אהלןןןןןןןןןן אנשים..

אהלןןןןןןןןןן אנשים..

אתמול הכתי שידרוג לפלוב הבוכרי המקורי המדהים.. מצטערת שלא צילמתי.. להבא אתן גם לכם להתענג על התמונות.. מטגנים בצל גדול עם 5-6 גזרים מגורדים בפומפייה.. נותנים לבצל להשתק בשמן, מוסיפים עוף מפורק(יש המעדיפים בשר טלה יאמייייייי) מוסיפים 4 כוסות מיים רותחים עם מרק עו פלפל שחור וכמון(למתנגדי המרק העו יש להוסיף מלח גס) נותנים לזה להתבשל כחצי שעה על אש גבוהה, ולאחר מכן מוסיפים כוס אורז מלא מאורך מנמיכים את האששוטפים טוב טוב 2 ראשי שום שלמיםםם ושמים מעל כל התבשיל הפצצתי הזה ונותנים לזה לההתבשל כ-50 דקות לאר שמכבים, משאירים מכוסה כש דקות מה שאני עשיתי אתמול זה ניסיתי פרט לאורז, להוסי גם כוס בורגול ויצא סוף הדרךךךךךך.. בון אפטיט!
 
תיקונים

אז ככה המקלדת שלי דפוקה! באמצע התבשיל מוסיפים עלה דפנה יבש אחד ולאחר שכל הדבר המדהים הזה מוכן משאירים את הסיר מכוסה כעשר דקות.. זהו.. ועכשיו בון אפטיט..!!!!:)
 

מליאל

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo140.gifהמקלדת דפוקה האוכל נשמע יאמי יאמי

 

DCS

New member
אחד מהמאכלים

שנראים מבחינתי הכי טעים ומדהים בתוכניות הבישול ועדיין לא עזרתי אומץ להכין אותו. דרך אגב זה לא אמור להישאר לילה שלם על פלטה ?
 

Rissima

New member
הגרסה שלי לפילאף מתכון של חמותי + תוספות../images/Emo140.gif

מתכון לפילאף בסגנון בוכרי ירושלמי + תוספות שלי מצרכים- עוף שלם חתוך לחתיכות קטנות לטגן קלות . לאדות בשמן עד השחמה קלה 4 בצלים קצוצים + מעט שומן כבש (כ-4 חתיכות). להוסיף את נתחי העוף המטוגנים להוסיף מים כמעט עד כיסוי לתבל במלח ופלפל ולבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה כ-20 דקות). להכין מבע גזר מרוסק גס (הגרסה האמיתית היא חיתוך ז'ולייאן) לפזר מעל העוף לכסות כליל . ה ע ר ה - משלב זה לא לערבב....... לבזוק מעל שוב מלח, פלפל שחור וצימוקים לבנים בנדיבות, וגם עליהם להקפיד ולבזוק פלפל שחור. מעל כל זה לכסות באורז (אני משתמשת בבסמטי) ושוב מעליו מלח ופלפל כדלהלן. לשפוך בזהירות בתנועה סיבובית מים רותחים לכסות כ-שליש אצבע מעל לאורז. לבשל על אש גבוהה ללא מכסה על שאין בכלל מים ולבדיקה להכניס מדי פעם סכין רחבה כדי ליצור מעין ארובות ע"מ לבדוק אם אין מים. לאחר שכלו המים.... לכסות עם מכסה ומעליו מגבת מטבח לבשל על אש הכי נמוכה שאפשר עוד כשלשת רבעי שעה. אני מבשלת בסיר פילאף מיוחד העשוי מברזל, למי שאין כל סיר כבד או לפחות עם תחתית עבה. הכמות של הסיר שלי היא 6 ליטר ומדובר בעוף 1 וכ- 850 גרם אורז. הגשה - יש ל"פרוק" את תכולת הסיר לצלחות הגשה מרכזיות כאשר האורז למטה, מעל העוף ומעליו הגזר והצימוקים הערות- אני מבשלת בסיר המיוחד להלן התמונה אפשר לטמון 2 ראשי שום שלמים בתיאבון
 

bigjack

New member
נקרא ונראה מעולה

מת על תבשילי אורז מלאים בכל טוב
 

Rissima

New member
יש לשים../images/Emo23.gif

בקשר לצימוקים להקפיד ולבזוק מעליהם בנדיבות פלפל שחור שילוב הטעמים מאד מיוחדדדדדדד! בתיאבון
 
למעלה