, ולא הייתי חוטפת כאפה כזו כואבת- אבל לפחות למדתי דבר או שניים על עצמי)

Reyn

New member
שטויות, זה לא מרחיק מזוגיות אמיתית

לדעתי זה טוב שיש לך אהבות מדומיינות, כי זה נותן לך מוטיבציה להשיג אהבה אמיתית - דבר שאת צריכה לפעול למענו. לאחרונה אני מתקשה אפילו לדמיין אהבות - מצב גרוע בהרבה, כי זה סימן לכך שיש לי פחות מוטיבציה לחפש אהבה אמיתית.

יש לדמיין בטעם

ויש להגזים, ואז זה כן מרחיק את המציאות ממך.
במציאות הזו נכנסת גם אהבה אמיתית..

הכל עניין של מידה.
בכללי, נניח 90% מהזמן, עדיף להיות מחובר למציאות ולא לפנטזיות.

Reyn

New member
כן, זה בדיוק מסוג הדברים שצריך לכמת

באחוזים מדוייקים.

כן, כי חקקתי את זה בסלע!!!!

כולה נתתי אחוזים כדי להמחיש ואם זה לא ברור לך אז חבל. לך תפנטז כל חייך. תגיע רחוק אני בטוחה!

Berethor

New member
במקרים קיצוניים חלומות הם על חשבון המציאות

יש לחלומות האלה שלך צד חיובי וצד שלילי, הצד החיובי הוא שזה כנראה מעיד שאולי אתה כן רוצה זוגיות וכו, וגם מהווה לך תחליף דמיוני לדבר האמיתי, הצד השלילי הוא שזה בהחלט יכול לבוא על חשבון הדבר האמיתי, וגם אולי בתת מודע אתה לא מספיק מעוניין, כי לאהוב מישהי שאתה לא יכול להיות איתה או מישהי מהחלומות, זה בעצם מראש משהו שאין לו סיכוי במציאות, וגם הסטנדרטים שאתה שם לך בחלומות הם בטח לא מציאותיים וכך גם איך שהיא נראת, "הכל מושלם" רק בחלומות זה יכול להיות ככה. באופן אישי אין לי שום אהבה מדומיינת, אפילו לא זכור לי שחלמתי על זוגיות לא אמיתית, גם יש לי קוד שאני מעדיף לא לאהוב רומנטית מישהי שאין לי זוגיות אמיתית איתה, זה תמיד נראה לי שגוי, ומוביל בעיקר לעיוורון או תסכול.

למשך אני יכול לפעמיים אבל זה לא ברמה קיצונית על אותו עיקרון. אני מרגיש שאני אינטליגנטי מדיי ללכת שולל אחרי רגשות או משיכה, אלא אם כן אני באמת רוצה בכך, ואהבה למשהו אשלייתי נראה לי טיפשי ככה שאין לי כזאת. יותר מזה לא רק שאין לי אהבה מדומיינת גם קשר מדומיין עם מישהי שבקשר באמת איתי אבל בעיקר קשר ווירטואלי נראה לי לא רציני, משהו סטייל סייבר סקס הכוונה. וגם אם אני משתתף במשהו ווירטואלי זה לעולם לא יהיה ברמה של הדבר האמיתי בשבילי. יש מחשבות לפעמיים, לרוב לזמן קצר, ולא דווקא פנטזיות, המחשבות הרצניות זה לחשוב מראש איך קשר זוגי עם מישהי מסוימת היה יכול לראות טוב או רע, לרוב אני חושב שרע אבל יש מקרים שטוב.

אני במלא לא טיפוס עם הרבה דמיון בעיקרון, אני מעדיף דברים אמיתיים או לפחות ויזואלים, ככה שמשהו דמיוני לא מתקרב למשהו אמיתי בשבילי אפילו, אבל אם כבר משהו לא אמיתי אני יעיד משהו ווירטואלי מאשר משהו מדומיין, כך שאם הייתי רוצה "אהבה לא אמיתית" הייתי משחק בסימס או משהו בסגנון. עדיין לא הדבר האמיתי הכי טוב לדעתי. שהייתי צעיר יותר אולי דברים וורטואלים היו יכולים להוות יותר תחליף, אבל בגילי זה נראה לי לא רציני. אני מתנגד באופן עקרוני לחיים באשליה, אני טיפוס שמעדיף תאמת. בקיצור אהבה מדומיינת היא תחליף לאהבה אמיתית כמו שאוננות היא תחליף למין, ככה אני חושב לגבי זה לפחות.

למעלה