אהלן חבר'ה!

The Cat Woman

New member
אהלן חבר'ה!

אני כרגע כותבת לכם מרוסאריו (ארגנטינה כמובן) ראשית כל- מזל טוב נתי על הפורום החדש! לא יודעת כמה זמן הוא פעיל אבל אני מניחה שלא כ"כ הרבה אם אני 3 חודשים כאן והוא לא היה קיים כשאני טסתי... שנית- אני צריכה מידע מהימן כמה שיותר על מעבר מפרו לברזיל דרך המנאוש איך עושים אם עושים בכלל? האם אני יכולה בכלל להיכנס ככה לברזיל ? זה פשוט כל כך נדיר שאנשים עושים את זה ככה שאני לא מוצאת בשום מקום מידע על זה ואני ממש רוצה לעשות את זה אחרי בוליביה ופרו. ערסל יש לי ולמרות שאני מתכננת לשלוח אותו הביתה ידוע לי שבמילא אפשר לקנות בכל חור באזור הזה... תודה על כל פיסת מידע אפשרית!!!

natyh

New member
תודה רבה

אכן פורום צעיר. מעבר מפירו לברזיל בשייט דרך האמזונס . כפי שכתבת זו אינה דרך נפוצה מסיבה ברורה היא מאד לא נוחה . השיטה : טיסת פנים לאיקיטוס שייט מהנמל לכיוון טבטינגה ברזיל יום וחצי נוראיים בערסל , להיזהר לא לאכול או לשתות שום דבר שיציעו לך שם ( האוכל כלול במחיר) אלא תדאגי לעצמך לבקבוקי שתיה וקופסאות שימורים . אחרי מעבר הגבול באזור משולש הגבולות לטיסיה קולומביה טבטינגה ברזיל מחכה לך שייט נוסף עד למנאוס מזג האויר לח בטירוף חם ומעיק למעשה המקום הזה הוא אחד המקומות הכי פחות סימפטיים שהגעתי אליהם מבחינת מזג אויר הגעתי לטבטינגה דוקא אנשים נחמדים אבל מזג אויר נורא חזרתי לאחור ולמחרת היום כבר הגעתי בטיסה לבוגוטה קולומביה .

kogawa

New member
עניתי לך בפורום מטיילים

בעקרון התשובה דומה לתשובתו של נתי אחד החודשים ההזויים ביותר שהיו לי בחיים החלו מהנחיתה באיקיטוס דרך סירה ללטיסיה/טאבטינגה דרך הפלגה למנאוש ואוניה לסאנטרם, ולבית-לחם (באלאם) ועד פורטליזה. חוויה לכל החיים!

kogawa

New member
אין פשוט מזה

רכבת המוות לגבול עם ברזיל, מעבר לקורומבה והופ את בברזיל בביצות הפנטנאל הרבה דוחה-יתושים וניסיון להתעלם מהנאצים החיים שם, ויש לך יופי של טיולי טבע באחת מהשמורות העשירות ביותר בעולם.

bananaboy8

New member
יצירה וניפוץ של מיתוסים

אהלן חבר'ה בתוקף עבודתי הנכחית וכן השקפת העולם הנכחית שלי, אני נתקל בכל דקה במטייל הישראלי החביב. בני האדם ככלל מושפעים ממיתוסים למיניהם, ותופעה זו, מסיבות ברורות, היא חזקה הרבה יותר בקרב אוכלוסיית המטיילים. "רכבת המוות" למשל, הוא שם שגורם למטיילים רבים לבחור שלא להשתמש במעבר הגבול המדובר. מטיילים רבים מוציאים את מיטב זמנם וכספם למטרה של עיקוף מיותר והתרחקות מן המעבר ה"ידוע לשמצה" (אם כי למעשה אין בו ולו שמצה של שמצה), והכל בגלל שם מונפץ. הכל בגלל מיתוס. כמובן שישנם מיתוסים נכונים יותר ונכונים פחות, הכוונה שלי היא שאם אנו המעירים והמאירים משתמשים בהם שלא בחכמה, כמו במקרה הנ"ל (אני יודע שלכותב לא הייתה כוונה רעה, אלא שמספיק השימוש במיתוס השגוי עצמו, והמטייל הנפחד כבר מוותר, וכדור השלג של המיתוס הולך וגדל ומתדרדר), המטיילים מפרשים זאת בצורה לא נכונה ומפסידים... אז אולי הגיע הזמן להפסיק לדחוף פה לחבר'ה את המיתוסים המוזרים והבלתי-בדוקים-בעליל הללו... חבל שהחבר'ה ייאלצו להצר את מסלולי הטיול שלהם בגלל שטויות. הרי המטרה היא שאנשים יטיילו בראש פתוח ולא יפחדו לנסות דברים מעט שונים, וליצור לעצמם בעצמם את המסלול שלהם. מקווה שהמסר הובן כהלכה צ'או יותם

למעלה