אהלן חבר'ס - מדינת הפראיירים

joshh

New member
אהלן חבר'ס - מדינת הפראיירים

בימים אילו אנו (כ 6 אנשים ואני בניהם) תובעים חב' אבטחה. יום חמישי היה דיון הוכחות כלומר, חקרו אותנו על התביעה שלנו (העו'"ד של הנתבעת). אני לא מפרט יותר מידי מחשש לגרימת נזק באיזשהו מימד אשר עלול לגרום לנו נזק. עדין הדיונים ממשיכים, וכנראה שזה לר יגמר במהרה כי אנחנו הולכים עד הסוף (לפסק דין). מה שכן אני יכול לתת לכם את הרגשתי מהנושא. משהו חייב להשתנות בנושא הזה של בתי המשפט. הידעתם כי 1%(אולי 0.6%) מגיעים לפסק דין ? למה ? די העדיפות של הבה"ד הוא להגיע דבר ראשון לפשרה. עו"ד יודע שאם הוא רוצה להתקדם בחיו למעבר לעו"ד הוא חייב לבצע פשרות והרבה. אתם שואלים מה ההיגיון ? כאן מדובר בכסף, פשרות נגמרות יותר מהר ועדיף מעט כסף במינימם זמן מאשר הרבה כסף ביותר זמן. עו"ד יכול לסגור בשנה 100 תיקים שהוא יקבל מהם 20% ממוצע של 100,000 ש"ח בשנה מלסגור 20 תיקים בפסק דין ולקבל 50,000 ש"ח לשנה. כמובן שמדובר כאן בהערכות גסות. ועדיף לקבל 100,000 ש"ח שאתה לא ממש צריך לעשות הרבה, לפעמים אפילו לפעול נגד האינטרס של התובע... פשוט עצוב. אין לנו בית צדק אלא, בית תעשיית כסף למדינה. לדעתי, צדק הוא זה שלא רק העובד יקבל את המגיע לו עד האגורה האחרונה כולל ריבית על כל יום שהמעסיק לא משלם לו על כך, אלא משרד התמ"ת או בה"ד היו קונסים את המעסיק פי 5 מעלות הגנבה שביצע (אגב,הם לא קוראים לזה גניבה אלא, טעות). מעבר לכך החישוב שלדעתי היה צריך להעשות הוא חישוב ריבית באופן יחסי על הכספים לפי זמן שלא סופקו על ידי המעסיק. כלומר, אם המעסיק "העלים" מתוך הסכום הכולל בשנת 2003 500 ש"ח , אזי, הסכום יחשב 500 ש"ח + ריבית על 3 שנים. וX סכום בשנת 2000. הסכום יחס X + ריבית על 6 שנים. כי זה רק פאייר. אבל חבר'ס לצערי אין פאייר במדינתנו, אנחנו היינו ותמיד נשאר מדינת הפראיירים. אנחנו אלופים בלקפוץ בראש, רק מדברים לעצמינו, אבל לעשות אנחנו לא מעיזים ואז מתפלאים למה מדינתנו שופעת מושחתים. אז הינה התשובה - כי אנחנו מרשים להם, ואין לסיבה אחרת לכך.. לדעתי, אף אחד לא עניד עפעף בגילוי פרשת המיסוי. כולם אומרים לעצמם "מה אפשר לעשות ? הרי זה לא ישנה שום דבר"... השאלה שלי היא: "למה את חיים ? הרי בסוף גם ככה מתים" . אומרים שחיים פעם אחת, אני לא מבין למה לחיות אותם ככה. לא מזמן מישהו שאל אותי שאלה תמוהה, ומייד קפצה לי התשובה לראש כי זה היה מתבקש, אבל עצוב שזה נכון וחמור מכך שזה כך. השאלה היא: "היכן יש בעולם הכי הרבה יהודים עניים ?" .. חומר למחשבה, joshua

כדי לשפר את המצב

יש לתבוע את ממשלת ישראל על שיתוף הפעולה שלה עם עברייני העבודה ועל עידוד העבריינות מסוג זה. השנה משרד העובדה קיבל תקציב נוסף לפיקוח על חוקי העבודה, אבל משרד האוצר (כולל הוא קדושתו זליכה) אוסר עליו לשכור פקחים נוספים. אז כדאי שתפנים- המדינה שלך רוצה שהמעסיק שלך יגנוב ממך כסף, ולכן מי שתובע הוא בוגד קומוניסט.

avi1976

New member
הבעיה הינה שלא פותחים תיקים פליליים

ישנם הרבה חוקים שתומכים בענישה פלילית הן באמצעות קנסות ו/או באמצעות מאסר ו/או באמצעים נוספים... האחראים על פתיחת תיקים פליליים הם: מחלקת האכיפה במשרד התמ"ת, המשטרה, הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה שנגישים לבתי המשפט. הבעיה שהם לא מנצלים את סמכויותם עד היסוד, מעלימים עין ומטילים אחריות אחד על השני... האם שמעתם על בעלים של חברה ו/או חברה שפתחו להם תיקים פליליים? התשובה: כמעט ולא... האם שמעתם על בעלים של חברה ו/או חברה שפורקה ו/או פשטה רגל ונפתחו נגדם תיקים פליליים? התשובה: לא! לא נראה לכם מוזר? הבעיה הראשית הינה שפעילות משפטית כזו עולה כסף לתובע. הבעיה המשנית: כולם שואלים את התובעים מה יוצא להם מזה? (גם עורכי הדין) לכן הוקמו הרשויות שתפקידם לעשות כך, אך לצערנו לא עושים זאת... לכן בקרוב אמי"ל תתחיל בפעילות של פתיחת תיקים פליליים לחברות ולבעליהן!

הדג מסריח מהראש.

קודם כל, אני פגע רע, החלפתי ניק. שנית, מי שצריך להתבע ולהכנס לכלא זה מזוז. רק שזה יקרה בחלום בלילה.

קסי1

New member
תביעות משפטיות - ובזול.

אפשר לנצל את "הסנגוריה הציבורית" וכפריטים להגיש תביעות כנגד בעלי החברות.

תיקון טעות

הסנגוריה הציבורית הינה גוף ממשלתי הפועל מכוח חוק הסנגוריה הציבורית, והמייצג נאשמים בהליכים פליליים. נדמה לי שהכוונה היתה ללשכה לסיוע משפטי, אך יש לעמוד בדרישות מחמירות ובמבחני הכנסה על מנת להיות זכאים לסיוע משפטי. ניתן, עם זאת, לפנות לגורמים אחרים המעניקים סיוע משפטי בחינם לעובדים שזכויותיהם הופרו, בינהם "קו לעובד" (באינטרנט) או תנועת הל"ב, המציבה סטודנטים למשפטים בביה"ד לעבודה ברח' שוקן בת"א, ואנחנו מסייעים בהגשת תביעות ומשלוח מכתבים למעסיקים.

joshh

New member
האמתי לא מעניין אותי המשלה.

מעניין אותי האזרח הקטן שנשאר בבית במקום לקום מהתחת השמן שלו. אם הם לא קמים, מי יקום ? המושחתים, הגנבים ? מי שטוב לו, לא רואה את הבעיה. יש פתגם באנגלית שאומר "if you cent beat them join them" אולי אם אי אשפר לנצח אותם שווה להצטרף אליהם ? מי אמר שפשע לא משתלם ? היה שיכור כלוט. היום יש 2 סוגי אנשים: 1. הנצלן 2. האדיש. joshua

כדאי שהממשלה תענין אותך מאד.

האזרח הקטן יכול להיות זה ש"דופקים" אותו בעבודה אחרת, או שהוא קם מהתחת השמן שלו אבל כדי לתמוך במישהו אחר- למשל המורים, שגייסו את חיים הכט למסע דמגוגי, גם מקבלים תמיכה ציבורית שאתה יכול רק לחלום עליה. אין מצב שתצליח להוציא המונים להפגנות בעד פסקי דין. מי שצריך להחליט בנושא זה מזוז והממשלה- ושניהם תומכים בפשרות, גישורים, והמנעות מאכיפה. אם אתה רוצה להקים את האזרח הקטן מהתחת השמן שלו כדאי שתשכנע אותו קודם שהמדיניות הקיימת, של המנעות מאכיפה מעודדת עבריינות.

joshh

New member
חצי צודק

תמיכה ציבורית עוזרת רק עם יש איזה אינטרס של לובי כזה או אחר, שרי ממשלה, העשירון/אלפיון, לנושא. אל תשכח כמה תמיכה ציבורית היו לנכים וכזה זה עזר להם.. תראה כמה תמיכה ציבורית היה לוויקי כנפו וכמה זה עזר לה. בנוסף, יש המון תמיכה ציבורית למורים, אבל עדיין ההוראה הציבורית לא עלתה מהשפל שנמצאת בה היום. שכר מביש של 4000 ש"ח. וייחס וחוסר כבוד מצד התלמידים, הורים והממשלה. עכשיו נותר להם לגייס לעזרתם את גיידמק אולי זה יעזור ... כי כסף יודע לדבר לכסף.... אגב, להזכירך, היה ניסיון בעבר לעשות לעשות גלים בציבור נגד חברת השמירה עם התוכנית "בולדוזר" עם מיקי רוזנטל. רעיון מעניין, להתמקד החברה הכי גדולה ולנסות לעשות לו את המוות. אבל, מהר מאוד הבינו שמי שגדול יש לו קשרים גדלים והכריחו אותם לסיים את הפרק התוכנית בצורה יפה. מישהו דיבר אחרי זה ? את הנושא של תמיכה ציבורית, אני אישית עכשיו בדיוק עובד על תכנית אסטרטגית, אבל בדרך שונה מהמקובל אני לא מאמין בשריפת צמיגים או בצעקות ברחובות...אני מאמין בפרקטיות הרבה יותר מאשר מלחכות שהזאב יהפוך לכבשה. היום אנחנו עושים ופחות מדברים, אבל אני חושב שהגיע הזמן, אחרי הניסיון הרב שצברנו הן בתחום המשפטי והן בתחומים אחרים שגם אנחנו נדבר או לפחות נשמיע קול. אני עדיין מאמין שבבוא היום שהאזרח הקטן יתעורר ויקום מהתחת השמן שלו (כמובן שלא לכולם יש באמת תחת שמן) יהיה שינויים אמיתיים במדינה הזו. זה לא הולך להגיע מהממשלה, נסיון עתיד מנבא מנסיון עבר ועל פי הנסיון העבר אין חדש תחת השמש. joshua

avi1976

New member
המדיניות הקיימת מעודדת עבריינות!

השינוי לא בהכרח יבוא מהאזרח הקטן. המדינה נמנעת מאכיפה ואף הינה העבריין המעסיק קבלנים באופן הגדול ביותר... היועץ המשפטי לממשלה כבר תקף בשבועות האחרונים את חברות האבטחה, האשים אותם במחדלים והציע להם לתקוף את המעסיקים שלהם, אך נמנע מלתקוף גם את מעסיקהם (ובכך גם הסיר אחריות מהמדינה). לאור כך ולשם שינוי חברת אבטחה שהינה מודיעין אזרחי עומדת להיקנס ב-10 מילון שקל. אך עדיין ה"ראש" שהינו חברת השמירה מצליח להתנער מאחריות ולהתנהל "כאילו לא קרה דבר", ימים יבואו ויביאו את השינוי והוא קרוב מהנראה לעין.

galgal21

New member
רק לידיעתך:

חוק המדינה קובע פיצוי של 10% על כל שבוע של עיכוב במתן השכר. בתנאי שהעיכוב נעשה בזדון (לא בגלל טעות) ובתנאי שלא מדובר על חילוקי דעות שיש בהם ממש בקשר לשכר.

במקרה......|ôèéù|

השבוע בשיעור סדר דין אזרחי (אני סטודנטית למשפטים) המרצה שלי דיבר על כך שכולם היום עושים פשרות וזאת בעידוד ביהמ"ש, בחרתי בעידוד כמילה עדינה, השופטים עושים היום הכל!!!!! כדי שהסיפור יסתיים בפשרה ומי שמתנגד לפשרות ,ביהמ"ש לעיתים "נוקם" בו על כך שביזבז זמן שיפוטי יקר והעניין יכל להסתיים בפשרה. סיבה נוספת לפשרות המטורפות שעו"ד עושים וכמו שהזכרת לעיתים הן ממש כנגד הלקוח שלהם הסיבה לכך:" שמור לי ואשמור לך" . אם בתיק X עו"ד התפשר הוא יודע שבתיק נוסף שיש לו למול אותו עו"ד הצד השני יתפשר וכך הלקוח התמים לא יודע שעו"ד ממש לא בא לטובתו, אלא רק לטובתו האישית והכלכלית של עו"ד..........

joshh

New member
לצערי הדברים בכלל לא חדשים לי..

זה ידוע, כמו שציינתי להאיל (בשפת משפטנות)בהודעה הקודמת. הבעיה כאן היא הדילמה של העו"ד בין איבוד רשיונו כשייתפס חותר תחת הלקוח, אותו התחייב לתת לו את הייעוץ הנכון ביותר, לבין הקידום. בבה"ד יש מוטו: " עו"ד טוב זה עו"ד שקט ", " עו"ד רע עושה גלים ". כך הם פועלים ובגלל זה אין הרבה אם בכלל פסקי דין. מי שטען שאנחנו (העם) לא כבשים, גם עיוור וחרש... joshua

למעלה