אהלן חברה

mashik

New member
אהלן חברה

ראשית הייתי רוצה לצין כי יש לכם פורום יפהפה-כל הכבוד. שמי משיק נעים מאוד ,סטודנטית שנה ראשונה בקנדה הרחוקה(רפואה)ובחרתי לעשות עבודה קטנה בנושא השמניזם. לצערי אינני מחוברת ומודעת לעלם זה ואני קצת מתחילה לחרוד לגורלי. מצאתי אתכם וכולי תקווה כי יש באפשרותכם לעזור. אז לשאלתי: מה קרה ל"שמן"הירופאי? וכיצד ומה מזכיר לנו את התורה היום. מקווה כי הייתי ברורה אשמח לקבל תשובות והפניה למקומות בהם אוכל לאגור מידע המון תודה

Duke Tear

New member
את לומדת בקנדה ושואלת אותנו?

יש לך בטח שתי מטר איזה שמורה אינדאנית עם כמה אינדאנים חמודים שיכולים להסביר לך מזה שאמאן ממקור ראשון

mashik

New member
שלום

תודה על הרצון לעזור, כן השאלה היא מה התרחש בקרב השמנים באירופה תודה

mashik

New member
היי

השאמנים אשר חיים בקנדה חייפ ב"רזרבציות"-בידודים, ורובם ככולם נמצאים בבריטיש קולומביה-אני בטורונטו,אז לצערי אינדאנים חמודים קצת רחוקים ממני,אבל תודה על ההצעה

ברוכה הבאה!

בקשר לשמאניות אירופאית - אם היו שמאנים כאלה (ואפשר רק לשער כי היו אנשים אשר היה ניתן לכנותם "שמאנים") בתוך יבשת אירופה גופא, הרי שהם אינם בנמצא מזה אלפי שנים. מה שכן, השמאנים הקרובים ביותר (ומהם גם מגיעה המילה "שמאן") הם השמאנים של השבטים היושבים גם בימינו בסיביר. הייתי מציע לך לחקור מעט על השבטים האלה. אני מקווה כי אריאל יוכל להרחיב יותר.

Dia Leoghann

New member
שלום משיק, וברוכה הבאה

כמו שמוסורסקי אמר כבר, קשה מאוד לדעת או לשער משהו בקשר לשמאנים האירופאים, אם היו כאלו בכלל. מה שאני עומד לכתוב כאן זו דעתי האישית, היא אינה מגובה בשום עובדה או עדות ברורה, אלא רק על הסקים לוגיים: לדעתי החברה הקלטית, ואולי גם הגרמאנית, היו חברות שמאניות או במילים אחרות הדרואידים היו שמאנים. זאת אני מסיק כיוון שהחברה הקלטית היתה חברה שבטית, ובדרך כלל בחברות שבטיות פועלים שמאנים. אולם, בהבדלה מן הילידים האמריקאים למשל, החברה הקלטית עברה שינוי בכך שהשמאן (הדרואיד) בשלב מסויים הפך לכהן, ככל הנראה זה קרה עם תחילת ההשפעה היוונית העירונית והקמת הערים והמבצרים הקלטיים בגאליה, בספרד, באוסטריה, בטורקיה ועוד. מה ההבדל בין שמאן וכהן? כוהנים עשויים להיות שאמאנים, ועשויים שלא להיות. אולם במקום שהם כבר לא היו שאמאנים הם חדלו מכניסות לטראנס ואקסטזה, אך המשיכו להציג כישורי מאגיה וכישוף. חברות שנשלטו ע"י כוהנים היו דומות יותר למדינות מאשר לשבטים, הן היו היררכיות ומאורגנות, ולעיתים קרובות גם לוחמניות ותוקפניות. דוגמה קלאסית היא תרבות המאיה, שיצאה מהתרבות השאמאנית השבטית אל תוך ערי מדינה נשלטות ע"י כוהנים, ומאוחר יותר התמוטטה חזרה אל תוך יערות הגשם ואל השאמאניזם. במקרים מסויימים המלוכה נבעה מתוך מעמד הכהונה, או ששני התפקידים היו מאוחדים. באגדות המלך ארתור למשל יש לנו את מרלין הדרואיד הנמצא תמיד לצדו של המלך, שהיה גם תלמידו, ועד לפני מאות אחדות עוד רווחה בבריטניה, גרמניה ודנמרק האמונה שלמלכים יש את היכולת לרפא במגע יד או עם צמחי מרפא. זהו זיכרון קדם שנותר מימי המקור השאמאניים של המלוכה. מעניין לציין שלפני הקלטים היתה חברה שמאנית מסוג אחר, בה השמאנים לא הפכו לכהנים אלא נותרו שמאנים. אלא שככל הנראה קבוצה של שמאנים כאלו התאחדה להשגת אינטרסים משותפים והתוצאה היא מבנים כמו הסטונהנג' והמונומנטים של נהר הבוין באירלנד. החברה הזו לא השאירה אחריה ערים גדולות אלא רק מונומנטים דתים, ולכן אני מסיק שהיא נשלטה או הופעלה על ידי קבוצות של שמאנים בקשר לתורה השמאנית היום והתורה השמאנית של פעם, אולי טרה יכולה להרחיב בעניין.

mashik

New member
תודה ענקית

ההסבר היה מרתק בהחלט, תודה. האמת היא ש הערכתי שלי היתה כי השאמנים הפסיקו להתקיים עקב כניסתה החזקה של הכנסייה והמעבר בין בפגניות לעובדי אל -אחד ויחיד. שוב אינני בקיע אך נראה לי כי זה הכיוון

טלה בר

New member
שמאנים אירופים

נדמה לי שהשמאנים הכי קרובים לאירופה שייכים לשבטי הצ'וקצ'ים בצפון רוסיה.

TheBlueOne

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שלום משיק, את מוזמנת להישאר בביתנו החמים. ה-
על חשבון הבית
. לצערי, אנני בקיא בזרם השמאניזם, אך יש קבוצה הפועלת בישראל ומס' חברי פורום שיוכלו לענות על שאלותייך. נשמח לעזור בכל דבר.

mashik

New member
העזרים היו נפלאים

אומנם מצפה לי עבודה די ארוכה, אך הנושא מרתק, תודה

כרמית.

New member
ממליצה לך לחפש בספרית

האוניברסיטה שלך (או בכל ספריה אקדמית) את הספר: Shamans: Siberian Spirituality and the Western Imagination של פרופ' רונאלד האטון (Ronald Hutton). לספר שני חלקים. בחלק הראשון המחבר מסביר את הדברים העיקריים אודות שמאנים באירופה, האמונות, הפרקטיקות וכולי. בחלק השני הוא דן בשמאניזם "ניו אייג'י" ואיך הוא שונה לחלוטין מהשמאן האירופי המקורי. בהצלחה.

למעלה