אהבה

סקיי

New member
אהבה ../images/Emo14.gif

לפני שבוע וחצי נפרדתי מחבר שלי וממש עצוב לי אבל לא משנה נתגבר על זה כפי שרואים ממש משעמם לי ואני רושמת שטויות אז חבר´יה אל תתיחסו אלי.

אהבתי

שלום לך אני נפעם ונרגש על שחשת נוחות להניח מטען רגשי כל כך עדין ואישי כאן בפורום. אבדן רגשי של אהבה במקום שהיוזמה בכלל לא בידנו, היא מהדברים הכואבים ביותר שיש. ההתמודדות בלתי אפשרית לפעמים, ורק הזמן ירפא. גם קשר חדש לא יועיל. הכאב יהרוס אותו. אחת הדרכים להתמודד עם כאב (חרדה) היא סובלימציה - עידון. זהו המנגנון היחיד שהוא חיובי (להבדיל מהעתקה, השלכה, תצורה, רציונליזציה ועוד) אז בואי לפורום השתתפי בסמינר ואולי תמצאי נחמה במרקם אנושי מפרגן. לבי אתך.

דן ל.

New member
אני חייב לציין שאני חולק עלייך ../images/Emo13.gif

מנסיוני (למרות שגילי מחצית מגילך...) מערכת יחסים חדשה (וטובה כמובן) היא הדבר היחיד שיכול להשכיח את הקודמת - אני אומר תמיד שאהבת אמת היא כזאת שתמיד תישאר אי שם בליבך - לכן הדבר היחיד שיכול לדחוק אותה אחורה היא אהבה חדשה. ככה לפחות זה עבד/עובד אצלי
ורפאל - אפרת תפוסה כבר חודש וחצי (אחד אריאל שמו) - אז שכח מזה

דן אחי הצעיר

שלום דן לא רק שהדברים נאמרו במפורש ב-"מבוא לפסיכולוגיה" בלימודי התואר, אלא גם נסיוני האישי מלמד. בדייטים הראשונים של אדם שנפרד מבת זוג, והוא חושב כמוך, מנסה להדחיק (REPRESIO) את חרדתו מהלבד והמטישה בזוגיות חדשה, ומדבר כל הזמן על הקשר הקודם שלו. תגיד דן, האם בשלושה חודשים הראשונים שלך, נוצר קשר ממשי? והאם חשבת אולי לעומק מה הסיבה האמיתית לכך? אם יצא לך לצאת עם בת זוג כזו, תדע שהסיכוי שלך לקשר אפסי. עד שהפצע לא נרפא (ויש כאילו שנותרים לעד...) במידה מסוימת, אינך מוכן לקשר הבא. זו גם אי הוגנות להציע קשר בלתי אפשרי לבת זוג חדשה. פרידה היא אבלות. יש כמה גרסאות לגבי זמן הריפוי. בקשר ארוך, זה יכול להיות כמה שנים...לי לקח שנתיים לצאת מהגרושין. בחוגים אקטואליים מדברים על כך. הנושא מוכר לצערי על בשרי החרוך. האמן לי שלא בכדי אמרתי לה, שלבי עמה.

דן ל.

New member
מבוא לפסיכולוגיה או מבוא לחיים? ../images/Emo13.gif

זה נורא נחמד שיש ספרי פסיכולוגיה זה נחמד כמו שיש נוסחאות ארוכות באודיו אבל מה שקובע הוא האוזניים מה שקובע אצלי זה הלב לא מה שפסיכולוג כזה או אחר אמר שלושה חודשים זה אכן זמן קצר להתאוששות מפרידה אחרי מערכת יחסים ארוכה - אבל אני יכול להעיד על עצמי שלפעמים גם אחרי שנה היה קשה להתגבר - עד שבאה מערכת יחסים רצינית אחרת. למה זה קורה? כי כשמישהו נמצא בעמרכת יחסים שיש בה אהבה אמיתית - הוא חושב שזה הדבר הכי טוב שיכול להיות לו - גם אחרי הפרידה זו החשיבה שמובילה את רוב האנשים - "אני לא אמצא מישהי טובה כמוהה/טוב כמוהו" רק מציאת מישהו כזה מביאה לשינוי הדפוס המחשבתי הזה...

דן, זה לא כל כך פשוט

שלום דן פסיכולוגיה היא מדע, שמקורו במחקר התנהגותי ומבוסס במידה רבה. כלי זה נותן לנו יכולות טובות להבנת הנפש. מקורה בפילוסופיה והיא נמצאת בהתפתחות רצינית רק במאה האחרונה. פסיכואנליזה או רפואת נפש אינה שונה בהרבה מרפואת גוף. אם היד שבורה, סמים גבס. אם הלב שבור, זו בעיה אחרת. אתה הולך עם יד בגבס וכולם נזהרים. אתה הולך עם לב שבור ועד שאתה לא אומר איש לא יודע.

דן ל.

New member
אם כתבת הודעה אז זה בטח דווקא בגלל

שאת כן צריכה/רוצה יחס... רוצה המלצה לאיזה סי די שישפר לך את המצברוח?
דן

everafter

New member
אני סובלת מאותה בעיה, ומבקשת

המלצה דחופה :( הבא בחשבון שנראה לי שהמקרה שלי יותר חמור.

דיסק מומלץ ל- everafter

בכל פעם שהרגשתי לבד או נטוש הנחתי בזה אחר זה את שני התקליטורים של פינק פלוייד החומה והרגשתי מאוהב מחדש. התקליטורים מזכירים לי את חווית ההופעה בארלס קורט- אנגליה בשנת 1979. תומר צין

המלצות

שלום כתבי לי לדוא"ל שלי ונדבר. לצערי אין ממש תרופות פלא, למרות שניתן לקבל מרשם מרופא המשפחה לכדור חלש...לתקופת החלמה של חודש חודשיים.

אני דווקא כן

זה לא לדיון בפורום, כי זה אישי, אבל בהחלט לא נורא לקחת כדור. 30% מהאוכלוסיה בארה"ב חיה על פרוזק ודומיהם. אנקס או משהו כזה פעם ביום מוריד את סף הרגישות וזה מקל. לא פוגע בתפקוד ולא ממכר.

gilads

New member
אנחנו בדרך

מ -CD ל - LSD. סקיי - אולי אפשר לנחם ולעודד מעט בכך, שמי שחוותה אהבה כזו שסדקה את ליבה מכירה בכוחה של החוויה ויודעת שהיא מסוגלת לאהוב, וזה לא מעט.. שימי לב איך האוניברסליות הקמאית של החוויה שלך גוברת על האוריינטציה הטבעית של הפורום הזה. קצת עזרה מחברים
תעזור לך בוודאי להתאושש, ולהחלים/ להתאחות, ולהתאהב מחדש
- בזמן שלך. ליבי אלייך ואל האוהבים באשר הם. מיכאל, עם כל הכבוד שיש לי ולספרות המקצועית ליסודות התיאורתיים של הפסיכואנליזה, ישנן גישות/ אסכולות נוספות, אשר מידת תקפותן עמדה במבחנים המקובלים בתחום (בהן הפסיכואנליזה הקלאסית אשר הגדירה את ההכחשה וההדחקה ושאר מנגנוני ההגנה של האגו מתקשה לעמוד). לתפישתי, לכל אדם דרכי התמודדות שונות עם משברים. דומני שגם פסיכואנליטיקאיים עכשוויים מכירים בלגיטימיות של אסכולות שונות המציעות המלצות שונות להתמודדות עם אהבה נכזבת. אגב , לב שבור הוא לב שלם?

שיחות נפש - שיר מתנה

נורית ברקע התנגן לו הקונצרט לכינור של בטהובן. חייגתי. מצדו השני של הקו נשמע קולה של נורית. ענוג ומתוק. השיחה קלחה כאילו כבר הכרנו. תחושה טובה עם מעט חשש. עד אותו היום נהגתי לחתוך נמוך. קולה הענוג קשר את ידי. המשכתי. אולי זו טעות. למחרת נפגשנו. אני לא קורא ספרים. אני קורא אנשים. היא נתנה לי לקרוא. נתתי לה גם. אדם מדהים באריזה קטנה. תמיד באותה אריזה. מאוד פגיעה. מאוד כנועה. מאוד כנה. היא מגלה לי את ידה. בקלפים שאני רואה, אני מפסיד את המשחק. אני מוצא שיר ושולח לה פרחים. משלם בחנות וקונה זמן. היא מגיבה בחן צונן. אני לא רוצה לשחק בקלפים ולא מוכן להפסיד את המשחק. היא מרשה לי לערבב עוד פעם. אישיות מקסימה. היא לא משחקת, היא יותר מוותרת. לוקח לי זמן וכמה מבחנים להבין, בין השיטים. נורית כואבת מבפנים. היא לא יכולה להרשות לעצמה, להפסיד עוד מלחמה. אני מבקש והיא לא מסרבת. אבל היא מוותרת. אני מנסה לעטוף אותה אחרת, היא מסרבת. "אל תנסה לשנות אותי", היא אומרת, "קבל אותי - כמו שאני". לי כואב והיא מתרחקת. היא מבקשת מעט שקט. היא זקוקה למנוחה, מהמלחמה הקודמת. "תכתוב לי ספר", היא אומרת. תניח לי, אל תציק לי, אני מתחננת. 9/98 אני מקשיב לשירו של ניל דיאמונד: STONES וחושב על נורית. לא יכול להיות שהם מכירים?

danistar

New member
בתור בעל ניסיון .. המלצה לדיסק

להקת וויה קון דיאס ( להקה הולנדית או בלגית ) . מוזיקה שקטה קצבית שירים מצוינים . אחלה !! דני אגב הדיסק משתתף במבצע 3 ב 100 שקל ולא במחיר המצוין דני

למעלה