אהבה מהי?

guyjibly

New member
אהבה מהי?

היי! אני די חדש כאן ואני קורא את ההודעות והתגובות בפורום וחייב לשתף אתכם.... חשבתם פעם איך אדם באמת יכול לאהוב משהו אחר? כלומר כל דבר שזר לאדם ואין לו ממנו תועלת ישירה לא קיים לגביו,זאת אומרת הוא לא חושב עליו. מתי אדם מתחיל לדאוג למשהו? כשהוא רואה שהוא תלוי בו. לדוגמא:אנחנו לא דואגים איך חיים באוסטרליה למשל,בקושי נזכרים בה פעם בשנה, למה? כי אנחנו לא תלויים בה, אבל אם היינו תלויים במים שלה למשל אז היינו מזכירים אותה בחדשות וחושבים רק עליה....זאת דעתי בכל אופן. יום טוב
אהבה מהי?

זה לא ממש ככה....

יש חיבה ויש אהבה... כשאתה מחבב מישהי, אתה מצפה לקבל בחזרה משהו (חיבה? סקס? צחוקים?)... אבל אהבה זה דווקא משהו שאין לו תנאים ברורים... קח לדוגמא אהבה של הורים לילדיהם... זה הולך נגד העקרון שאמרת... למשל תינוקות בכלל לא שימושיים לכלום חוץ מלהיות חמודים, ובכל זאת ההורים שלהם אוהבים אותם יותר מהכל. קח את כל אלו שנפצעו במלחמות וכבר לא יכלו לעשות כלום ונשותיהם נשארו איתם ותמכו בהם מתוך אהבה נטו, בלי שום תלות חזרה בהם... זו דעתי לפחות :)

nightsong

New member
לגבי נשים של פצועי מלחמה, ואהבה אמהית

א' - אותן נשים הרבה פעמים מקבלות המון כבוד (וזה כבר מניע רציני) מפלח אוכלוסיה מסויים. לא לגנאי ייאמר חס ושלום- כי על מה לכבד! אהבה בין אם לילד- זו אהבה טבעית, לא אנושית. זה בא ברמת ההורמונים. יש את זה גם אצל בעלי חיים. אני דווקה מסכימה עם הנושא אהבה אמיתית זה כשאדם נהנה מההנאה של השני, ללא חשבון עם עצמו (די דומה למה שקורה בין אם לילדיה). ופה אנחו קצת עושים קצר הרבה פעמים. כי אנחנו לא כל כך מבינים איך עושים זה כלפי בני אדם אחרים . אני יכול להתייחס ככה לילדים שלי- כי זה טבעי , אבל כלפי בן\בת הזוג, זה מאד קשה. אני מאמינה שיש בכולנו את היכולת הזו. ונוכל לפתח אותה. לאהוב באמת. ואז האהבה גם טהורה מכאב וסבל - כי מה שמעניין אותך זה לא הפידבק- זה האושר של אהובך. והוא, מצידו, אוהב אותך באותה מידה. אגב חכמת הקבלה מדברת בידיוק על הנושא הזה, ומסבירה איך באמת אפשר להגיע למצב שאדם יחיה באהבה עם הסביבה, ושהסביבה תיחיה באהבה כלפיו... ובתקווה שנצליח :) כולנו!

למעלה