אהלן, אני לא בטוחה שזה המקום

ה מ ש י ח

New member
אהלן, אני לא בטוחה שזה המקום

אבל מקסימום תפנו אותי אל מישהו שיכול לעזור.. באחת מאפליקציות הצ'אט בפייסבוק יש לכל משתמש את דגל הרשת שבה הוא משתמש. ליד השם שלי יש מן הסתם את דגל ישראל, למישהו מברלין מן הסתם את דגל גרמניה וכו' וכו' וכו'. מהיום שבו התחלתי להשתמש באפליקציה הזו ועד היום (בערך שנתיים וחצי) לא היה יום שבו לא הוטחו לעברי הערות גזעניות כאלו ואחרות. ניחא. אני ילדה גדולה ואני לא אבכה בגלל זה. בשלושת החודשים האחרונים התחלתי לתפקד כmoderatoer באפליקציה הזו, ומם הסתם צברתי לעצמי אוסף מרשים של "אויבים" ממדינות עוינות שמפיצים עלי תלונות שווא של גזענות ושאני מעיפה אנשים ממדינות ערב רק מפני שאני ישראלית. זה מאוד מאוד מאוד לא נכון. גם "זכיתי" באוייבת רצינית מקנדה (במקור היא חצי לבנונית חצי סורית, לדבריה), אישה מבוגרת בת 40 ומשהו, אחות בבית חולים (שוב, כדבריה) אנטישמית מוצהרת שלא מהססת להתפאר בגזענות שלה בכל חוג שהוא שלא מזמן התפארה (בשפה הערבית) לפני מישהו שכשמגיע יהודי/ישראלי לחדר המיון שלה היא מתעלמת ממנו וכשחולה כלשהו מקבל לפתע התקף לב, היא מעמידה פנים שהיא עסוקה עם חולה אחר ונמנעת מלטפל בו או לדווח, ונותנת לו למות. כמו כן, העפתי אותה מכמה חדרים עקב התפרצויות אנטישמיות (יותר נכון, הייתי בשקט וקראתי לעזרת מודים מארצות אחרות שטיפלו בזה) והיא התחילה ליצור חדרים בצ'אט שהכותרת שלהם היא אנטישמית או מכוונת אלי באופן אישי. המודים האחרים מודעים לכך ומנסים לעשות כיכולתם ומנהל האפליקציה (מדרום אפריקה) מתמודד כרגע עם כמה משברים במציאות ואין לו פנאי לטפל בבעיות האלה. השאלות שלי הן כאלה: 1) האם מותר לשמור את היסטוריית הצ'אט והאם היא קבילה כראיה משפטית 2) איך מתחילים לטפל בבעיה הזאת מבחינה משפטית.. מה אני יכולה לעשות מכאן? גם בקשר להוצאת דיבה ובריונות וירטואלית וגם חשד לרשלנות רפואית/רצח? אני לא יודעת אם זה חוקי לשמור את ההיסטוריה של הצ'אט אבל עשיתי את זה בכל זאת, למרות שהיו לי כמה וכמה עדי ראיה ממדינות שונות. בבקשה תעזרו לי שונית

spag

New member
גברת משיח היקרה

אני לא מבין במיוחד בנושא - אבל בלי ספק מותר לך לשמור את היסטוריית השיחות (כל עוד אלה לא שיחות פרטיות של אנשים אחרים...). אם לא מדובר על מסרים פרטיים בין אנשים אלא במסר ציבורי, בשיח ציבורי - בנאדם שנואם ברחוב מותר לך להקליט אותו. אין פה שום "ציטוט". אחרי שיש לך אוסף משמעותי תנסי לשלוח את זה לכתבים בעיתונות הישראלית או הבינלאומית. תנסי גם באתר זכויות האדם של האו"ם, או אתר זכויות החולה שם בטח ידעו להפנות אותך לאיזשהו גוף בנלאומי. ואם מנהל האפליקציה "עסוק", תעקפי סמכות
תבקשי ממנו להפנות אותך למי שמעליו בהיררכיה של האתר ותתכתבי איתו ישירות במייל בנושא. בלי ספק - לשמור את כל השיחות! אין עם זה שום בעיה!

ה מ ש י ח

New member
להפנות את ההודעה הזו גם לפורום חוק ומשפט?..

לפנות ישר להנהלת פייסבוק? איך מגלים את המיקום ו/או את מקום העבודה של האישה הזאת? המון תודה על העזרה וטוב לראות אותך אדון ל', אין לי את המספר שלך אחרי המירס.

spag

New member
כן

כן, לפנות יש להנהלת פייסבוק. כן, לשאול אותם איך מגלים את מקום העבודה של הגברת. כן, הלך המירס. תענוג (למרות שבמילואים בזבזתי מלא כסף על טלפונים).

ה מ ש י ח

New member
אז

א) אני עובדת על זה ב) מה אם הם לא יעזרו? ג) מילואים?? השתחררת כבר????? והספקת לעשות מילואים?! ותודה

ה מ ש י ח

New member
עדכונון..

שלחתי מכתב לabuse@facbook ושלחתי עותק למנהל האפליקציה. לדעתי הצעד הבא יהיה מכתב לקהילה היהודית במונטריאול, קנדה כדי שיעזרו לי לברר איפה היא עובדת והאם היא באמת מבצעת את מה שהיא טוענת שהיא מבצעת. קרי, לרצוח יהודים.

galaxy86

New member
בעיקרון יש עורך דין בשם חיים רביה

שלדעתי מטפל בכל עניין האינטרנט , אני לא יודעת כמה הוא יכול לעזור אבל מעטים מאוד העורכי דין שעסוקים בכאלה בעיות באינטרנט- אנחנו לא עד כדי כך מפותחים עדין.... כנראה שלא מספיק התעללנו אחד בשני בשביל שיהיה מספיק עבודה לעורכי דין כאלה עדין לדעתי כדאי לך להתייעץ עם עורכי דין מהתחום הזה....

למעלה