אהלן חברה

אהלן חברה

אני אשמח(מאד)לקבל המלצות לספרים לאחותי, בת ה-9(כיתה ג'). אני רוצה למצוא לה ספר שיעניין אותה וגם "להעלות רמה", כי בינתיים היא קוראת רק ספרים כמו "פליקס", "המלך הקטן"(לא,לא הנסיך הקטן) ואבא עושה בושות וכ'ו.. ספרי הארי פוטר כתובים בשפה קשה מדי עבורה, אבל אני בכל זאת רוצה ספר שיעניין אותה(כי את סרטי הארי פוטר היא אהבה מאד)משהו שישלב מתח, צבעוניות לעלילה מעניינת. בינתיים היא מסרבת לקרוא אז אני אשמח מאד להמלצות. תודה מראש, שירלי.

האחיינית שלי, בת אותו גיל

מאוד אהבה את "אורה הכפולה" (היה לה קשה עם השמות הגרמניים, אבל מלבד זה היא התעלפה על הספר) ואת "קרשינדו" יכול להיות שהקפיצה מהספרים שתארת תהיה לה קשה מדי, כי אלו ספרים ארוכים וללא איורים, והם נוטים להבהיל ילדים בגיל הזה של המעבר מספרי ילדים. שווה לחפש ספרי סיפורים (משלים היא אוהבת?) למשל את ספרי המיתולוגיה לילדים (מלחמת טרויה, מתוך הסדרה הוא היחיד שאני מכירה, והוא נחמד מאוד) יש גם את "ארבע שושנים אנגליות", שהוא ספר שנראה פחות או יותר כמו הספרים שהיא קוראת עכשיו (הרבה איורים) ומתאים לגילה (יש בו יותר טקסט. אבל האיורים הרבים עושים אותו "קל לבליעה". מובן שגם העובדה שמדונה כתבה אותו מוסיף לו נקודות) גם "אלרגיה" של יהונתן גפן הוא ספר חביב שכתוב באותיות גדולות ומנוקדות ומיועד לגיל הזה. (למרות שכתוב שם 3-5, זה לא הגיל שאליו מיועד הספר.

sagiberg

New member
ספרי המיתולוגיה באמת מוצלחים../images/Emo45.gifוגם

סידרת דנידין עשויה להתאים (קלה ועם איורים). הכלב נו נו נו כתוב מאוד נחמד וכמובן שאסור לשכוח את צ'רלי והשוקולדה

../images/Emo13.gifתודה ענקית לכן!!!

אני חושבת שבינתיים אני אלך על המיתולוגיה-כי זכור לי שבתור ילדה אהבתי מאד את הסגנון. את חיכולה בבקשה להרחיב מעט על צ'רלי והשוקולדה, כי לא יצר(לבושתי)לקרוא אותו. תודה רבה:)

sagiberg

New member
את צ'רלי שווה לקרוא גם כשגדולים../images/Emo8.gif

מסופר על ילד עני שזוכה לסיור מיוחד בבית חרושת לשוקולד. הסיור מלא הרפתקאות משעשעות....והסוף ..... תקראי!

מצטרפת לכל ההמלצות

ובעיקר לקרשינדו (ששמו המלא- "כל מה שקרה (אולי) וכל מה שהיה (כמעט) לקרשינדו ולי" ול"אלרגיה"- אני מכירה ילדות בסביבות הגיל הזה שהשתגעו על הספר- גם "תולעת ספרים" מושבעת וגם אחת שבקושי קוראת... וכמובן שגם צ'ארלי וגם ספרי קסטנר אבל אולי עדיף שתתחילי מלהקריא לה בקול פרק או שניים כדי לפתות אטותה להמשיך לבד...

einat57

New member
גילגי בתרגום המיושן

מלא הומור.יש גם ספר נחמד מאד של אסטריד לינדגרן בשם "אמיל" (לא זה של אריך קסטנר). מצטרפת להמלצות על ספרי קסטנר, וכן להמלצה להתחיל לקרוא לה בקול רם את התחלות הספרים.

חברה, תודה ענקית../images/Emo24.gif

זה באמת חשוב לי מאד! עכשיו, מלקרוא תקציר של צ'ארלי והשוקולדה באינטרנט, הבנתי שראיתי פעם את הסרט המצוייר בערוץ הילדים ואני זוכרת אותו מאד במעורפל(נזכרתי בילדה שאוהבת מסטיקים..חח). אני מתכוונת לנסוע לסיפרייה ולהשאיל אותו עבור אחותי. אני בעצמי כבר מתה לקרוא אותו! שוב תודה(-:

למעלה