אהלן חברים,

Indego

New member
אהלן חברים,

שמי ניר, ואני חדש פה. אני משחק פוקר (הולדם כמובן), לצורך הנאה בעיקר, ואוליי בעתיד אני גם אכנס לתחום ההימורים ברשת (למרות שאני דיי חושש מזה עכשיו). יש לי שאלה קטנה: למה כמעט תמיד שאני מקבל A9 אני מנצח? יש איזה חוק בנוגע לזה? וגם כמעט תמיד אני מנצח עם AK (יותר מAA אפילו).

Indego

New member
חח כן אחי,

אבל אני מוכרח לציין שהתמכרתי למשחק הזה, עוד לפני השרשורי ענק שלך ושאר החבר'ה באומנויות לחימה
...

napox

New member
אני יכול לחשוב על מספר סיבות

ניר, בפוקר לא קיימת ה"יד הכי טובה" שאיתה כמעט תמיד מנצחים, המשחק יותר מדי דינמי אבל בכל זאת אפשר לתת סיבות להרגשה שאתה כמעט תמיד מנצח עם A9. * אני יכול לנחש שזאת רק הרגשה והיא לא מבוססת על סטטיסטיקה מדויקת של היסטורית המשחקים שלך. זה מצב דומה לאנשים שטוענים שהם "אוכלים המון אבל נשארים רזים" או "אוכלים מעט מאוד אבל נשארים שמנים" , שני המשפטים הללו מיחוסים לאנשים שלא בודקים באופן מקצועי את התזונה שלהם ולכן זה נשאר בגדר של "הרגשה", וברוב המקרים הם טועים (ראיתי לא מזמן סרט על הנושא בערוץ 8, בתוכנית על הפרכת מיתוסים). * A9 היא יד טובה, לא אחת מעשרת הידים החזקות בפוקר אבל היא יד חזקה בפני עצמה. אומנם אין כאן אפשרות לסטרייט אבל זה A עם kicker גבוה. הרבה מקצוענים טוענים ש A הוא overrated, אבל מי לא אוהב לראות A ביד שלו ?? * פוקר הוא משחק של הפגנת ביטחון (או הפגנה של חוסר ביטחון), בגלל שאתה מרגיש ש A9 היא יד מצויינת עבורך אתה תקרין את זה לאחרים וקיים סיכוי שהם ירתעו להמשך לשחק את היד, הביטחון שלך יאפשר לך לשחק אגרסטיבי וזה יוסיף למשחק שלך.

Indego

New member
אחלה, תודה.

כנראה זה באמת משהו שקשור לביטחון עצמי. אגב בתוכנית WPT ששודרה לפני יומיים, צויין שיש כינוי מיוחד לקלפים "10,2", משהו עם "דוייל" (מכיוון שהוא זכה ב2 אליפויות עם הצמד הזה), תהרוג אותי, ואני בחיים לא אבין איך אפשר לתת אול אין על כאלה קלפים. ואגב, הצלחתי ללמוד (ובעיקר להפנים), שA,A זה לא 100% ניצחון, למעשה זה אפילו לא 90%, מלא פעמיים הייתי בטוח בניצחון, ונגררתי לסכומים גבוהים, ואז בסוף נשארתי עם סכום קטן מאוד או בלי כלום (רק בגלל זוגיים מעפנים). הקיצר שחקן פוקר טוב מחכה לפלופ, מחשב את הסיכויים שלו להצלחה, ובעיקר מתאים את עצמו ליריב שמולו - ולא כל אחד יודע לעשות את זה, זה הכל עניין של תירגול.

modz0r

New member
אז ככה

בקשר לאסים, בסופו של דבר לפני הפלופ זה אולאין, לא משנה על כמה צ'יפים.. ככה אני רואה את זה. בטווח הארוך אתה תרוויח, וזה מה שחשוב בסופו של דבר. אבל אם העלת לפני הפלופ, והשוו לך, אז יש לא מעט מקרים שבהם אתה תהיה חייב לעשות פולד, ופה זה כבר חלק מהמשחק. בקשר לדוייל וה-T2 שלו.. במקרה אחד הוא ראה פלופ חופשי מהבלינד שלו, הפלופ הביא לו שלישיה והטרן פולהאוס, ובמקרה השני הוא העלה לפני הפלופ (בשביל לגנוב את היד לפי מה שהוא אמר אחרכך), פגע ב-2 זוגות בפלופ ופולהאוס בריבר. ככה לפחות ממה שאני זוכר שקראתי בקשר לזה.

modz0r

New member
אגב

יש לא מעט אנשים שקוראים גם ל-AQ "דוייל ברונסון", בגלל שבספר "סופר סיסטם" שלו הוא כתב שהוא אף פעם לא משחק את היד הזאת, ובספר "סופר סיסטם 2" הוא כתב שהוא מנסה אף פעם לא לשחק עם היד הזאת.

Kgt1

New member
אוסיף ואומר בנושא שסיפרי הראשון על פוקר ייקרא

"היד הטובה והיד הרעה", כאשר בחלק של היד הרעה כמובן אני אתייחס ל-AQ, היד הכי חלשה בפוקר, ואלוהים עדי :)

shailaunch

New member
יש לציין

שהמדובר על A-Q אוף סוט בלבד ובשולחן עם מעל 4 ידיים אז היד הזו, שמכונה גם דויל ברונסון (בנוסף ל10-2) היא למעשה לא מוצלחת אם היא סוטד או במשחק של 4 ומטה, זו יד חזקה מאוד

shaywh

New member
בקשר ל10-2

זה היה בהדס אפ, אחד על אחד, ושם כל יד תופסת. יש שחקנים שיעלו עם כל הידיים שהם מקבלים מהסמול בליינד. הרוב יגוונו יותר. כשראיתי את גמר הWPT שדויל ניצח הוא ולי ווטקינסון העלו 100% מהזמן בהדס אפ. וגם אני הפסדתי עם AQ יותר משהרווחתי.

למעלה