אהלן חברים !!

dfghj

New member
אהלן חברים !!

מה קורה ? אז ככה רציתי לכתוב כמה דברים ושלאול לדעתכם. טיילתי כבר טיול ארוך בניו-זילנד,אוסטרליה וקצת במזרח (תאילנד ולאוס ). ממש בא לי לטייל שוב ,אבל...אתם יודעים....בטיול עצמו אתה אומר לעצמך: אני חוזר חוסך וטס ...אבל לא תמיד זה ככה. מה איתכם ? האם מישהו מכם עשה שוב טיול גדול ,בסדר גודל של כמה חודשים ,אחרי טיול גדול אחר ? אני לא מדבר דוקא על המזרח אלא על כל יעד אחר. האם אתם מתכננים לטייל בעוד כמה שנים שוב ,למשל, אחרי משהו אלר שעכשיו עומד על הפרק ? האם אתם מכירים הרבה כאלה ? אשמח לכל תגובותיכם.

3dba

New member
חבר שלי...

4 שנים אחרי טיול שעשינו חצי שנה נסע לעוד חצי שני .מכר את הרכב הוציא חסכונות חזר לבית של ההורים הפסיק את החיים ונסע לחצי שנה לתאילנד ואוסטרליה .עכשיו הוא שליח בפיצה (בן 26)בלי מקצוע ובלי שקל לקנות בירה בפאב(לחץ בבנק)אם זה שווה? אם יש לך מקצוע ועבודה מסודרת לא נראה לי ששוה לצאת לעוד טיול של כמה חודשים ואז לחזור לנקודת ההתחלה .אני לעומת זאת נוסע לתאילנד חודש הבא ל24 יום עם ארוסתי .אז זה לא הרבה אבל זאת חופשה בתשלום(מה לעשות לא לקחתי כמעט ימי חופש במשך 3 שנים אז צברתי קצת)ושאני אחזור אני אמשיך מאותה נקודה ולא אצטרך לחזור על הכל מחדש .תחשוב על זה דרך אגב -החבר מתכנן טיול חודשיים להודו ברגע שיהיה לו כסף ,אז אולי זאת שאלה של טיפוס

dfghj

New member
שלום שלום....

אז מה אתה אומר בעצם ? שעדיף אחרי הצבא לעשות כמה טיולים גדולים לכמה יעדים ורק אחר כך להתחיל עם הכל ? ואם למשל תלמד תואר ואז תטייל עוד טיול גדול ואז תתחיל לעבוד ? כשאני טיילתי פגשתי ישראלים אחרי תואר ראשון, חלק אחרי שני,פגשתי לא ישראלים בני 27 ויותר שטיילו הרבה חודשים, ישראלים בירח דבש ארוך מאוד וכו וכו... אותו חבר שלך- מה הוא עשה בין הטיול הראשון לשני ? מה אתה חושב ?

bee905

New member
מתי אתם טסים???

גם אני טס עם ארוסתי לתאילנד בחודש יולי ב 4 .

רינת ס

New member
לפני 6 שנים הייתי 8 חודשים

באוסטרליה וניו-זילנד, וגם מאוד קיוויתי לחזור לארץ לחסוך ולנסוע שוב, אבל מה לעשות החיים לא תמיד מתגלגלים כמו שאנחנו רוצים ומצאתי את עצמי היום עם בעל ובית מקסימים, עבודה שנחשבת טובה ועל תאוות הטיולים אני לא מוותרת-שנה שעברה לקחתי חופדה ללא תשלום של חודש (המקסימום שהעזתי לבקש) וטסתי עם בעלי לוייטנאם ותאילנד זה הטיול הכי ארוך שעשיתי מאז אבל לפני כן טסתי-שבוע לאמסטרדם, שבוע לכרתים ואני משתדלת שלא תעבור שנה בלי איזו שהיא נסיעה מחרתיים אגב אני טסה לתאילנד לשבועיים וחצי הפעם לבד לצערי אז תעשה חיים וקח את החיים בפרופורציה

3dba

New member
ציפור הנידודים.....

החבר שלי גם לפני הטיול האחרון היה שליח במשך 3 שנים אז זה קצת שונה .עוד פעם תלוי בבן אדם .אצלי העיקרון הוא שכל שנה לצאת לאיזה טיולון(השנה תאילנד )אולי שנה הבאה אוסטרליה ,הכל תלוי בתקציב.החלום שלי הוא דרך אגב פולינזיה הצרפתית(סמואה,בורה-בורה,טהיטי...אחח חלום)וזאת למרות שאני דובר יפנית (שגם שם אני אהיה יום אחד).העיקרון שכל שנה עושים את זה ב"קטנה" ולא הכל במכה אחת.

dfghj

New member
כן , אבל....

אתם מדברים על טיולים קצרים פה ושם...אבל אני מדבר על משהו בסדר גודל כמו הטיול ההוא....משהו עם תרמיל ....כמה מדינות...כמה חודשים...

Shakty

New member
קשה קשה...

אחרי שאתה לומד שמתחיל קריירה קשה לי להאמין, אתה לא מוותר כל כך בקלות על זה - בחייאת מי רוצה להיות שליח של פיצה בגיל 30 ? אז עושים מה שאפשר - אשתי ואני נוסעים פעמיים בשנה לפרק זמןשל 10 ימים או כמו שאנחנו מתכננים באוקטובר : חודש תאילנד... לפי דעתי זה המקסימום שניתן לבקש ממקום העבודה ( גם עם צברת יותר ימי חופש) בתקופה כמו זו שמפטרים בלי לחשוב פעמיים...

3dba

New member
תאמין לי ...

תשלב את הטיולים בחיים ולא את החיים בטיולים .אחרי זה שתהיה בן 30-40(ומתי שהוא זה יגיע)ותהיה די מסודר,תוכל לטוס לאן שתרצה ,וכל אלה שנסעו לחודשים ועשו חיים ...אני יודע ,אני בטוח שחלק מהם עדיין יהיו שליחים.

רינת ס

New member
בניו-זילנד פגשתי זוג ישראלים

שיצאו לפנסיה וביום שהבת שלהם השתחררה מהצבא הם לקחו מטוס וטסו למזרי אוסטרלי וניו זילנד ל-חצי שנה-גם אפשרות אם כי מאוחרת אתה יכול גם למלא הרבה טוטו/לוטו ולקוות לטוב, בהצלחה

Shakty

New member
כל שבוע אני ממלא לוטו

מנשק אותו ואומר - אך הנה הכרטיס הפתוח מסביב לעולם... :)

aviron

New member
מה דעתכם על שילוב מעניין של

עבודה וחו"ל ביחד? אה? וואלה - יש דבר כזה ! ונגיד שרוצים נורא להסתובב בעולם וללחזור בזמן ולזמן סביר לארצנו הקטנטונת - מה עושים ? לא "הולכים" על עבודה בחו"ל שמחייבת המצאות ממושכת באיזשהו מקום מסויים. פשוט עושים הסבה למדריך טיולים בחו"ל - יש דבר כזה - והנה: חלום שמתגשם !! וכיון שנאה דורש נאה מקיים : זה מה שאני עושה !! מדריך תיירים בתאילנד בעיקר (לא רק... פעם בשנה קצת סקוטלנד, פעמיים בשנה קצת סלובניה/קרואטיה, לפעמים "קופץ" לברזיל (פברואר האחרון..) ועוד. מידי פעם מגיע לחיפה ( מכבי חיפה אלופה !! וחוזר לתאילנד (נמל הבית בינתיים בצ´יאנג ראי שבצפון). אז אפשר, חברה. אפשר !!

Shakty

New member
אבי - מת עליך - מכבי חיפה אלופה !!!

פעם שלישית ברציפות !!!!!!!! כחיפאי לחיפאי - הייתי מת לחיות כמוך אבל: יש אישה יש משכנתא. אולי אם לאשתי היה את יצר הנדודים שלי אז היינו מוכרים את הדירה קונים יכטה ויאללה לחרוש את העולם...אבל...

aviron

New member
אז ככה: ../images/Emo47.gif

הכתר לרעייתי ! גם היא אוהבת את תאילנד ולטייל - אז מידי פעם מגיעה.. וגם לא אוהבת את הבעל (אני) "נדבק" לתחת שלה ומקשקש בכל , גם כשהיא במטבח עם ראש מנופח מכאב-ראש... (מכירים את הבעלים הללו שכל הזמן בלה, בלה לרעייה - ואם היא עוברת מהסלון למטבח הם אחריה וממשיכים בלה,בלה, בלה ? יש לי כמה חברים כאלו. וחוץ מזה - אנחנו כבר לא נערים/ות - את ה"רומן" שלי עם תאילנד התחלתי לפני הרבה זמן - באיזשהי עבודה שליחותית כאן. ולא לשכוח: לא ללכת אחרי התחת של האשה מהסלון למטבח, מהמטבח לחדרים, מהחדרים לעמוד ע"י השירותים כשהרעייה שם ולהמשיך: "את שומעת? אז בלה-בלה-בלה-בלה."...

למעלה