אהלןן פיק

אהלןן פיק ../images/Emo13.gif

אני קוראת פה דיי הרבה זמן... שמתי לב שכולכם לומדים ערבית בבית ספר, יודעים לכתוב וכו'. אז רציתי בעצם 2 דברים
: 1. שמעתם על ה"סאמרסקול" שהיה בדריג'את? מישהו יודע מתיי הוא יתקיים שוב? 2. שמתי לב שערבים ובדואים מדברים ממש שונה... אולי אתם מבינים בזה.. אני יודעת שאת הק' הם מחליפים בצ' (דוגמה חופשית: מעק - מעץ' , אחקי - אחצ'י) מישהו יודע מה עוד הם מחליפים? נראה לי שאת ה-א' במקרים מסויימים מחליפים ב- ג'. אה.. ואת הידע שלי בערבית למדתי מהרחוב, ככה שאני דיי מתגאה באוצר מילים שלי , יחסית לבחורה שאף פעם לא נכנסה לשיעור ערבית אחד!

yoavshovav

New member
לגבי השאלה השנייה.

הבדואים גם הם ערבים. הם שבטים נודדים שמקורם בערב הסעודית וסודן. ציינת את ההבדלים הבולטים בין הערבית המקורית באזורנו לבין הערבית של הבדואים. את האות כ' (ك) הם הוגים כ-צ': צ'ילבה=כלבה. את האות ק'(ق) הם הוגים כמו ג: קלב=גלב, קהווה=גהווה... אם תשמעי שירים מהמפרץ הפרסי תראי שהערבית בשירים האלה די מזכירה את הערבית הבדואית.

Andy Worhol

New member
ההחלפה לצ' נשמעת גם ברשות

הדיבור הזה נפוץ מאוד באיזור שכם.

yoavshovav

New member
נפוץ מאוד?

לדעתי שזה קיים גם בקרב הפלסטינים אבל לא ידעתי שמאוד נפוץ באזורים מסויימים. אני חושב שגם יש מקומות בעיראק שמחליפים לצ'. מה שבטוח שלהגים זה גזעי.

ringo rulz

New member
להגים זה גזעי בהחלט../images/Emo3.gif

למשל בתוניסאית ובמרוקאית הز נשמעת יותר כמו ז' נגיד במקום עזיז- עז'יז'

10th Man Down

New member
וואי,

האמת שמעולם לא זכרתי איזה להגים משתייכים לאיזה מדינות
(אגב- זה איתי, עם ניק קצת אחר
)

yoavshovav

New member
חוץ מזה חשוב לזכור

שהשוני בלהגים מתאפיין בעוד מספר דברים מלבד הגייה שונה של אותיות מסויימות,אלא גם מבחינת אוצר מילים ותחביר...

ringo rulz

New member
ניק אחר אבל חתימה כמעט זהה

חוץ מאפיקה
-איך העזת להוריד אותם?!

10th Man Down

New member
לא הורדתי ../images/Emo12.gif

המשפט האחרון הוא משיר של אפיקה
פשוט כבר נגמר לי המקום

ringo rulz

New member
לא הזמינו אותי ../images/Emo10.gif

לא סתם..לא הלכתי להופעה כי אז פחות הכרתי אותם...אבל הם מעולים

החלפת כ' בצ'

אופיינית בעיקר לערביי המות'אלאת' - קלאנסווה, טירה, טייבה. לדוגמה: כביר פי עומר = צ'ביר פי עומר. אצל הבדואים, בעיקר בדרום, הגייה זו נפוצה פחות.

Mkelele

New member
הממ בקשר לשאלה השנייה

זה נכון בקשר לבדואים,אבל זה לא רק הם,יש גם אזרחים בכפרים כגון כפר קרע,מייסר,זיימר,כפר מנדא ואלה,שגם הם משתמשים בשיטת "חילופי אותיות".

למעלה