אהלן, זה אני ייִדישיסט

בונדיסט

New member
אהלן, זה אני ייִדישיסט

רק שאני לא רוצה לכתוב כל הזמן בכחול. נזכרתי היום שלפני כשנה בא לעבודה שלי בחור נחמד, נראה לי בן 25, וביקש ממני שאכתוב לו ראפ ביידיש. שאלתי אותו מה העניין והוא הסביר לי שהוא מאוד אוהב יידיש (הוא לא ידע יידיש) והוא עושה איזה פרויקט של ראפ ורוצה לשלב בו שיר ביידיש. הוא התחיל להגיד לי שראפ צריך להיות מלא בקללות וביטויים חריפים, והתחלתי לקמט את מצחי להיזכר בביטוים הכי גסים שאני מכיר, אבל לא עלה בידי. מה זאת אומרת לא עלה בידי ? מסתבר, שהיידיש החרדית אינה רוויה בקללות עסיסיות ביידיש, בכלל אין בה את העסיסיות שהיה ביידיש הפולנית או הליטאית. בסוף המצאתי לו איזה עשר שורות מחץ כאלה של קללות על האמא ועל האבא של החושיליג (אני נמנע מפאת כבוד המקום לפרט את מה שכתבתי לו). בקיצור, הוא היה מבסוט, אבל לא שמעתי ממנו יותר. הוא הבטיח לי שיום אחד יצא הדיסק. אז אם אתה שומעים קטע ראפ ביידיש, תדעו שאני כתבתי אותו

grinberg

New member
תביא אותם לפה למה לא

זה מאד מענין וטוב להגנה עצמית, למרות שדווקא אני מכבד את היידיש החרדית שאין לו הרבה קללות לעומת העברית אבל בכל זאת תביא קצת. אני מכיר רק את זה: דער ריח זאל דיר נעמען אין טאטנס טאטן אריין

בונדיסט

New member
זה אפילו לא מגרד

אני מדבר על קללות בנוסח "לך תזדיין" וכאלה. אבל אני אכבד פה את האנשים ולא אפרט יותר מדי

בונדיסט

New member
לא הבנת

לא היה לי איזה סטוק של קללות גסות, הייתי צריך להמציא אותם. אני לא זוכר איזה קללות רשמתי לו, אני רק זוכר שצחקנו שעות על העניין הזה, וזה יצא גס למדי. אם אתה ממש רוצה אפשר להמציא מחדש ולזה אתה יכול לתרום לא פחות כמוני.

grinberg

New member
לא ממש

אתה כאקדמאי אמור לדעת יותר, המילים האלו של זין וכאלה אין ביידיש המדוברת של מאה שערים, אז אנא למד אותי

בונדיסט

New member
יש ביטוי שיש רק ביידיש החרדית

ווי מע טאָר נישט - איבר מין זכרי, אולי גם נקבי אבל זה אני לא יודע.

מתנדב

New member
אנשים קצת לכבד את הפורום

ישנם כאן גם אנשים דתיים וחרדים בפורום.

בונדיסט

New member
לא מקללים ולא מדברים גסויות

מותר מדי פעם לנהל שיחה עניינית גם על דברים שאינם בקונצנזוס. מדי פעם.

למעלה