אהלן חבר'ה, רק כמה שאלות

l roy

New member
אהלן חבר'ה, רק כמה שאלות

חשבתי להתחיל ללמוד רכיבה, סתם בשביל הכיף, (אף פעם עוד לא רכבתי) אז רציתי לשאול- כמה שיעורים כדאי לקחת, איך הולך המחירים, איפה כדאי ללמוד וכו', עדיף באיזור החוף/הגולן/י-ם..? בקיצור, כל מידע שיכול לעזור.. תודה לכל העונים

fliperit

New member
אז ככה:

אני ממליצה להתחיל משיעור בשבוע, ולהמשיך עד שימאס (למרות שסביר להניח שלא ימאס..). מחיר של שיעור הוא בין 80-120 שקל, תלוי בחווה. אני ממליצה מאוד מאוד בחום על חוות הרי יהודה בצור הדסה (20 דקות נסיעה מירושלים, רבע שעה מבית שמש). מחיר של שיעור הוא 100 שקל (אם משלמים מראש לכל השנה) או 120 (אם משלמים לכל שיעור בנפרד). החווה מאוד מקצועית והיחס מעולה. אם זה נשמע לך מתאים אני אתן עוד פרטים...

l roy

New member
אוקיי תודה.. יש לי עוד כמה שאלות

קודם כל, הבנתי שבחווה הזאת לומדים דברים נוספים על הסוס- אנטומיה, תזונה, דברים כאלה, ונראה לי שזה קצת מיותר בשבילי- אני רק רוצה לדעת לרכוב מדי פעם בשביל הכיף..לא חשוב לי כ"כ לדעת לטפל בסוס.. ודרך אגב רציתי לשאול- נגיד שלקחתי כמה שיעורים ואני יודע לרכוב- אני יוכל ללכת לכל חווה ופשוט לקבל סוס לדהור עליו קצת? וכמה זה עולה? ואולי אם אני רוצה מידי פעם סתם לרכוב אז בכלל לא צריך מי יודע מה ללמוד, ואפשר פשוט ללכת לאיזה מקום ולרכוב? סליחה אם זה יותר מידי שאלות, ותודה מראש

The Bitter End

New member
ובכן,

בשביל זה המציאו חוות טיולים. חוות לאנשים שלא אכפת להם מהטיפול בסוס או לדעת על מה הם רוכבים בכלל.

ווינגז

New member
לאו דווקא (ותגובה גם לשאלה של l roy../images/Emo3.gif)

עם כמה שקשה לרובינו להבין את זה, יש אנשים שרוכבים למען הרכיבה ולא בגלל האהבה לסוסים. אני לא אוהבת את זה, אבל זה קיים. לשאלתך, l roy, רוב החוות לא מעבירות שיעורים תיאורטיים ל"תלמידים", אלא אם מדובר באנשים שנמצאים בחווה ואז בד"כ לומדים מניסיון בטיפול - איכוף, נוכחות בחווה בזמן שמתרחשים מצבים שמצריכים וטרינר ובזמן האכלות. בקשר לשאלתך השנייה - לא. יש מספר חוות טיולים שברחבי הארץ, אבל אף חווה אחראית לא תתן סוס לאדם א. לא מוכר ב. חסר ניסיון - כמה שיעורים ממש לא מספיקים כדי להכיר טוב את התנהגות הסוס, את שפת הגוף שלו ואת היחס שלו לסכנות בסביבה, ורכיבה לא מבוקרת תהיה מסוכנת גם לסוס, אבל בעיקר לך. בחלק מהחוות בארץ אפשר לעשות טיולים קבוצתיים בליווי אדם מבוגר ומוסמך, וכמובן שהמחיר משתנה מחווה לחווה. מומלץ להסתכל בקישורי הפורום תחת הקטגורייה "חוות בארץ" - בתחתית כל קישור רשום באיזה סגנון הם מתמחים. לפי מה שאני מבינה, אתה מעוניין בעיקר בטיולים. מספר חוות טיולים מוכרות הן חוות הקקטוס, חווית הרוכבים והחווה במכורה, שווה לצור איתן קשר ולברר איתם תנאים (קישורים לאתרים מופיעים בקישורי הפורום, בשורה הכחולה למעלה
)

2STRIPE

New member
אחח.. חוות הקקטוס

אחלה של חווה! הייתי שמה בטיול והיה ממש כיף! אמרנו שאנחנו רציניות ורוכבות הרבה זמן ולקחו אותנו ברצינות! זאת הייתה חוויה, אבל... הסוסים שמה במצב לא כ"כ טוב.. הסוסים שמה מיובשים וכמה מהם ממש רזים...! אני לא יודעת מאיפה בא לסוסים האלה כוח, הם היו ממש אנרגטיים...!

החווה הכי טובה בארץ ../images/Emo163.gif ומסכימה עם המצב

של הסוסים, הם לא נראים משהו אבל הם כל היום בולסים אוכל...

2STRIPE

New member
בולסים כל היום אבל מה אם לשתות? חם שמה!

והם גם משלשלים! הסוס של המדריך כל הזמן שילשל בטיול הזה! ואחרי הטיול כל הסוסות שלנו נטפו זיעה....!

משלשלים? הסוס של המדריך היה הפיינט הזה

הלא מסורס? וברור שהם שותים
וכל אחד מזיע מן הסתם.. חח. מסכימה איתך לגבי המראה שלהם לגמרי, אבל זה לא כולם ככה..

belledejour

New member
לא, היינו עם אלדר שהיה על

סוס לבן כזה [אפור תכלס] לא פיינט... והוא לא ממש שילשל עמית... ובואי נראה אותך בגאלופים שעה וחצי על החוף עם החום הזה בלי להזיע!!!! הסוסים היו בסדר גמור. הם גם רגילים להיות ככה ביחד אז זה בסדר, אם נגיד היינו לוקחים את הסוסים של חוות אמיר ושמים אותם ככה חצי מהם היו הולכים ממזמן
הפונים אולי רק.... איזה סוסים יפים אבל, ערבים...
היו כל כך מהממים, כמו אילתת ולב.......

2STRIPE

New member
אממ את היית כל הזמן ליד אלדר אז....

לא ראית את הסוס שלו כל שתי שניות מוציא גוש קטן של שילשול....

belledejour

New member
טוב../images/Emo9.gif אבל

הייתי רוב הזמן לידו כי הסוסה שלי כל הזמן ניסתה לרוץ! כשכולכם הייתם בהליכה היא הייתה בטרוט.... והם אמרו שככה הסוסה, לא אני!! חוץ מזה, זה לא היה שלשול, זה היה נסיון של סוס שלא שותה מספיק להשתין...... מה לעשות שחם עמית? גם לנו היו תקלות עם מים בחווה אל תגידי שלא...

frizzly

New member
אפשר לפרט עוד קצת?

שלום שמי אמילי ואני מעוניינת ללמוד רכיבה - וכמו I ROY אני מעוניינת (לפחות כרגע) ללמדו רכיבה לשם רכיבה ולא כולל טיפולים בסוס וכדומה. תוכלו להמליץ על חווה במרכז הארץ? אני מגיעה מתא איך זה הולך? מדובר על קבוצה או שיעורים פרטיים? צריך לקנות ציוד מיוחד? לא כל כך הבנתי מה הסוגי רכיבה השונים - אני צריכה ללמוד קודם כל לשלוט בסוס, רכיבה בסיסית. יש פה מישהו שממש מתחיל ללמוד עכשיו שיכול קצת לפרט איך זה הולך?

למעלה