אהבה

elirand2

New member
אהבה

המודעות הופכת מאוד מהר לדרך חיים הדרך שאנו צועדים בה, הופכת לקלה ונעימה כמו שלא חווינו אותה מעולם ההתמכרות לתחושה של האהבה המרחפת סביבנו ובתוכנו, היא התמכרות שאנחנו מקבלים באהבה אנחנו אוהבים אותה, בצורה מודעת, ואין לנו התנגדות כלשהי לאותה תחושה לאורך זמן התחושה הופכת לדבר מובן מאליו, ואנחנו מגלים התנגדות שהשכל בעל האינטלגנציה יוצר וזה מתחיל להשפיע, ולגרום לתופעות לוואי, שהכל עוד בשליטה, ניתן לראות איך התהליך מתרחש ואיך השכל יוצר אצלנו ירידה במודעות, עד שאנו מאבדים את אותה תחושה ומחפשים דרך אחרת להגיע לאותה תחושה, אך אותה דרך קיימת רק כשקיימת מודעות. ברגע שהשכל מתכחש לאותה מודעות, אנחנו נמצאים בדרך ללא מוצא, הדרך שאנחנו בוחרים בסופו של דבר היא המודעות, שהשכל מוכן לקבל ולהתחבר כמו בהתחלה עוד לפני שהוא הכיר וחווה אותה בראשונה, אין דרך להתבלבל במילים, כי הם ברורות בצורה שהשכל מתרגם לחוויה מוכרת וכל מה שאפשר זה לחפש את הדרך, הנעימה אל אותה אהבה, שהיא מה שאנחנו היום בתקווה שכך נמשיך להיות מבלי הפרעות נוספות ..

גפן27

New member
אהבה - שאלת השאלות אך טבע הדברים

אינספור פעמים שאלתי את עצמי, בעיקר בבחינתי את רגשותיי לבן זוג כזה או אחר , "האם אני באמת אוהבת אותו?" "האם זו אהבה אמיתית?" האם זה מה שהיה כתוב עליו בספרים שקראתי בילדותי? בסרטים שראיתי בשנות התבגרותי? לפעמים התשובה היא "כן, אוהבת יותר ממה שיכולתי לחשוב", לפעמים התשובה היא "לא", מתסכל ומעורר תהיות. תהיה התשובה אשר תהיה, באיזשהוא מקום אני יודעת שהיא ניתנת מהמקום הצר שלי כאדם החושב בצורות סטריאוטיפיות, כמגיב מתוך המחשבות המתנגנות במוחו בלופ ניצחי, חלקן אפילו לא פרטיות שלי. כי לפעמים, כשאני ממש אמיתית מעצמי, בימים או רגעים חופשיים מטרדות או מעומס יומיומי, אני מבינה שאהבה היא בכלל רגש, היא אנרגיה, שנמצאת בתוכי כל הזמן, חיה, מפעמת. לעיתים היא מתחזקת וקולה ברור יותר, לעיתים נדמה כאילו היא עומדת להעלם. לפני כחודש ביקרתי עם בנזוגי בביתה של אחותו. הערב היה נעים ורגוע, אדון שכל שחרר מושכות. לפתע, ללא כל הכנה מוקדמת, נחה בתודעתי התובנה כי באותה מידה ממש כפי שאני אוהבת את בנזוגי ומקיימת אתו מערכת יחסים זוגית, כך באותה טבעיות היתי יכולה לעשות זאת אתה. הייתי יכולה לתת לה אהבה, לקבל, לזרום, להתחבר, ללא קשר לעובדת היותה בת מיני או אדם כזה או אחר. חשוב לציין, להבנת דבריי, שאינני לסבית. וכדוגמא נוספת: לא קרה לכם שביליתם ערב מסוים/שבוע/תקופה בחברת אדם שלא נמנה עם אחד המאהבים/בני זוג שלכם והרגשתם אהבה גדולה אליו? אדם שלא בהכרח הייתם בוחרים לחיות אתו, אך לאותה תקופה, בה הייתם חברים ליצירה/מעמד משותף, אהבתם אותו? כך בפשטות. דעתי היא שהאהבה שהולכת אתכם, בלבכם, כאנרגיה, פשוט הופנתה אליו באותו זמן. וחבר שלי בכלל אומר שאהבה היא אלוהים.

אהבת אמת ../images/Emo65.gif

יש כל מיני אנשים שאנחנו פוגשים בחיינו, בכל מיני תחנות. לפעמים הם נוסעים איתנו לאורך כל הדרך. לפעמים הם יורדים בתחנה זו או אחרת. הם שליחים, הם לימדו אותנו משהו, הראו לנו משהו, או שקלטנו או שלא. אנשים "מתאהבים" המון פעמים בחיים, ותמיד חושבים שזאת האהבה האמיתית, מסתבר שיש הרבה אהבות אמיתיות..חח

elirand2

New member
גפן27 - תענוג ;)

ממש פינוק מושלם היה להרגיש בעת קריאת הודעתך, את הרגשות הנלווים אליה, ואת התחושות שעברו בתוכך . זאת אמת שלא ניתן להתכחש לה, אך ורק לחבק ולאהוב אותה ;)

שרiןבן

New member
אהבה - תשובת התשובות וטבע הדברים.

נתחיל עם זה שאהבה כמוה כרגשות, הן אנרגיה בתנועה. אנו מניעים את האנרגיה הזו כל הזמן, שהכיוון הוא כלפי מעלה. תמיד השאיפה היא להתפתח, שאת זו מניעה היצירה. (שהחלטת לא לקבל את הצעת העבודה, יצרת בעצם פעולת סירוב, זה לא קרה מעצמו). במקור הראשוני שלנו אנו אחד. המציאות האשלייתית שאליה נכנסנו, באה למטרה מסויימת, אבל נחכה עם זה. במצב בו הכל נראה מופרד זה מזה, לא פשוט להצהיר על כך שהכל אחד מבלי שיסתכלו עליך בצורה קצת מוזרה. אבל בכל זאת, הצליחו עם "קצת" טכנולוגיה להציץ לתוך עולם של אטומים עד לנקודה שבה רואים שני נקודות אור נוצרות ונעלמות. כלומר שאים ניקח למשל אבן, שמנקודת הראות שלנו, האבן הוא הדבר הכי דומם שיכול להתקיים, במבט מקרוסקופי, האבן הוא שתי נקודות שנעות במרחק, שביחס אלינו הוא כמו המרחק לכוכבים. אז איפה בעצם הגבול בין היד שלי לאבן ? כל מה שנמצא מסביבינו ובתוכנו אחד הוא. אהבה = אחדות. כאשר אנו חווים אהבה, אנו חווים אחדות. אל האחדות הזו תמיד נשאף לחזור כי משם הגענו. מאוד הגיוני כשאנו חווים אהבה למשהו, אנו חווים אחדות איתו. יחסי מין הם אחד מהדרכים לחוות אחדות, והגיוני שנרצה לחוות זאת עם יותר מאדם אחד. אם נמצא דרך להתעלם מהנזקקות, פחד, ציפיה, שיפוט, כישלון, גינוי, התניה, עליונות ובורות, נהיה במציאות טובה יותר. מציאות שבה האהבה היא אשר תניע את היצירה ואז.. (לא יודע מה יהיה אז

גפן27

New member
"הגיוני שנרצה לחוות זאת עם יותר...

...מאדם אחד. אם נמצא דרך להתעלם מהנזקקות, פחד, ציפיה, שיפוט, כישלון, גינוי, התניה, עליונות ובורות, נהיה במציאות טובה יותר. מציאות שבה האהבה היא אשר תניע את היצירה". כל מילה בסלע. מכיוון שאני לא יכולה לסכם את רגשותיי בנושא טוב יותר, אני אצרף עבודה שהכנתי לא מזמן ואשר משקפת את תחושותיי בנושא אהבה=אחדות, השתוקקות, פחדים, שיפוט וכיוצא בזה... תודה על כל התגובות.

למעלה