אהבה שאינה תלויה בדבר

אהבה שאינה תלויה בדבר

היא כעסה עליו. מאוד. אשת חיקי הנצחית תפסה את הנסיך הקטן דורך על רגליה של אחותו הצעירה (7 חודשים) ולא בפעם הראשונה כמובן. הקטנטונת לא הרגישה כאב ולא התלוננה כלל, אבל אשת חיקי הנצחית כעסה, ובצדק רב יש לומר, והגיבה די בתקיפות. הבימבה שעליה רכב הושלכה הצידה בזעם והגוזל עצמו נשלח כלאחר כבוד לחדרו על מנת להפנים את חומרת מעשיו. ואז הוא נתקף היסטריה. בכי קשה, חסר מעצורים, ותסכול כמו שרק ילדים יכולים. עד כאן הכל סביר, עד כאן באמת לא אירע שום דבר משמעותי... אבל כשהלכתי לחדרו, בנסיון להרגיע, להסביר לו למה אנחנו כועסים, הוא הבין וביקש להתנצל בפני אחותו ואמו. אחותו בכלל לא הבינה מה פשר המהומה וחייכה אליו את חיוך הנסיכה הקסומה השמור עימה במיוחד בשבילו, אבל אשת חיקי הנצחית? היא לא סולחת ולא שוכחת. אין סליחה ואין מחילה. והילד, שגרונו החנוק ממילא עוד לא חזר למצב הצבירה הרגיל שוב ממרר בבכי ולא מבין למה היא לא סולחת... ואז הוא שואל אותה, בתוך פרץ של התייפחויות: ``אמא, את לא אוהבת אותי?`` והיא, במקום לענות מיד בחיוב, מסבה פניה הצידה ומתעלמת...ואני עומד בצד, לא יודע איפה לקבור את עצמי, ליבי נחנק יחד עם הגוזל, אבל הרי לא שוברים את החזית האחידה של ההורים, ובטח שלא מתעמתים עם אשתי מולו. לקחתי מיד את שני הקטנים לטיול, מותיר את אשתי להירגע ולהתקרר, ובאמצע הטיול, כעבור אולי 20 דקות, אחרי שכבר נרגע הגוזל, הוא עוצר אותי רגע ושואל: ``אמא אוהבת אותי?`` ואני כמובן עונה בחיוב, אבל הוא לא ממש משתכנע. אני מציע לו להתקשר הביתה ולשאול אותה בעצמו, וכך אנחנו עושים. אני מחייג ונותן לו את המכשיר, והוא מיד שואל אותה אם היא אוהבת אותו. והיא? היא שוב מפספסת את ההזדמנות ואומרת לו שהיא עדיין לא רוצה לדבר איתו... נו טוב...חשוב להדגיש שני דברים. הראשון הוא שאשת חיקי היא אמא למופת, משקיענית מליגה אחרת, ומתה על שניהם בלי גבול בכלל. זה אירוע חריג וחד פעמי. הדבר השני הוא שכמובן בסוף נרגעו הרוחות והשלווה שבה למעוננו. ובכל זאת. הדבר הכי חשוב שאני קיבלתי מהורי הוא הידיעה שהאהבה ללא גבול שמוענקת לי מהם, אינה תלויה בכלום. בשום דבר. וזה גם הדבר הכי חשוב שאני נותן לילדי. גם כשהם רעים, גם כשהם מעצבנים, גם כשבא להטיס אותם מהמרפסת בלי מצנח (קדימה הצדקנים - למי אף פעם בחיים לא בא?) עדיין אני אוהב אותם וטורח להגיד את זה שוב ושוב ושוב... זהו, רק רציתי לשתף...

נקיטה...

New member
אשת חיקך הניצחית...

אם האיש שלי היה קורא לי ככה... נו טוב זה לפורום אחר...! בכל מקרה... לגבי ההטסה מהמרפסת בלי מצנח... ובכן... (כןןןןןןןןןןןןןן... גם לי בא לפעמים.... כן כן כן כן כן כן כן כן... אף אחד לא שמע נכון?) איך אתה יכול לאמר דבר שכזה, אה? (חחחחחחחחחחחחחחח> נקיטה (שמתה על צנחנים...)

סופר שהוא לא סתם...

אני למדתי מההורים שלי וכך אני מסבירה לילדים של... שגם כשאמא ואבא כועסים מאאאד הם תמיד תמיד אוהבים!!!!!! וזו המשנה שלי והיא חקוקה על סלע !!!! ואם אומרים זאת לילדים ים של פעמים - הם מאמינים לכך גם מבלי לשאול וגם ברגעים הקשים...

אמיר.

New member
נוח לכעוס - קשה לרצות

חשוב מאד ללמוד לסלוח מהר. זה נכון לא רק בין הורים וילדים אלא גם בין בני זוג וגם סתם בין בני אדם. קשה ? נכון ... צריך להתאמץ... אני מציע שתקימו ועצת הורים באיזה ערב בשקט.... ------------- להעיף מהמרפסת ??? לא למרוח על הקיר ? .... לפעמים ... :-(

לכל אחד מאיתנו...

לכל אחד מאיתנו יש את הכעס הראשוני על הילד כשרואים שהוא עושה משהוא לאחיו הקטנים שאין באפשרותם להגיב... אבל.... תמיד צריך לזכור .... ילד לא מבין כמונו את חומרת המעשה גם כשמסבירים לו... הילד תמיד אבל תמיד רוצה לדעת שלמרות שהוא עושה משהוא רע שאוהבים אותו עדיין ההורים ואף אחד לא תפס את מקומו במשפחה. לכן גם כשכועסים חשוב בהתחלה להגיד לילד אני אוהב אותך אבל.... אני משתדלת כל פעם כשאני כועסת עליו להתחיל את ההסברים לילד רק אחרי שאני סופרת בקול רם עד 10 ומתחילה תמיד ב... אני אוהבת אותך אבל.... ליהי (שעכשיו כל העצבים שלה עומדים למבחן יום יומי)

אילה.

New member
סופסופר...

מקסים ונוגע, כהרגלך... והאהבה? אוף האהבה הזאת, שלי, לנסיך... אני לא מכירה אותה בשום מקום אחר בחיים. היא כל כך עצומה וחובקת וחודרת וכובשת... שום דבר לא יכול לה. שום דבר. וכמו שאתה אומר, אהבה ללא תנאי, זה מבחינתי הדבר הכי הכי שאני מעניקה לו - מקום לבוא ולקבל חיבוק, לשים ראש, לא משנה מה עוד קרה, קורה או יקרה בחוץ... ומקרקע כזאת יכול לצמוח רק טוב, כך באמונתי. אילה שרק מביטה בו ונמסה :p

אורית 36

New member
סופסופר יקר ...

סופר יקר, כרגיל,כתיבתך משאירה אותי קצת חשופה,ח-סופה מזועזעת מעוצמת הרגשות שהבעת כאן. האהבה שלך לילדיך טהורה ורכה אני מזדהה איתה. אך גם אני אמא ואני יכולה להבין את אשת חיקך לפעמים (מה לעשות?) לוקח קצת זמן לשלוט ברגשות. להשליט סדר במחשבות ולהגיב כמו שבאמת היינו רוצים. ועוד משו קטנטן שלי לא מצדיקה את החזית האטומה בכל מצב של הורים מול ילדים. לדעתי מותר ואף רצוי להביע את דעתך במקרה כמו זה. כן,אנחנו הורים אך לעיתים דברים שרואים מכאן ... לא רואים משם. ואתה ראית ! בחברות אורית 36

עופריקו

New member
סופר ...

אהבה ללא תנאי , אנחנו לא תמיד רואים את מה שהקטנים רואים מה שלנו נראה טבעי וברור,לא תמיד ברור לקטנים בקטע הזה ילדים משולים לנשים ,תמיד צריך לומר להם עד כמה אנחנו אוהבים אותם וכמה שנגיד להם זה לא מספיק... ואני לביתי הקטנה מרעיף אהבה וכל יום חייב לפחות פעם אחת לידע אותה שאני אוהב אותה ,למרות שהיא אומרת אני יודעת אני בשלי ממשיך לגבי כעס הרי שצריך לדעת להתקרר מהר .... אבל מי אני שאשפוט לרעיתך סיבות משלה ,ובטח מוצדקות אז רק אהבה אין סופית עופר סיפור אהבה

pomelit

New member
אותי זה דווקא העציב

בתור בת לאמא שלא ממש ידעה לאהוב, ובטח לא להראות את זה, אמא שמשום מה התייחסה לילדים שלה כאל הבוגרים, אבל לא הצליחה להתבגר בעצמה, ליבי נכמר על הילד שהתנצלותו לא התקבלה. ובמילים אחרות נראה לי שחשוב לזכור שההורים הם המבוגרים, והילדים הם רק ילדים. זה בוודאי נכון בגיל 3-4, למרות שאני מוכנה לקבל הסתייגות כשהבן חוזר מהצבא לשבת והורס את האוטו כי הוא נוהג עייף מידי.

למעלה