אהלן אני חדש כאן. שאלה :

אהלן אני חדש כאן. שאלה :

יש בעיה הלכתית לשמוע מוזיקה שאדם שלא שומר תומ"צ עושה? ומוזיקה שגוי עושה? תודה.

קודם כל, ברוך הבא לפורום ../images/Emo13.gif

שנית, לא שמעתי על איסור הלכתי (אבל אם לא שמעתי זה לא אומר שאין כזה, זה רק אומר שאני לא שמעתי על זה). שמעתי שיש עם זה בעיה רוחנית. כל אומן שעושה יצירה מסוימת הוא מכניס במקצת מהנשמה שלו ליצירה הזה. הוא מכניס ליצירה את המצב הרוחני שהוא היה שרוי בו באותו הזמן. אם הוא עשה תוך כדי זה עבירה כלשהיא או היה עסוק בטומאה כלשהי, שמעתי מישהו שאומר שזה מצב רוחני שנכנס ליצירה וכשאדם בא לשמוע את היצירה הזאת הוא קולט גם בלי שהוא ירצה את המצב הרוחני הזה. אתה קולט את הטומאה הזאת. על מוסיקה שנקראת "מוסיקת עגבים" שמעתי שאסור לשמוע. אבל שוב, אינני מכירה את כל ההלכות ואני מקווה שחברים אחרים בפורום יכלו לעזור לך יותר ממני

בודאי

איך? הקליפות נדבקות לשומע. ואז מה קורה? הקליפות מכבידות על האדם וקשה לו לשמור מצווה זו או אחרת.

לביא4

New member
אריאלה אומרת נכון מאד

אין שום בעייה הילכתית לשמוע את המוסיקה אבל הנשמה סופגת נזק, זה אמור לא רק למוסיקה אלא גם לספרים חיצונים ואחרים שלא בקדושה, על ידי הקריאה מתחברים למחבר הספר והנשמה נטמאת, לא כך הוא כאשר מסבים את המוסיקה לניגוני קודש דווקא אז יש עלייה לניצוצות הקדושה ובירור הטומאה שיש בה! כבר נכתב בשם גדולים: הדיבור - קולמוס הלב. הניגון - קולמוס הנפש!!

זה גם מה שאני שמעתי

כשלוקחים שיר של גויים ונותנים לזה מילים מהתהילים (לדוג'), זה מעלה את המנגינה לקדושה.

למעלה