אהלן
את הצגת את הנושא כהרגשה לא ברורה לגבי הזהות המינית. למרבה הצער בחברה שלנו התפיסה הדומיננטית תפיסה דיכוטומית (כלומר בעלת שתי אופציות בלבד)- או גברים או נשים, תפיסה שלא מתאימה לאנשים רבים. זהות של אני יכולה להמשך גם לגברים וגם לנשים (גם אם זה באופנים או מינונים שונים) היא לא 'זהות בלתי ברורה' אלא זהות בפני עצמה. אבל בעוד שזו התיחסות ברמה הכללית של הפוטנציאל, לדעתי שווה לאור דבריך לשקול התיחסות מצומצמת יותר של הקשר. השאלה 'האם זה האדם שמתאים לי ואיתו אני רוצה להיות' משותפת לרבים. פעמים רבות כשנמצאים בתוך קשר הבחירה היא לא "בין נשים לגברים" אלא האם הקשר *הזה* מספק אותי, עושה לי טוב וכד', כלומר יש אדם ספציפי שאת הקשר איתו בוחנים. שני גורמים שאת מתארת - התאהבות ראשונה ובשלות אינם בהכרח קשורים למגדר של מי שמולנו ואינם קשורים בהכרח לכך שאהבתך הקודמת היתה אישה והנוכחית גבר. אקס/ית מיתולוגי/ת ו"האהבה הראשונה" יש לרבים ללא קשר לנטיה המינית ובנוגע לבשלות ככל שמתקדמים עם ציר הזמן הפרמטר של הגיל והפרמטר של הנסיון שנצבר באותו זמן משפיעים על הבשלות, בפרט בגילאי העשרה והעשרים. יתכן (תראי אם את מתחברת לצורת החשיבה הזו) שאפשר לראות זאת לא כ'גברים לעומת נשים' אלא 'הקשר עם א' לעומת הקשר עם ב''. כלומר שיש לך שני קשרים להשוות, ולכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות שאין בשני, אבל הבחירה לא חייבת להיות רק בין שניים. יתכן שהשאלה הרלוונטית על הפרק היא לא רק באופן כללי למי את נמשכת יותר גברים או נשים ובאיזה אופן אלא האם את רוצה להשאר בקשר עם בן זוגך הנוכחי, אולי את רוצה לעבוד על הקשר, או אולי את רוצה לחפש קשר עם אדם אחר, גבר או אישה, שתרגישי בו גם את המשיכה וגם את הבשלות והבגרות. אם זו השאלה הרלוונטית זה מעלה סט אחר של שאלות. למשל ציפיות מקשר, צרכים שאת מחפשת שקשר יתן להם מענה, מה נחשב עבורך פשרה נסבלת ומה הכרחי (שגם אלו דברים שעשויים להשתנות בשלבים שונים של החיים) ועד כמה מתאים לך ואת מעונינת לשמור על הקשר הנוכחי. רק על תחום זה - האם להשאר בקשר שלא מספק אותי מבחינות מסוימות, האם לנסות לשנות בתוך הקשר ואם כן איך, האם להמשיך הלאה ולחפש את זה בקשר אחר , האם אני נשארת מתוך רצון בקשר או פחד מהאלטרנטיבות - אפשר לכתוב רבות ואשמח להרחיב מעט בנושאים אלו אם תרצי. מה דעתך? האם נראה רלוונטי עבורך?