אהלן, אני חדש כאן

santicool

New member
אהלן, אני חדש כאן

שלום, שמי סנטי(אגו) ויצאתי לפולין ב27.10.05 עם משלחת "ענף ירוק מעץ גדוע" שזה מסגרת של כל הפנימיות בארץ. אני לומד בפנימייה הצבאית בעכו, קציני ים עכו. עלות המסע הסתכם רק ב266 דולר, כי המנהל ההתיישבותי השיג מימון. אם יש מישהו שמעונין לשאול שאלות, חופשי אני אענה. לכל מי שעומד לטוס, שייקח את זה רציניייי... יום טוב..

ה י י ל ה

New member
שלום לך

אני נסעתי במסגרת הזו בשנה שעברה...... אני למדתי בפנימיית הדסים שליד נתניה (בטח הכרת כמהם השנה)..... ולמי שלא זוכר אותי,כתבתי פה בפורום עד לפניכמעט שלוש חודשים ואז התגייסתי, מאז כמעט ואין לי זמן לכתוב פה אבל אני עוקבת אחרי מה שכותבים כאן.

santicool

New member
תודה...

אבל אני בן..... לא הבנתי למה רשמת "ברוכה" בקשר להדסים, כן, אני מכיר אותם, הם היו איתי באוטובוס D.!

santicool

New member
זה שחופר יאני??

נוח...... אחד מה זה פוץ.... הוא חפר ורק חפר בלי קשר. והתקמד במיוחד בחלק של בתי כנסת.. כשמה שהכי עניין אותי היה השואה.. האחרים היו שלמה, איז'ו ואלכס בק

ה י י ל ה

New member
לנו היו מדריכות......

וכל המדריכים במסרת הזו חופרים על בתי הכנסת.......

santicool

New member
אולי זה יישמע מוזר...

אבל כשהיינו בקבלת שבת בנוז'יק אני ישבתי ליד החלון.... ופחדתי שמישהו יירא בי או יזרוק אלי אבן מבחוץ........ מוזר אה?

ה י י ל ה

New member
נוז'יק באמת מעלה זזכרונות, והוא לא

היחיד: גם בית הכנסת ביקוצ'ין והטפל בקראקוב.

santicool

New member
את האמת..

לא ממש אהבתי את הקטע הדתי של המשלחת חבל שכולו לא היה על השואה. היינו גם באתר נופש : מכרות המלח. היית גם?

at22

New member
../images/Emo26.gif

השואה היא לא רק תאי הגזים, בורות הירי והמשרפות. היא לא רק טרבלינקה, לופוחובה ואושוויץ. השואה היא גם בתי הכנסת נוז'יק והטמפל, ישיבת חכמי לובלין ובתי הקברות היהודיים העתיקים. הטראגיות שבשואה נובעת גם- ואולי בעיקר- מהעובדה שגדעה חיים רוחניים עשירים של קהילה יהודית גדולה כל-כך. היא גרמה לקטיעה מוחלטת וסופית של התפתחות התרבות היהודית באירופה- המוזיקה, הספרות, המדע. וכן, גם הדת. בתי הכנסת [שהצליחו לשרוד את המלחמה] נותרו מיותמים מקהל המתפללים שלהם, בדיוק כמו החנויות, הבתים והכיכרות, שעד לפני שהגיעו הנאצים היו הומים יהודים. כמו שמסבירים במוזיאון "יד ושם": בכדי להבין, ולו במעט, את הנורא שבשואה- צריך להתחיל לדעת ולהבין את מה שקדם לה, את החיים היהודיים שהתנהלו אז. ומה לעשות, הם אכן כללו גם "קטע דתי".

Old Cat

New member
לא היתי יכול לנסח זאת טוב יותר

ואצטט שוב את הרב מיכאל שודריך, רבה של פולין היום, בראיון משנת 2001בהיותו רב העיר ורשה בבית הכנסת נוז'יק: " לפני המלחמה, הייתי שמח לקבל משרה כמטאטא הרצפה בבית הכנסת הזה. אם היו נותנים לי ללמד דרדקים בחדר היה זה קידום של ממש עבורי. רק כשמבינים זאת אפשר להתחיל להעריך, אם כי לא להבין, את גודל החורבן ורמת חיי התרבות והדת שהיו כאן, את רמת האנשים שהנהיגו את הקהילה אז. ואני אפילו לא מכאן אלא היו צריכים לעשות "יבוא" של בן דור שלישי מניו-יורק".

ה י י ל ה

New member
כן הייתי שם....

ובקשר לקטע הדתי רב החילונים לא אהבו את בגגל שלדעתנו נסענו לשם בגלל הקטע ההסטורי ולא הקטע הדתי.

izikd

New member
אפשר תמונה של הבית כנסת?

כי לי זכור שזה בית כנסת כזה הרוס ללא אף אחד, לא? :X

gilimix

New member
מכרות המלח= אתר נופש??? לא ניראלי!!

מכרות המלח היו לעבדות! אנשים עבדו שם בפרך ליידע כללי! לא יודע איך אתה קורא לזה אתר נופש.... ממ בנושא בתי הכנסת הייתי בבית הכנסת בטיקוצ'ין, עכשיו העניין שלי עם טיקוצ'ין שסבאא של אחת המורות אצלנו בבית ספםר היה גר בעיירה זו!

Old Cat

New member
מכרות המלח שימשו בזמנו כאתר מרפא

היה זה פעם אתר מרפא לחולי שחפת, ששהו שם שבועיים שלמים ונשמו את האויר הרווי אדי מלח כי אז זה נחשב כבריא לחולי ריאה. המקום נסגר והפסיק להיות אתר מרפא לאחר הצפה כאשר מי תהום הציפו את תחתית המקום וחדרי החולים וכו', בעבר זה היה עוד 25 מטר עמוק יותר. זה מעבר להיות המכרות פשוטו כמשמעו - מכרות מלח, בהם עבדו כורים בשכר יפה מאד.

למעלה