אהלן אנשים,שאלה לי אליכם :p

3Dmaster

New member
אהלן אנשים,שאלה לי אליכם :p

מישהו יכול בבקשה להסביר לי איך אני מוסיף את המוספיות לפועל שאני הופך לעתיד? הסתכלתי שם במאמרים ורוב המוספיות לא מושלמות לפי מה ששמתי לב..וגם מה הסיפור של אותיות האית"ן בפועל בעתיד.. טיינקס לעוזרים :p

אז ככה

אותיות איתן: כמעט כולן כמו בעברית. למשל הפועל הלך, ד'הב. אני אלך. אות איתן-א'. ולכן זה אד'הב יוצא דופן זה הן-במקום תלכנה, אות איתן ת', זה י': יד'רובנה. מוספיות זה קשה כי אני לא יכול להקליד בערבית... מישהו אחר יענה לך על זה
מקווה שעזרתי

ringo rulz

New member
יש מקלדת וירטואלית בפורום ../images/Emo13.gif

תכנס להוספת תגובה ותלחץ על "ערבית" ליד מדעית ועברית.

pRimaVeriTaVIV

New member
גופים קצרים

לא לגמרי הבנתי את השאלה, אז אני פשוט אסביר מחדש את העתיד
(אני קורא סמוי בפורום) עתיד לבניין ראשון: ניקח את הפועל ذهب: יש 10 גופים, מתוכם 5 גופים קצרים. אני, אתה והיא, הוא, ואנחנו. לגופים הקצרים מוסיפים אותיות רק בהתחלה. אות אית"ן (أ ي ت ن) ואחריה אותיות הפועל- פ' הפועל (האות הראשונה של הפועל) תמיד בסוכון (חוסר תנועה), ע' הפועל (האות השנייה של הפועל) משתנה, אבל אף פעם לא סוכון (לא יבואו שני סוכונים ברצף), ל' הפועל בדמה (תנועת ֻ כמו U באנגלית, דומה לg מעל האות) לגוף אני מוסיפים את האות أ לגוף הוא מוסיפים את האות ي לגופים אתה והיא מוסיפים את האות ت לגוף אנחנו מוסיפים את האות ن אני- אות אית"ן+פ' בסוכון+ע' בפתחה (בפועל ذهب ע' הפועל היא בפתחה)+ל' בדמה=أذهب (אָדְ'הַבֻּ) אותו דבר עם שאר הגופים, רק שאות אית"ן משתנה כמו שכתבתי למעלה הוא-אות אית"ן+פ' בסוכון+ע' בפתחה+ל' בדמה=يذهب (יַדְ'הַבֻּ) וכו' גופים ארוכים בהודעה הבאה

pRimaVeriTaVIV

New member
גופים ארוכים

גופים ארוכים: את, אתם, אתן, הם, הן. אני אוהב לזכור את זה בשיטה הזאת- בגוף שני (את, אתם, אתן) אות האית"ן היא תמיד ت, בגוף שלישי (הם, הן) (רק בגופים הארוכים|סדגש) אות האית"ן היא תמיד ي. בגופים הארוכים: אות אית"ן+פ' הפועל בסוכון (כמו בגופים הקצרים)+ע' הפועל משתנה (כמו בגופים הקצרים)+ל' הפועל בהתאם לסיומת+סיומת. רק בגופים הארוכים לרבים זכרים (אתם והם) יש אותה סיומת, לרבות נקבות (אתן והן) יש אותה סיומת. את-אות אית"ן ت (גוף שני)+פ' הפועל בסוכון+ע' הפועל בפתחה (בפועל ذهب)+ל' הפועל בכסרה בהתאם לסיומת+סיומת ين (הנון בפתחה) تذهبين תַדְ'הַבִּיןַ נשארנו עם אתם, אתן, הם, הן. אם זה מאותו גוף (שני/שלישי): אותה תחילית. לשני ت ולשלישי ي אם זה מאותו מין: אותה סיומת. לזכר: דמה בל' הפועל+ون (נ' בפתחה). לנקבות סוכון על ל' הפועל+ن (נ' בפתחה). אתם: גוף שני, זכר. ت (תחילית גוף שני)+ذ (פ' בסוכון)+ه (ע' בפתחה בשורש ذهب)+ب (ל' בדמה-סיומת זכר)+ون נ' בפתחה (סיומת זכר) تذهبون תַדְ'הַבֻּוןַ. אתן, הם והן תנסה להשלים לבד

pRimaVeriTaVIV

New member
אני סמוי הרבה זמן

והאמת נראה לי שאני אמשיך, אני ממש לא ברמה של הפורום הזה
לומד ערבית שנה שלישית, מבי"ס (התחלתי בז' ועכשיו אני בט') וכולם כאן מדברים על נושאים שלא שמעתי עליהם אפילו

pRimaVeriTaVIV

New member
(למרות שאני יותר מתקדם מהכיתה שלי)

בגלל מאמרים שקראתי כאן מתוך עניין שלי

למעלה