אהבתו הנכזבת של ערפד

אהבתו הנכזבת של ערפד

הערפד אני ערפד!!! אני מדגיש זאת כי אני נראה כמוך וכמוכם , בן אדם רגיל שלבוש בבגדים רגילים , שומר על פאב בלילה ולפנות שהשמש זורחת בורח אל המחילה שלי . אבל נחזור לעלילה . בעודי שומר על הפאב , חבורת נערים שיכורים ומסטולים החלה מתקרבת אל הפאב , בניהם הייתה נערה אחת יפהפיה שהזוהר זרח מפניה מרוב יופי . אחד הנערים קרב אלי וביקש להיכנס לתוך הפאב . אמרתי לו שכשהם יתפקחו הם יכנסו . הוא שלף סכין וניסה לדקור אותי , או אז שלפתי את הניבים שלי ונעצתי אותם בזרועו . אם אז לא היה ברור לו שאני ערפד עכשיו היה ברור לו . הוא ברח תוך צעקות ויחד אתו ברחו גם חבריו התאהבתי באותה נערה יפהפיה , הרגשתי אליה רגש עז של אהבה שלא הרגשתי עוד . ידעתי שאסור היה לי להתחיל איתה כי חוק הערפדים הקדמון אוסר עלי להתחיל עם בת אנוש . אז החלטתי לחטוף אותה ולערפד אותה באמצעות נשיכה . החטיפה הייתה קלה , בעזרת ידידי בני האנוש גיליתי היכן היא מתגוררת , בשכונה של קשיי יום . הלכתי בין הומלסים מוכי צרעת שישנו בין סמרטוטים לא ריחמתי עליהם כי על פי כהן הערפדים גורל כל יצור חי נקבע מראש ואין להשיב . פרצתי דרך החלון ונשאתי אותה מהמיטה . הבאתי אותה אל המחילה שלי ושם נעצתי את ניבי בזרועה , שתיתי את דמה החם והטעים אבל היא צרחה בקול כזה שדפק לי את עור התוף של האוזניים . לפתע היא הפסיקה לצרוח וגם לנשום . מתה על פי כל דין . מאז נהייתה לי שרפה בלב , שרפה שלא כבתה מאז

Yuli Gama

New member
סבבה, איפה הסיפור?

א-לך ותקרא את לקסיקון טרקי-סיטי. לא, שום תירוץ. לך ותקרא עכשיו! (השורה הרצה בראש הפורום) ב- אין בסיפור הזה שום דבר חדש. חזרת מילה במילה על כל סיפור ערפדים קלישאי. ג - לא אמין. בכלל. למה הוא חוסף שהוא ערפד? ערפדים נפוצים? הם חלק מהחברה? ד- למה היא מתה? (בשלב הזה, כבר לא ממש מעניין ממילא, אבל צריך להיות רצף הגיוני כל שהו) ה- איך הוא מתאהב בה? לא, אין דבר כזה אהבה ממבט ראשון, יש תהליך של התאהבות (אפילו אם זה מבט ראשון) תגיע לפגישת הסדנה הרחובותית הבאה, יהיה דיון על זה. ו - למה שלקורא יהיה אכפת ממשהו בסיפור הזה? אתה לא יוצר הזדהות עם אף אחד מהדמויות (ההומלסים אולי). אין לך אפיון ובניית דמויות, אין לך התפתחות או שינוי בהם. אתה זורק כמה מילים כלליות ובורח.

תגובה

א. יש משהו מעניין בכלל בסיפור הזה? ב לא נמאס לך למצא פגמים בכל סיפור בפורום (גם לא שלי) ג הסיפור לא אמור להיות אמין ( אלא אם את מאמינה שיש ערפדים) ד היא מתה מהלם ואיבוד דם ה זאת גרסא ראשונה שלו ( בגרסה השניה האישה כותבת מנקודת המבט שלה וכאן גם נחשף שמה) ו לידיעתך יש דבר כזה אהבה ממבט ראשון ( בעיקר אצל גברים) זהו להפעם

גרסה שניה

לורה בהתחלה לא רציתי לצאת לפאב כי הייתי בדיכאון , לא רציתי בכלל לצאת מהבית . אבל החבר שלי שכנע אותי לצאת לפאב עם צמד חבריו . הסנפתי סם חדש בשם חוכמה. הסם הזה גורם לך להאמין שאת חכמה למרות שאת בעצם מדברת שטויות . הגענו לפאב העלוב ביותר שהיה יכול להיות . עמד שם שומר גברתן שלא נתן להיכנס . אחד מאיתנו ניגש אליו וצעק עליו ואז ארע הבלתי יאומן . שומר הפאב שלף את ניביו . נבהלנו מאוד וברחנו . אני ברחתי אל ביתי ובכיתי . לאט לאט נרדמתי . כשהתעוררתי מצאתי את עצמי בתוך מערה קטנה , כבולה למיטה , לידי עמד שומר הפאב . הוא שלף ניבים והחל לחפור בזרועי . הכאבים הנוראים גרמו לי לפתוח את פי ולצרוח . לבסוף המוות הגיע וגאל אותי מיסורי

Yuli Gama

New member
אתה לומד משהו, אתה?

א . לא. אולי אפילו הפוך. זה סיפור שמזלזל בקוראים שלו. רוצה שאני אסביר מדוע? ב. כבר נאמר לך לא פעם. אם אתה לא רוצה ביקורת, או לא מרגיש את עצמך בשל נפשית כדי להתמודד עם אחת, תציין זאת בהודעה. ג. הסיפור לא אמור להיות אמין
מאיפה זה צץ? אתה כותב מד"ב!!!! למען השם. אם הסיפור הזה חייב להיות משהו, אז זה אמין. הוא לא צריך להיות הגיוני, לא צריך להיות מציאותי. אבל הוא חייב להיות אמין. יופי, אז נניח שאין ערפדים, אנשי זאב או חיזרים. אז למה אתה כותב עליהם? תתחיל לכתוב מיין-סטרים. לא חסר פורומים מהסוג הזה (מה גם, שברובם ימחו לך כפים, גם על דברים גרועים יותר). כאשר אתה כותב מד"ב או פנטזיה, אתה "יוצר" משהו. (לא מקשקש על הדף, או מכה את המקלדת, "יוצר"). אם אין לך שום כבוד לקוראים שלך, תן לפחות את הכבוד המינימלי למה שאתה כותב.

תני ביקורת כמה שתרצי

אבל דחילק , בא בן אדם , מתאמץ לכתוב סיפור , לפחות תכתבי לו בהתחלה שזה סיפור יפה או משהו ואחר כך תתני ביקורת . למה לתקוף ישר בהתחלה ? דרך אגב מה זה מיין סטרים ?

Yuli Gama

New member
כמה שארצה זו הבעיה

אני רואה עד עכשיו שאתה לא ממש מקשיב לביקורות שנותנים לך. מתאמצץ?? כמה זמן לקח לך לכתוב את הקטע המסויים הזה? כמה ימים הוא שכב במגירה להתקררות, לפני שהוצאתה אותו וניסית לעבור עליו שוב? יותר מזה, כמה מהקטעים שפירסמת עד היום על פני דף הפורום קיבלו ממך שיכתוב? תאמין לי, כשבן אדם מתאמץ ומשקיע בכתיבה שלו, לא משנה עד כמה הסיפור גרוע, רואים את ההשקעה. ועוד משהו. אם אתה רוצה להגן על האגו שלך, אל תפרסם סיפורים. אני לא מתכוונת לשקר, או למחות כפיים כמו כלב ים מאולף. לסיפור שלך מגיע יחס יותר טוב מזה, ואותו הוא מקבל (אפילו אם לך זה נראה כקטילה). תפסיק לחשוב על האגו שלך, תתחיל לחשוב על הכתיבה. על איך אתה יכול לשפר אותה (אתה מסכים לפחות עם זה שהיא זקוקה לשיפור?). מיינסטרים. זרם עיקרי. סופרות לא ספקטלטיבית. נ.ב קראת את הלקסיקון?

אני מקשיב לביקורות

הוא לא שכב במגרה , הוא חיכה בראש שלי ארבעה ימים רצופים ועבדתי עליו . היה לי סיפור מושלם אבל הפחד שלי מפני התגובות וההגבלה עשו את שלהם . קראתי את הלקסקון והוא מדבר על מדע בדיוני וערפדים כידוע לך נכללים בפנטזיה . זהו להפעם

Yuli Gama

New member
חומרקריאה

יופי שקראת את הלקסיקון, הינה חומר המשך : רשימת הקלישאות בעברית רשימת הקלישאות באנגלית מומלץ בחום. אני אנסה לתת ביקורת מלאה על הסיפור בימים הקרובים.

N Y

New member
הלקסיקון עוסק *גם* בפנטסיה,

ורוב העצות בו מתאימות גם לכתיבה באשר היא, בכל ז'אנר שהוא, *כולל* פנטסיה.

N Y

New member
אני מבין, אם כך, שקראת רק את הכותרת

יפה מאד. שיניתי את הכותרת. הכנס לשם עכשיו שוב, והפעם קרא את הכל. הכל.

N Y

New member
תראה,

אחד התנאים הראשונים בהם חייב אדם לעמוד, אם הוא מעוניין ללמוד לכתוב, הוא יכולת בסיסיות בתחום הקרוי הבנת הנקרא. קרא את הלקסיקון שוב ושוב, עד שתבין אותו לחלוטין. במקרה הצורך אתה יכול להעזר במילון. שאלות ספציפיות הנוגעות לתחום אתה יכול לשאול את המשתתפים כאן. עד שלא תבין את הלקסיקון לחלוטין, המנע מכתיבה.

N Y

New member
הכתיבה בפומבי, הכוונה.

בבית תכתוב כמה שאתה רוצה.

N Y

New member
ובכן, כולי תקווה שמנהלות הפורום

היקרות יתעשתו ויבטלו במחי מחק את דרך חייך הנוכחית. לפחות כאן. הגיע הזמן.

למעלה