אההההה בוקר-צהרים

אההההה בוקר-צהרים

טוב אז לישון לא ממש ישנתי בעצם האמת שלא ישנתי אבל בשש אבא קם אז ישבתי איתו עד עכשיו כבר משהו קטן אבל משהו הסתכלתי עכשיו בפורומים ואמרתי לעצמי וואלההצפת אתמול אטרף טוטאלי אה? חחחחח אז סליחה על ההצפות בוקר טוב לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ובקשר לשלומי אני שומרת על זכות השתיקה ושלומכם?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תחזיקי...

וספרי מה קורה בכלל. מקווה שמשהו זז שם, בזמן שישבת איתו. ואני מניחה שהיה קשה. אם את רוצה, דברי על זה, על מה שעלה שם.

אוישששששששששששש אוףףףףףףףף

אני חושבת שאני במצב אובדני למדיייייייייייייייייי היום הרופא אמר שיש לאבא רק עוד חודשיים לחיות בערך אין לי כוח לכתוב להרגיש ולהיות אני הולכת לישון תתפללו שלא אקום ::::::::::---------------((((((((((((((((

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
היו מספיק מקרים בהם הרופאים טעו

אבל או קיי, נגיד שיש לו חודשיים. מה את עושה בחודשיים האלה *איתו*? כלומר - את והוא?

אווווווווווווווווווווווווווווווווף

דייייייייייייייייייייייייייייי א נ י ר ו צ ה ל מ ו ת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נמאס לי כבר מהכל :-(

עדי אז הרופאים אמרו-??

גם עלי הכריזו מתה....ואין סיכוי שאחזור...וחזרתי. חצי שנה אחרי זה שוב הכריזו מתה....עצרו החיאה הרימו ידיים...עזבו את החדר...אחד חזר החליט רוצה להמשיך להלחם חזרתי.... אמרו לי יותר לא אנשום בלי קנולה.....הזמנתי יעוץ מחוץ לבית חולים..... אמרה אחרת....וצדקה....אמרו לי תוך שנה שנתיים....עם ``התיק, והסיפור שלי``....אתדרדר....אז אמרו...במקום פרוגרסיבית ...שאמורה להיות חלה רגרסיה....אז אמרו עדי.....מי הם הרופאים???? אלוהים??? מאין להם לנקוב חודש או חודשיים????......יודעת כמה הנפש יכולה להאבק גם במחלה סופנית???....יודעת כמה הנפש יכולה לקחת מצב חמור ביותר ולעשות אותו סטטי לחודשים ושנים???.......עדי.......אני אומרת לך, עיצה מנסיוני בחיים.... אל תחיי עם תאריכים...אני חיה כל יום כאילו מחר אמות..ומשתדלת לעשות כמה שיותר טוב באותו יום לעצמי.....כי הרי מה באמת הרופאים יודעים לאמר מתי אמות??.....יכול להיות שאחטוף דלקת ריאות ואמות מחר....ויכול להיות שאחיה מונשמת כמו חבר שלי...עוד 20-30 שנה..עזבתי מספרים..תנסי לעשות איתו כמה שיותר דברים טובים....וגם כשמרותקים לבית אפשר לעשות דברים טובים....... עדי ממי אוהבת אותך, ולא אתן לך למות, כי תצטרכי לקחת אותי איתך.

רחל זה לא קשור

גם אני אוהבת אותך אבל...... אם אמות אז אמות ואני לא לוקחת אף אחד איתי אז בבקשה פה הגבול שלי!!!! (((((((((((((((((((((((((רחל))))))))))))))))))))))))))))))))))

אנני

New member
עדי, לפעמים אני לא מבינה אותך

האבא שאת כל כך אוהבת חולה, נלחם על חייו ואת מתרכזת על איך למות, איך לגמור את החיים שהוא השאיר כאילו לחיים שלו אין ערך. אבא שלי הלך כך ללא הודעה מוקדמת ואני נשארתי עם הטעם הזה של לא עשיתי בשבילו מספיק. לו היו נותנים לי קצת זמן לגרום לו לקצת טוב.... אז לפעמים אני לא מבינה אותך, סליחה... אנני

egozi

New member
אבל כשיודעים שזה הולך להיות זה...

אוכל אותך מבפנים וגם על זה שאת לא יכולה לעשות כלום ולראות את כל הסבל אז מה את לא מבינה אנני?

אנני

New member
לא מבינה

ולא יכולה הפעם לקבל. לכאוב, כן, להרגיש במצוקה, כן. אבל מה שאתה אומר הוא שזה בסדר כאן להתאבד כלומר לקחת את הדבר היחיד שהאב הטוב הזה נלחם עבורו במשך 24 שנים, ליווה, תמך, אהב, וזאת במצבים הכי קשים עבורו ועכשיו כשהוא נלחם על חייו, בתו מדברת רק על להתאבד (ולא סתם מדברת) ובעצם במעשה הזה, עדי במו ידיה הופכת את כל חייו של האב לסתמים, ללא ערך, ללא המשך. יחד עם זאת אני מבינה את כאב, את המצוקה של עדי ואני אומרת שהחיים הם התשובה (ללא פשרה). אנני

אנני אני מבינה אותך, ואת עדי

אני מבינה מאוד את עדי, כי גם אני עומדת בסיטואציה שאמא כל עולמי, ולא בריאה,בלשון המעטה. ולשמחתי היא לא מבינה, ומסרבת לדעת את מצבה-(לא רוצה להיות כמוני עם ידיעה וחרדה בחרה בהכחשה , וחוסר נסיון לטפל, וזו זכותה), אבל מנגד אני מבינה גם אותך אנני ואנסה להסביר. אני לא אשכח מה הרגשתי כשאמא הודיעה לי שהיא נוסעת לחול בהפתעה, ואמרה שככה אני צריכה להתכונן למותה הפתאומי (ולשמחתי אין לה מושג כמה זה לא היפוטטתי). ואני גם לא שוכחת מה קרה מול רופא המשפחה שמכיר הכי טוב בחיינו את הכל, כשסיפרתי לו ולאמא שהתגובה שלי לטיול הפיתאומי(לראשונה בחיי), מכתב שמשתמע ממנו רצון להתאבד. אמא בכתה, והרופא הסתכל לי בעיניים, ואמר לי רחל את אוהבת מאוד את אמא נכון? כמובן עניתי. אז אני הולך לאמר לך דבר קשה-אני יודעת את מצבך, אני יודע את הפחד שלך מעתידך, אני יודע שאמא עולמך, ואני יודע שאמא שלך לא תחיה עוד הרבה(וראה אותי עוד שניה מתעלפת אמר טוב עוד 10 שנים לפחות), אבל אולי תתני לאמא להיות טיפה מאושרת? אולי תתני לה לנסוע לחול, ולעשות כמה שיותר דברים של אושר, כדי שכאשר יגיע הסוף, לפחות תדעי שגם נהנתה.אולי תבלי עם אמא ולא תספידי אותה לפני מותה? רק אתמול בערב נזכרתי בשיחה הזו, ופתאום כל כך שמחתי,והבנתי למה התכוון הרופא המקסים, אמא שלי מותשת, מתלוננת הרבה תלונות של קושי שמאותתות לא טוב, ואני נקרעת, אבל כל רגע אני אומרת לעצמי לפחות אמא עשתה עוד טיול, אסור לי לחשוב רק על עצמי מה יהיה איתי, היא השקיעה בי ותמכה בי המון. אמא שאלה אותי רחל מה לקנות לך מחול? ביקשתי בקשה אחת מיוחדת , אמא אני רוצה מחול באופן מיוחד , שתצטלמי המון המון תמונות בשבילי אני רוצה לראות את טורקיה.(וזו שטות אני רוצה זכרון מאמא מבלה ומאושרת, אני רוצה ככה לזכור אותה). אמא כמעט ובכלל לא מוכנה בחייה להצטלם שונאת את זה, והטיול הזה היא הצטלמה בשבילי המון, ואפילו מתלהבת. עכשיו היא כבר מתכננת עוד טיולים בארץ, ולמרות שמקנן בי החשש בשל המצב שלה שמאחד הטיולים היא לא תחזור אני לא אמנע ממנה יותר לטייל. אני גם נותנת לה להאמין כבר כמה ימים שאני מתחילה דף חדש בחיי, שאני מאושרת ושואפת לעצמאות, הנה אני מארגנת מטפלות, הנה אני מסתדרת מפתחת קרירה, יש לי חברים(הכל בולשיט , אבל לפחות היא מאושרת). אני משדרת לעצמי כל יום, אל תספידי את אמא לפני מותה, כי אם תכניסי בה אופטימיות, הנפש תחזיק אותה יותר זמן, ותוכלי להיות איתה יותר. תגיעי לגשר תעברי אותו.אבל.... אנני כאן האבל, זה לא קל, יש רגעי שבירה קשים, יש צורך להכין את עצמך לאובדן, יש בהתחלה תחושה שאת לא תצליחי בשום מקרה להתכונן, להבין, לקבל את האובדן, ותחושה של למות עם אמא זה הפתרון הנכון-אני תמיד אומרת בחיוך לכולם וגם לה שבלוויה שלה אני קופצת לקבר איתה, ואמא מורידה דמעות, ואז אני מהר הופכת את זה לבדיחה. אז צריך להבין גם את עדי וגם את דברייך, ולזכור שאנשים הם שונים, וזה לפעמים מאוד קשה לדחות את המחשבות , והפחדים הצידה, וביחוד כשנמצאים לבד בפחדים ובמחשבות האילו ולא חולקים אותם, ויש המון זמן פנוי. אני חושבת שאנחנו פה צריכים להיות עם עדי גם במחשבות שהיא מעלה על הכתב, ולכבד אותה גם ברגעים של מחשבה כאילו על עצמה , במקום על אביה, כי זה לא מתוך אגואיסטיות, זה מתוך חוסר אונים. רחל-נשמה

אנני

New member
לדבר-כן, לפרוק את הכאב-כן

אבל נראה לי שבזמן האחרון זה מעבר לזה, זה הצהרת כוונות. על זה אני מדברת. ואם אני טועה, עדי יקרה כל כך, תתקני אותי. אנני

אנני

New member
מה שאני אומרת הוא

שאני רואה שני אנשים אוהבים: האחד נלחם על איך לחיות והשני לחמת על איך למות ושניהם עסוקים בשלהם ושניהם מרגישים בודדים כי למרות האהבה הכל כך גדול או בגללה הם פשוט לא מדברים על רגשותיהם. עדי דברי על הרגשות, על הפחדים גם איתנו וגם איתו. לדבר הוא הגשר ביניכם. לצערי לא תמיד ישלנו שליטה על מה שקורה, אבל תמיד ישלנו שליטה על המחשבות ודרכם על הרגשות והמעשים. ואם אנחנו מרגישים שאנחנו מאבדים את השליטה על המחשבות והם מובילות אותנו למקומות לא רצויים, זה הזמן לבקש עזרה ולעשות עם זה משהו. אני רוצה כל כך שתרגישי טוב יותר, עדי, אבל לי אין שליטה על מה שאת עושה עם עצמך... אנני

עדי גם לי יש גבולות.

אני לא אוותר כל כך בקלות על אנשים שיקרים, וחשובים לי בחיים. ובמיוחד שאני אוהבת מאוד , כל עוד הדבר תלוי בי ולא באלוהים. עדי איבדתי אח ואחות בשמונה ימים-לא רצו להפרד במותם כמו בחייהם, ולא עשיתי כלום להצילם, יש לי תירוץ הייתי בת 7, אבל זה רק תירוץ. אני לא מוכנה לאבד עוד אחות , ומי כמוני מבינה את מה שעובר עלייך, אז אם את רוצה לעזוב,גם לי יש גבולות, אני לא יודעת לחיות עם פרידות, אז לא נפרדת ממך, מה שתחליטי אני איתך. עדי היתה לך אפשרות בעבר לא להכנס לליבי, חצית את המחסומים של הלב, עכשיו אין דרך חזרה. (((((((((((((עדי )))))))))

סהר-דר

New member
רופאים הם לפעמים...

בוטים מדי ולא לוקחים בחשבון את האדם שאיתו מדברים. הרופא התיחס לאבא, אבל לא ראה כנראה שגם את שם, עם הפחדים והחרדה הגדולה. נורא לדעת שהפרידה קרובה ובלתי נמנעת. אני מבינה את חוסר הכוח והרצון לישון ולישון כדי לא לדעת, לא לחשוב, לא לזכור. אבל את לא יכולה להרשות לעצמך!!! האם יש מישהו שתומך בך? מישהו מציאותי, לא וירטואלי. בני משפחה? חברים? עובדת סוציאלית? (מאוד כדאי שתהיו בקשר עם מישהו מקצועי).

למעלה