אהבה

קורנית

New member
אהבה

התלבטתי אם לפתוח שרשור חדש, או לא... כי מה שאני רוצה לכתוב נובע ישירות מהמשפט האחרון בהודעה של אסתר מאתמול: "עכשיו אני הולכת לטפל בשלמה אהובי." משפט שגרם לי לפרץ דמעות בלתי נשלט. אחותי ואני מתלבטות רבות בענין טיב רגשותינו לאמא. ברור לשתינו שהיא תקבל את הטיפול הטוב ביותר שאנחנו יכולות לקנות - אם תסכים לשתף פעולה. ברור לנו גם שאנחנו נבוא אליה הכי הרבה שנוכל, גם מבחינת פנאי וגם מבחינה נפשית. (כל אחת מאיתנו גרה במקום אחר, ואמא - בירושלים). החלק הדתי/ חרדי של המשפחה לוקח אותנו כדוגמא ומופת לכיבוד אם. כלומר - מבחינה מעשית אנחנו "מכוסות". אבל מבחינה רגשית....? האם נשארה אהבה בלב, או שיש כאן רק חמלה עצומה? האם האמא החדשה, אמא של האלצהיימר, מכסה על האמא הישנה? צריך לקחת בחשבון שאמא שלנו לא היתה אשה קלה גם כשהיתה בריאה. ניצולת שואה, חוותה חיים קשים ואובדן עצום, לא ממש ידעה (למרות שבאמת השתדלה) איך לקיים זוגיות או להיות אמא. היתה ביקורתית מאד, היפוכונדרית, נתנה אהבה על תנאי.... כל מיני תופעות שהדורשני, נושאי החותם, מכירים היטב. לא בטוחה, ותסלח לי אלוהים, אם אהבתי אותה בכלל עוד לפני שהמחלה פרצה. ועכשיו מה? ה.... יצור הזה, ששוכן בתוך גופה, ילדה קטנה ואבודה ואומללה ומפוחדת..... מעורר בי רחמים רבים. הרי אני מאלה שאוספים הביתה כלבים וחתולים עזובים, ונותנת מקלט לילדים שצריכים "חופש" מהוריהם לזמן קצר או ארוך, אז אולי זה מה שקורה לי עכשיו עם אמא? עוד יצור שזקוק לתמיכה ולנתינה בגלל חולשה? אני מחבקת אותה, ומנשקת (מגיל ההתבגרות כעט ולא נגענו זו בזו). אני מלטפת, ומסרקת, ונותנת יד בטיול. אני יודעת שלא אקבל בחזרה כמעט כלום - ולא אכפת לי. אבל אני לא יודעת אם זו אהבה.

sofi6

New member
רגשות...

אני חושבת שזו אהבה.זה נשמע כמו אהבה, זה מרגיש (לאמא, אני בטוחה) כמו אהבה,באופן מאד הגיוני במקרה הזה האהבה מעורבת ברחמים. ריגשת אותי. תמשיכי לתת ולעשות את שאת ואחותך עושות עבורה, זה הדבר הכי גדול שאתן יכולות לתת לה-אהבה וחום.

אסתרס

New member
זה פשוט שיר אהבה

מה לנו היום עם חשבונות העבר?! היום אני רק זוכרת (במכוון) את הדברים הטובים שהיו לנו ביחד. ברור ,שהיו גם דברים פחות טובים וכעסים, אבל במאזן החיים הכללי היה יותר מבסדר. אז למה למרר לעצמנו את החיים עם הדברים השליליים מהעבר? אם אפשר עדיין להנות ולהמתיק את החיים במחשבה חיובית ובמילים טובות. נכון שיחסי אם - בת הרבה יותר מורכבים מיחסי גבר-אשה(כמובן לפי הבנתי) ועוד הורים שעברו שואה, אך אל תייסרי את עצמך עם משקעי העבר,לפי מה שתיארת את בחורה לענין, אנחנו יכולות להסתכל במראה ולראות"מנטש" וזה החשוב. קצת אמרתי אולי יותר מידי , אבל אני לא מוחקת. חג שמח.

בעיה מוכרת

גם אצלנו זה קיים אמא חולה כבר 3 שנים ועדיין לאבא ולאחותי קשה והם לא תמיד מצליחים לעשות את ההפרדה היו לנו ויכוחים רבים בנושא ... אני כמובן בצד של אמא . אני בדיעה שמשפחה זו משפחה לא משנה מה הם עשו לנו , אם אנחנו לא נהיה שם אחד בשביל השני אז מי יהי שם ? זה לא קשור לאהבה . לא יכולת לשקף את המצב שאמא שלך נמצאת בו יותר טוב , איך אפשר לזכור דברים ליצור החסר אונים הזה האומלל הזה לילד הקטן הזה שעושה דברים בלא מודה . אמא שלי היתה אשה קשה , לא צוחקת תמיד כעוסה תמיד צועקת אף פעם לא מחבקת ... והיום היא בן אדם אחר - צוחקת נעימה אף פעם לא כועסת ..ממש אמא חדשה . ועוד משהו קטן , אצלנו כשהכל התחיל גם אני לא ידעתי מה אני מרגישה , את תחושת החובה לטפל בה או אהבה היום אני חייבת להודות ככל שהזמן עובר והדרישה לטפל בה ולדאוג לה ממש כמו ילדה קטנה הרגש שלי עובר ממקום של רחמים /חובה /משפחה לאהבה גדולה שלא חשתי כלפיה אף פעם ובכלל .

כמוני כמוך,

אין לי אהבה לאמי, לא היתה ולא תהיה. לאבא, אולי קצת, אבל לא יותר מקצת. אבל, ביננו, מה זה חשוב? למה את מחפשת אהבה איפה שהיא לא קיימת? למה את צריכה כאן אהבה? כי את מקנאה, כמוני, באלו שיש להם הורים אוהבים ואהובים? אוקיי, אבל זה לא לוקח אותנו לשום מקום, כי אהבה או שהיא קיימת או שלא, אי אפשר להמציא אותה. המאפיין הברור ביותר של האלצהיימר הוא שהחולה מוריד ממנו את כל מסכות חייו והוא נשאר נטו, כמו שהוא. אם אמא שלך אוהבת אותך את תרגישי אתזה למרות המחלה, אם היא איבדה את האהבה בשואה, היא אבודה, האלצהיימר לא תמצא את זה בשבילה. האם את אוהבת? לא יודעת. אני לא אוהבת, אין לי שום שליטה על איזו אמא היתה לי בילדות או זאת שיש לי עכשיו, יש לי שליטה רק על מיש אני רוצה להיות, איזו בת אני רוצה להיות. ולכן, אני עושה למענם הכי טוב שאני יכולה. היתה לי שיחה על זה עם הבת שלי ביום ראשון. אמרתי לה, בכנות, שלו הייתי אוהבת את הורי הייתי כבר מזמן משכירה את הדירה שלי ושוכרת דירה עם עוד חדר או שניים, כדי שההורים שלי יגורו איתי. יתרה מכך, כולנו, האחים והאחיות, היינו רבים ביננו מי יעשה את זה. במצב הנוכחי, בו אף אחד מאיתנו לא אוהב את ההורים, אנו עשוים הכי טוב שאנו יכולים מכח מי שאנו ולא מי שהם. ובסופו של יום, הם מטופלים יפה. אז איפה הבעיה?

ענתי44

New member
אפס שתיים יקרה ../images/Emo24.gif

רציתי רק לומר לך ולבת שלך שהיא טועה. אני מכירה כאלו שלא אהבו את הוריהם ומתוך תחושת צריך ומה יגידו לקחו את ההורים אליהם וטיפלו בהם וגם יש מלא משפחות שאוהבות מאוד את ההורה החולה ומצאו שהכי נכון עבורו זה שיהיה בבית אבות טוב או שיחיה בבית שלו ובסביבה שלו עם עובד זר. לא קשור לאהבה. וכל מקרה לגופו. זה כל כך בולט שאת וסביר להניח לאחיך, דואגת להוריך הכי טוב שאפשר ולא מפנה להם עורף. זה קל יותר כשאוהבים את ההורה ושהוא נשאר אדם נעים, אפילו שהמחלה הארורה הזו גורמת לשמות בחולה. אבל למרות מה שאת מרגישה ולמרות שהוריך לא אנשים קלים אתם דואגים לביטחונם ומספקים להם את הדרוש,,, ובעיני זו אהבה. וברור כל כך שאת אישה מפוכחת וחדה אבל כל כך חמה ואוהבת ואת מרעיפה את כל האהבה על ילדיך ונכדיך וזה החשוב.

אהבה , כבוד ומחויבות

אכן קורנית גם אני קראתי את מה שאסתר כתבה והתרגשתי מאד. בעלי חולה וגם אני מרגישה שעכשיו אני צריכה אפילו לאהוב אותו יותר. כמו שאסתר כתבה בחיי נישואין יש עליות ומורדות. אנו בני/ בנות הזוג חייבים להיות חזקים ולזכור להם חסד נעורים , את חיי הנישואין והקמת המשפחה , את האהבה והרעות והתמיכה ומוטל עלי לצערי גם להיות לו כמו אמא ואני מקווה שאני עומדת במשימה כשצריך. חלק מכם מטופל בהורים חולים וגם לי יש הורים ניצולי שואה בני 85+. אני מאד אוהבת אותם והם גרים לידי כבר 4 שנים. אני מבינה היטב את אלה שכתבו שלא זכו לאהבה בילדות , אך יש מצב של כבוד ומחויבות למי שגידל אותנו. אנחנו היום מי שאנחנו גם בזכותם ולא בטוח שאנו שופטים אותם נכון. אמי גם אישה קשה וגם מעבירה עלי בקורת וזה לא פשוט , אך לרגע לא הפסקתי לאהוב אותה בגלל שהיא טיפוס קשה. אני גם מבינה אותה ומנסה להיות שונה ממנה באותם דברים שאני לא מסכימה איתם. קורנית יקרה , כמה שזה קשה , כתבו לך גם האחרים שאולי עכשיו כשהיא הופכת להיות "ילדתך" תגיע אותה אהבה חסרה והלואי שגם היא תחזיר לך מה שאבד לה פעם. מחזקת את ידייך בטיפול המסור באמא, טובה

אסתרס

New member
הוכחה מוצדקת לחשיבות הפורום

הפורום שלנו הואמאוד דומה לקבוצת תמיכה. היכולת של האנשים לפתוח בדיון כל כך כואב על יחסי אהבה ,קרבה וקושי במשפחה הוא מדהים. בדרך כלל אנשים לא מדברים בחופשיות על כאבי הילדות ועל הפצעים שהם סוחבים איתם מאז,ושמשפיעים עלינו עד היום. ואיזה כוחות נפש צריך כדי לטפל בחולה ולשמור על צלם אנוש. אני בכלל לא התכוונתי לגרום למישהו צער או עוגמת נפש.אני נרעשת עד דמעות ממה שנחשף. נגעתם בנקודות מאוד כואבות.

אסתרס

New member
שם חדש לעמותה

לאחרונה יש פעילות לשינוי שם העמותה, מ"עמותת אלהיימר ומחלות דומות" " ל"עמדה"-עמותה לחולי דמנציה, אלצהיימר ומחלות דומות" אני פותחת כאן דיון בנושא. אבקש מאוד להגיב ולהשמיע את דעתכם\ן אני אביא את תגובותיכם להנהלה. אני מקווה שכולם יודעים שהולכת ליהיות הצבעה בנושא כבר בתאריך 24.10.06 במשרדי העמותה.תראו את ההודעה של אירילה.

קורנית

New member
אני בעד, מאד

אני לא חברה בעמותה (אחת מספיקה לי, עם הבן. אבל זה סיפור אחר...) ולכן אינלי זכות הצבעה, אבל אני מאד בעד. זה גם שם יפה, גם מכיל יותר מהקודם, וגם מביע משהו... יש לנו עמדה! יופי של רעיון!

אסתרס

New member
תודה על התגובה לשינוי השם

למה את לא חברה? בתור חברה אפשר להשפיע.אנו יוצאים עכשו למאבקים בנושא התרופות,חוק האלצהיימר,פיתוח שרותים נוספים ועוד. בנוסף כל חבר\ה מקבל 4 חוברות בשנה שמכילות המון חומר וידע. תפיסת עולמי וניסיון חיי לימדני, שאם לא תארגנים המערכת חזקה ממך, אולם בהתארגנות משיגים המון, כשהעמותה שלנו מגיעה לכנסת יש משקל למספר החברים בעמותה.אז בבקשה להרשם ולהרגיש ביחד. לילה טוב.

zs1957

New member
מה נשמע ענתי?

מה שלום אמא? אני מקווה שהיא מרגישה יותר טוב. עשו לאמא שלי בדיקות דם והרופא בקש לשלוח אותה לבי"ח לגסטרו. היא מאד רזה, ואנמית והוא רוצה שיבדקו לה בדיקת PSA מה שמחשיד שיתכן ויש גידול במעי הגס. אני כלכך פוחדת ולא רוצה שאמא שלי תעבור את הסבל הזה שוב.אני מאד מפחדת שהיא תסבול ותתייסר כי היא לא מדברת ואינה יודעת להביע כאב. יש לי מועקה גדולה בלב. זהבה שחם

ענתי44

New member
זהבה חברתי היקרה../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע את הבשורות המרות. ושאמא שלך צריכה לעבור עוד סבל אחרי כל הסבל שכבר עברה עם הכתף. אבל, זה חשד רציני ואין מנוס וחייבים לערוך את הבדיקה. את סוג הבדיקה הזה אני לא מכירה טוב אבל בדיקות גסטרו, אינן נעימות ולרוב כרוכות בהכנה מייגעת. כמו חוקן. מה שחשוב יקירה שתדברי עם מומחה גסטרו ותבררי הכל על הבדיקה והאם יש אלטרנטיבה פחות נוראיתואולי גם תדברי עם ד"ר טרבס מבחינת המוכנות של אמא והנחיצות של הבדיקה. מחזיקה לכן אצבעות ושולחת חיבוק גדול. וכמובן שאתפלל למען אמא שלך.

אסתרס

New member
אוף אין רגע דל

רק זה עוד חסר ,כאילו שחסרות לך צרות מחזיקה לך אצבעות. שבת שלום.

זהבה חברתי , נתפלל לשלומה

מה שלומך זהבה? אני מצטערת לשמוע על המצב של אמא. אני חושבת שענתי צודקת שכדאי להתייעץ עם דר' טרבס אם אמא בכלל יכולה לעמוד בבדיקות אלה וחס וחלילה אם יש גידול האם תוכל בכלל לעבור ניתוח. צריך לשקול איזה סבל עומד בפניה. גם אמי עברה בדיקה כזו בבי"ח מאיר לפני כשנתיים וזה לא נעים בכלל. אני יודעת שאת ואחותך כל כך מסורות לה שאין ספק שתקבלו חוות דעת מהרופאים הטובים ביותר. שולחת לכן המון כוחות להתמודדות הזו, תודה על הטלפונים השבוע ומצטערת שלא הספקתי לדבר איתך יותר. שיהיה לכן חג שמח ושבת שלום , טובה

ענתי44

New member
קורנית יקרה כל כך../images/Emo24.gif

אני קוראת וקוראת את מה שאת כותבת ולא מפסיקה לבכות.כל כך רוצה לחבק אותך חיבוק של אמא... למרות שאני עדיין לא. כל כך מבינה אותך. ולא ממש יודעת מה לומר, כי התגובות שקיבלת כל כך חכמות. רק רוצה לספר לך משהו מילדותי. אבא לא היה איש של דיבורים. היה איש מעשי. ולכן כל מילה שאמר קיבלה עוד יותר עוצמה. ובגיל העשרה היתה בינינו שתיקה. ואני חשבתי שאני אולי מאומצת. וזה מצחיק כי אני מאוד דומה לו. אבל חשתי כל כך לא רצויה ואני כל כך אהבתי אותו. ואז כשחזרתי מהתיכון ביום הראשון ואבא, התחבא מאחורי העיתון, התחלתי לדבר בקול לכלב הנאמן שלי אמיגו, וסיפרתי לו מה היה בכיתה. העיתון נפל ואבא נבוך כל כך התנצל והחומות האלו נפלו. אבא שלי ז"ל יליד הארץ שלא חווה טראומה כמו אמא שלך. אף פעם, כמה שננסה, לא נצליח להבין מה עבר עליהם, ואת מידת הרשע והזדון. אמא שלך שרדה את התופת וזה מחייב מאמץ עילאי ומשאבי נפש עצומים, בעיקר כי היתה צעירה. והיא הקימה משפחה וזה קשה. בסדנת הכתיבה למדתי עם ניצולות שואה שכיום בגיל של אמא שלך, פחות או יותר, ושמעתי מהן גם על החור השחור אליו היו נופלות עם כל משהו קטן שקרה, ועל הפחדים העצומים שהנאצים ישובו ויהרגו שוב את משפחתן. חלקן היו מנוכרות וקשות וחלקן העתירו המון אהבה לילדיהן. אבל הן אהבו את משפחתן והילדים היו הדבר הכי חשוב להן.גם אם לא הראו את זה.ואני מדברת על לא מעט נשים. קורנית אמא שלך אהבה אתכן בדרכה. והיא, כפי שציינת השתדלה מאוד.ככה שאני לא חושבת שיש מקרה של אי אהבה. ואני מאמינה שאת אוהבת אותה, למרות הכעס המוצדק שלך. היא לא עוד יצור שזקוק ממך לחמלה. ואת בת למופת!!!!! למרות הקשר הכל כך חם ביני לבין אמא, גם בינה לביני היו חשבונות לא פתוחים. אמא שלי היתה, ותודה לאל המחלה לא שינתה את זה, אדם חם מרעיף אהבה ושמח, אבל היו בה עוד צדדים, וגם בי פגעה לא מעט. אחד הדברים הראשונים שהבנתי כשלקחתי על עצמי את הטיפול היה להשיל מנשמתי את כל הכעסים והחשבונות והארס. כי אמא שאיתה יכולתי להתחשבן ולצעוק לה : " איפה היית כש.....?" לא קיימת יותר. הכעס שלי כלפיה על שעוללה לי ( וזה משהו באמת לא קל) נשר לתהום השכחה כמו שהזכרון שלה נשר. וזה לא היה קל. והיו לי בהתחלה כמה התפרצויות על זה. אני לא רוצה להשחיר את אמא שלי כי היא היתה נהדרת והיתה לי ילדות מאושרת. את יודעת בפורום אחר שאני גולשת באדיבות האניבי שהכירה לי, מישהי סיפרה שאמא שלה כשחלתה בסרטן לימדה אותה שמכל לימון מכינים לימונדה..... אולי החיבור שלכן מחדש של ליטופים וחיבוקים ואחיזת ידיים זה הלימונדה של האלצהיימר?!

למעלה