אהבת בן לאמא

אהבת בן לאמא

אני אמא לבן בן שנתיים מקסים וחמוד. בחודשים האחרונים הוא נצמד אלי וכל דבר רוצה רק אותי. אני חייבת לציין שזה לא מפריע לי ואני לא מרגישה שזה יותר מידי חונק או משהו כזה. מבאס אותי קצת שאת אבא שלו הוא כל הזמן דוחה בגלל זה. הוא מבלה את רוב שעות היום במעון וכשמגיע הביתה אני בד"כ מקבלת אותו (מוציאה אותו מהמעון) ולאחר שעה או שעתיים מגיע אבא שלו. מכורח המציאות לא יוצא להם לבלות המון זמן ביחד אבל יוצא שהזמן שהם כן מבלים יחד מסתכם בכך שהוא רוצה רק את אמא. בעלי מבין שזה ילד וכו' אבל זה נורא מבאס אותו. יש לך אילו שהם הארות או סתם חומר לקריאה או משהו בסגנון שיכול לתת לנו מענה לגבי התקופה הזו? ממה זה נובע? האם תואם גיל? האם קשור לעובדה שאני בהריון (הריןו שני) ויכול להיות שהוא חש בזה בדרך כלשהיא? האם תסביך אדיפוס בו הוא מאוהב באמא ולא אוהב את אבא בגלל זה? האם בגלל שלא חווה מספיק זמן איכות עם אבא? ומה מקומי בסיטואציה כזו? במצבים מביכים כאלה כמו למשל כשבעלי חוזר מהעבודה אחרי יום ארוך ומת לאיזה חיבוק מהקטנצ'יק והוא רק בורח לאמא או לאיזה משחק בעלי נורא מתבאס. אני לא חושבת שלהתעלם ממה שקרה ולתת להם לחוות את היחסים שלהם זה דבר נכון לעשות. אני משתדלת להסביר לו שאבא עצוב וכו' ולא לתמוך כביכול בהתנהגות שלו. זה בד"כ עובד והוא הולך לנשק ולחבק אותו אבל אני מרגישה שאני עושה לו יסורי מצפון או שאני כופה עליו וזה לא טוב... לדוג' אתמול הוא ברח ממנו כשבעלי הגיע הביתה מהעבודה אז אמרתי לו אחרי כמה דקות שאבא קצת עצוב כי הוא לא נתן לאבא חיבוק ואבא נורא התגעגע אליו כל היום. הוא ילד מקסים ומבין והוא הסתכל עלי ורץ אליו ונתן לו נשיקה. הצגתי את המקרה קצת קיצוני זה לא שהוא לא אוהב את אבא שלו או לא מתיחס אליו כלל אבל בגדול זו הרוח הנושבת. בקיצור אשמח לקצת הארות בנושא.

שווה לעודד את הידוק היחסים בין האב לבנכם

שלום רב, שמחה לשמוע ממך שוב. כרגיל, את שואלת ובגוף השאלה טמונות גם חלק מהתשובות. את מפתחת את הנושא ותוך כדי מעלה השערות. נפש האדם מורכבת, יש בה אמביוולנטיות, יש בתוכה מצבים סותרים של רוצה ולא רוצה ועוד. כל ההשערות הן רלוונטיות. הכול יכול אולי להיות. יחד עם זאת, מה שיותר חשוב ורלוונטי למשפחה שלכם זה שבקרוב את צפויה ללדת. עם בואו של אח/ות חדש/ה למשפחה ייאלץ הבכור להתחלק בך ובזמן שלך. לכן, מוטב שהבן והאב יתחילו להדק את היחסים וליהנות זה מיזה כבר עכשיו. אבא יכול להזמין את הבן ביוזמתו לטיול בשניים מחוץ לבית ומחוץ לטווח נוכחותך. הם יכולים ללכת למגרש המשחקים, לאכול יחד גלידה, לשחק בכדור וכו'. בשלב זה יש משמעות גדולה להתקרבות ביניהם. תוכלי לעזור על ידי פינוי הזירה ועידוד של בעלך להתיידד ולהתקרב לבן. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

זמן איכות עם אבא

בעלי עובד המון שעות ומגיע בד"כ כשכבר חשוך בחוץ ואנחנו כבר בבית. אנחנו משתדלים שלמרות שהוא חוזר "הרוג" מהעבודה הוא לפחות יקלח אותו ויספר לו סיפור לפני השינה וישכיב אותו. ובימים שלא מגיע כ"כ סמוך לשעת ההשכבה הם כמובן משחקים לפני כן והבן שלי מאוד נהנה. שוב זה לא שהקשר שלו עם אבא לא טוב אלא באמת אולי לא מספיק - מבחינת זמן. אולי באמת אצא לי לטייל או אעלם ואתן להם קצת זמן איכות איפה שניתן למרות שבימים כאלה שבעלי מגיע הביתה מוקדם אני נורא נהנית מהמשפחתיות והביחד של שלשתינו. בכל אופן, ננסה להתאמץ ולישם מה שהצעת. אעדכן כמובן. תודה רבה.

משוב

שלום לך, אני מרגישה שאנחנו כבר מכירות. את חולקת בכנות וברגישות את מחשבותייך, תחושותייך ותבונותייך. אני מעריכה את היכולת שלך להיות יצירתית, לחשוב קדימה ולהתגמש. תודה. ישר כוח!! להשתמע והמשך הריון קל. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה